Archívum - 2014 - Fórum téma
november 23
$(document).ready() vissza gomb
Sziasztok,
a következő problémával találtam szembe magam:
adott egy webalkalmazás, $(document).ready()-re lefut pár Javascript kód, eddig működik is minden. Viszont ha vissza gombbal visszaugrok valamelyik előző oldalra, akkor nem fut le a document ready-ben lévő JS kód.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
Előre is köszönök minden segítséget!
■ a következő problémával találtam szembe magam:
adott egy webalkalmazás, $(document).ready()-re lefut pár Javascript kód, eddig működik is minden. Viszont ha vissza gombbal visszaugrok valamelyik előző oldalra, akkor nem fut le a document ready-ben lévő JS kód.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
Előre is köszönök minden segítséget!
Routing és paraméterezés
Sziasztok,
Nemrég akadt egy kis szabad időm, és belekezdtem egy régóta halasztgatott hobbi-projectbe: Én is szeretnék saját cms-t, mert miért ne. :)
Viccen kívül, "gyakorlásnak" tökéletes, már ígyis csináltam olyat, amire eddig nem volt igény. Pedig még csak az elején vagyok.
Tehát saját CMS, ehhez persze szükségesek az alapok, ahol jelenleg a routing megvalósításánál járok.
Nagyon leegyszerűsítve az lenne a lényege, hogy egy tömbben lehetne tárolni az olyan url-eket és akciókat, amik nem adatbázis függők.
Tehát ha a tömb:
akkor az xx.hu/admin/pages url-re az \Admin\Controllers\AdminPages controller index metódusa hívódna meg. Működik is.
A paraméterezéssel akadt gondom: tegyük fel, hogy az admin/pages/5 -> 5 azonosíójú oldalt kéne betölteni az admin felületen szerkesztésre.
De erre már egy egyszerű isset nem elég, hiszen a /5 miatt nem fog egyezni.
Get paraméterezést pedig ha lehet nem szeretnék használni, mert ez ugye nem csak admin felületen jöhetne szóba.
Pl xx.hu/kereses/keresett-szoveg/oldalszam esetén a \Search\Controllers\List controller getResults metódusa hívódjon meg.
A keresett szöveg és oldalszám átadása nem lényeg, azt már később ki tudom bányászni az url-ből. Viszont olyat hogyan lehetne, hogy a routing tömbben ez
Megoldottam, méghozzá egy /* -al
[code]
$position = strpos($index, '/*');
if ($postition !== false) {
$match = (
substr($url, 0, $position) === substr($index, 0, $position) &&
( isset($url[$position]) ?
Nemrég akadt egy kis szabad időm, és belekezdtem egy régóta halasztgatott hobbi-projectbe: Én is szeretnék saját cms-t, mert miért ne. :)
Viccen kívül, "gyakorlásnak" tökéletes, már ígyis csináltam olyat, amire eddig nem volt igény. Pedig még csak az elején vagyok.
Tehát saját CMS, ehhez persze szükségesek az alapok, ahol jelenleg a routing megvalósításánál járok.
Nagyon leegyszerűsítve az lenne a lényege, hogy egy tömbben lehetne tárolni az olyan url-eket és akciókat, amik nem adatbázis függők.
Tehát ha a tömb:
['admin/pages' => 'Admin.AdminPages.index']
akkor az xx.hu/admin/pages url-re az \Admin\Controllers\AdminPages controller index metódusa hívódna meg. Működik is.
A paraméterezéssel akadt gondom: tegyük fel, hogy az admin/pages/5 -> 5 azonosíójú oldalt kéne betölteni az admin felületen szerkesztésre.
De erre már egy egyszerű isset nem elég, hiszen a /5 miatt nem fog egyezni.
Get paraméterezést pedig ha lehet nem szeretnék használni, mert ez ugye nem csak admin felületen jöhetne szóba.
Pl xx.hu/kereses/keresett-szoveg/oldalszam esetén a \Search\Controllers\List controller getResults metódusa hívódjon meg.
A keresett szöveg és oldalszám átadása nem lényeg, azt már később ki tudom bányászni az url-ből. Viszont olyat hogyan lehetne, hogy a routing tömbben ez
['kereses' => 'Search.List.getResults']
-ként lehessen tárolva.Megoldottam, méghozzá egy /* -al
['kereses/*' => 'Search.List.getResults']
, de akkor be kéne járni a tömb összes elemét és megvizsgálni, hogy ($url az url, a $index az éppen aktuális kulcs esetén)[code]
$position = strpos($index, '/*');
if ($postition !== false) {
$match = (
substr($url, 0, $position) === substr($index, 0, $position) &&
( isset($url[$position]) ?
november 22
Form a formban
Sziasztok!
Van 2 formom egy oldalon, egy nagy és egy kicsi. Tartalmilag a kicsinek valahol a nagy közepén kellene elhelyezkednie, de ezt nem tudom megoldani nest-elés nélkül, így működésképtelen. Ha kirakom egymás után, persze semmi gond nincs, csak nem az a cél. Ezzel mit lehet kezdeni?
■ Van 2 formom egy oldalon, egy nagy és egy kicsi. Tartalmilag a kicsinek valahol a nagy közepén kellene elhelyezkednie, de ezt nem tudom megoldani nest-elés nélkül, így működésképtelen. Ha kirakom egymás után, persze semmi gond nincs, csak nem az a cél. Ezzel mit lehet kezdeni?
november 18
CKEditor
Sziasztok!
Ha adatbázisból kérek le adatot (HTML kód) CKEditor textareába, nem jeleníti meg sem source, sem graphic módban, így ha újra elmenteném, üres lesz a mező a db-ben. Ez csak akkor fordul elő, ha nincs a kódban megjelenítendő karakter, pl. egy facebook integráció:(Ha nem CKEditor instance, csak sima textarea, akkor nincs gond.)
Valakinek lenne ötlete a megoldásra?
■ Ha adatbázisból kérek le adatot (HTML kód) CKEditor textareába, nem jeleníti meg sem source, sem graphic módban, így ha újra elmenteném, üres lesz a mező a db-ben. Ez csak akkor fordul elő, ha nincs a kódban megjelenítendő karakter, pl. egy facebook integráció:
<div align="center">
<script type="text/javascript" src="http://connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"></script>
<fb:like-box href="http://www.facebook.com/ugornyaifahaz" width="211" colorscheme="light" show_faces="false" border_color="" stream="false" header="false"></fb:like-box></div>
Valakinek lenne ötlete a megoldásra?
november 17
angular, backbone, stb
Sziasztok!
Egy olyasvalakinek, aki jól ismeri már a JS-t, melyik keretrendszert javasolnátok (angular, backbone, ezekhez hasonló egyéb)?
Szempontok:
- melyiket a legkönnyebb elsajátítani
- melyiket használják leginkább a magyar cégek (valószínűleg)
- melyik a leginkább időtálló?
Nem kérek hosszasabb elemzést, csak egy-két mondatot arról, hogy mit javasoltok.
Köszönöm!
■ Egy olyasvalakinek, aki jól ismeri már a JS-t, melyik keretrendszert javasolnátok (angular, backbone, ezekhez hasonló egyéb)?
Szempontok:
- melyiket a legkönnyebb elsajátítani
- melyiket használják leginkább a magyar cégek (valószínűleg)
- melyik a leginkább időtálló?
Nem kérek hosszasabb elemzést, csak egy-két mondatot arról, hogy mit javasoltok.
Köszönöm!
november 15
Automatikus frissítés git-tel
Üdvözletem!
Git-tel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
GitBucket szervert futtatok és ezen vannak a projektek külön repókban. Azt szeretném megoldani, hogy a sajt repó update branch-ében lévő dolgokat automatikus szinkronizálja (cron) több távoli szerverre egy megadott könyvtárba. Erre kellene egy vagy két szkript.
Cél: mindenhol ugyan az legyen X mappában, mint ami az adott repó update branch-ében, hitelesítő adatokat csak az első update-nél kelljen megadni.
/public <- ide kerüljenek a fájlok
/repo <- ide a git könyvtár
Jelenleg git clone-nal oldottam meg úgy, hogy letölti a branch-ot egy másik mappába, ha kész törli a public tartalmát (kiv. 1 fájl), majd átmásolja a letöltött dolgokat oda.
Update: git pull-lal elegánsabban megy, de ha --work-tree-t használok, akkor egyszerűen nem működik. Vagy a repót nem találja vagy a branch-ot.
Ha valaki jártas ebben és van egy kevés ideje, segítsen!
Köszönöm! :)
■ Git-tel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
GitBucket szervert futtatok és ezen vannak a projektek külön repókban. Azt szeretném megoldani, hogy a sajt repó update branch-ében lévő dolgokat automatikus szinkronizálja (cron) több távoli szerverre egy megadott könyvtárba. Erre kellene egy vagy két szkript.
Cél: mindenhol ugyan az legyen X mappában, mint ami az adott repó update branch-ében, hitelesítő adatokat csak az első update-nél kelljen megadni.
/public <- ide kerüljenek a fájlok
/repo <- ide a git könyvtár
Jelenleg git clone-nal oldottam meg úgy, hogy letölti a branch-ot egy másik mappába, ha kész törli a public tartalmát (kiv. 1 fájl), majd átmásolja a letöltött dolgokat oda.
Update: git pull-lal elegánsabban megy, de ha --work-tree-t használok, akkor egyszerűen nem működik. Vagy a repót nem találja vagy a branch-ot.
Ha valaki jártas ebben és van egy kevés ideje, segítsen!
Köszönöm! :)
november 14
Google naptár
Sziasztok,
van nekem naptár bejegyzések tárolva egy adatbázisban, szeretném ha valamilyen úton-módon Google naptárral átvetetni.
Hogyan tudnám én a PHP naptár programomat szinkronizálni a Google naptár fiókommal?
E-mail vagy valami más? Találkoztatok ilyesmivel, ha igen mi lenne egy jó megoldás?
Üdv-köszönet: SimiSoma
■ van nekem naptár bejegyzések tárolva egy adatbázisban, szeretném ha valamilyen úton-módon Google naptárral átvetetni.
Hogyan tudnám én a PHP naptár programomat szinkronizálni a Google naptár fiókommal?
E-mail vagy valami más? Találkoztatok ilyesmivel, ha igen mi lenne egy jó megoldás?
Üdv-köszönet: SimiSoma
Változókkal számolás
Sziasztok! A segítségetek kérném.
Azt szeretném elérni, hogy egy formba beírt értékkel és változókkal számolni tudjak.
Miért nem jó így?próbáltam így is:
■ Azt szeretném elérni, hogy egy formba beírt értékkel és változókkal számolni tudjak.
Miért nem jó így?
<input type="number" name="gomba" step="0.1" value="2" min="1" max="100">
var g = 2 * document.getElementById('gomba').value;
<head>
<title>recept</title>
</head>
var g = document.recept.gomba.value * 2;
november 12
Internetadó - saját youtube-mp3.org építése
Sziasztok,
Az internetadó miatt kicsit megrezzentem, mert nálam a Youtube szinte állandóan szól.
Persze ez pazarlás, miért nem hallgatom MP3-ban.
Vannak webszolgáltatások, pl: youtube-mp3.org, ami Youtube videót átkonvertálja MP3, neked csak azt kell letölteni.
Kicsit elmélyedtem a témában, a youtube-dl csomag (http://rg3.github.io/youtube-dl/) segítségével te is konvertálhatsz.
Ubuntu 12.04 szerverre telepítettem.
Kipróbáltam, kicsit elszöszöltem vele.
Konzolban ezt futtattam pl: sudo youtube-dl – f37 --extract-audio --audio-format mp3 -o "/var/www/path to mp3 folder/%(title)s.%(ext)s" https://www.youtube.com/watch?v=0w3olGsQ6tQ
■ Az internetadó miatt kicsit megrezzentem, mert nálam a Youtube szinte állandóan szól.
Persze ez pazarlás, miért nem hallgatom MP3-ban.
Vannak webszolgáltatások, pl: youtube-mp3.org, ami Youtube videót átkonvertálja MP3, neked csak azt kell letölteni.
Kicsit elmélyedtem a témában, a youtube-dl csomag (http://rg3.github.io/youtube-dl/) segítségével te is konvertálhatsz.
Ubuntu 12.04 szerverre telepítettem.
Kipróbáltam, kicsit elszöszöltem vele.
Konzolban ezt futtattam pl: sudo youtube-dl – f37 --extract-audio --audio-format mp3 -o "/var/www/path to mp3 folder/%(title)s.%(ext)s" https://www.youtube.com/watch?v=0w3olGsQ6tQ
Include nem működik
Sziasztok!
(Példa) Egy táblában 9 rekord található, 7 rendszermodul, 2 egyéni modul. A rendszermoduloknál include-olom a tartalmat fájlból, az egyénieknél adatbázisból kérdezem le. Ha lekérdezem mind a 9-et és while-lal kiíratom csak úgy magában, addig nincs semmi gond. Ahogy beteszek a kiíratásba egy feltételt, hogy az elem nevétől függően includeoljon bizonyos oldalt, fejreáll az egész, ekkor csak az első 2 elemet írja ki. Ez mitől lehet? (Érdekesség: a switchben minél lentebbi sorokat hagyok meg és az összes többit kikommentelem, annál több modul jelenik meg...(tartalom nélkül)
A kód:
(Példa) Egy táblában 9 rekord található, 7 rendszermodul, 2 egyéni modul. A rendszermoduloknál include-olom a tartalmat fájlból, az egyénieknél adatbázisból kérdezem le. Ha lekérdezem mind a 9-et és while-lal kiíratom csak úgy magában, addig nincs semmi gond. Ahogy beteszek a kiíratásba egy feltételt, hogy az elem nevétől függően includeoljon bizonyos oldalt, fejreáll az egész, ekkor csak az első 2 elemet írja ki. Ez mitől lehet? (Érdekesség: a switchben minél lentebbi sorokat hagyok meg és az összes többit kikommentelem, annál több modul jelenik meg...(tartalom nélkül)
A kód: