ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 24, 2006 - Fórum téma

PHP5+Suse10.0

Anonymous · 2006. Jan. 24. (K), 17.47
Sziasztok!
Sehogyan sem tudom betölteni a php-mysql kiterjesztést SuSe10.0 + PHP5 + Apache2 alatt. A phpinfo() kimenete szerint a php --disable-all kiterjesztéssel lett fordítva, viszont van php-mysql rpmben hozzá. Újra kellene forrásból configurálni és fordítani a php-t, esetleg a php5-5.4.9.src.rpm-et kellene rebuild-el újraconfigurálni, vagy teljesen máshol, a php.ini és az apache2 config táján próbáljak keresgélni?
Drupal telepítést áthoztam a Suse 9.3 alól és az adatbáziselérésre panaszkodik.
 

Két nagy szöveg összehasonlítása, változások kinyerése

outesticide · 2006. Jan. 24. (K), 17.36
Sziasztok!

A probléma: az adatbázisban van egy szöveg. A felhasználó ezt a szöveget módisítja, majd ez ugye az adatbáziban tárolódik. Az adatázisban 2 oszlop van. 1. a régi szöveg, 2. az új szöveg.
Ezt a két akár nagyon hosszú szöveget kellene összehasonlítani valamiképp, illetve kiszedni belőle a változásokat (a változott rész (akár betű) körüli pár sort).
Ha a szövegeket változóba tárolom és úgy hasoníltom össze az lassú.
Viszont ha méretét nézem, akkor meg nem biztos hogy minden módisítást észrevesz a kód hisz a módisítás lehet pl.: -a és másol +a rak be.
Ez az egyik amire szeretnék valamilyen irányt, kezdő lépést... kapni. A másik pedig hogy hogyan szedhetem ki a változásokat és a körülöttül levő pár sort.
 

PHP-val HTML oldal BODY részének kiszedése

Topi · 2006. Jan. 24. (K), 16.32
Sziasztok!

A feladat a következő. Van egy oldal, ahol egy cikk adatbázisban van eltárolva. És szeretném, hogy a címm szerkesztője fel tudjon tölteni egy bárhol bármivel megszerkesztett html oldalt. Az a rész beg is van.
Csak az elejéről le kellene csapni minden felesleges dolgot, és csak a <body> </body> közötti részt kellene majd beleírni az sql-be.
Szóval addig kész vagyok, hogy egy stringben ott a file full tartalma.
Hogyan tovább? Van egy egyszerű ötletetek rá? preg_replace el próbálkozom épp most, de nem igazán vezet eredményre!

Üdv. Topi.
 

Milyen dokumentumokat érdemes írni, hogy referenciaként feltüntethessem a munkáimat?

Anonymous · 2006. Jan. 24. (K), 08.00
Sziasztok!

A nálamnál jártasabb webfejlesztőkhöz szólna a kérdésem, mégpedig milyen dokumentumokat érdemes írni, hogy referenciaként oldalamon feltüntethessem a munkáimat úgy, hogy később ebből ne legyen semmilyen probléma a megrendelővel és semmilyen más (állami intézménnyel, pl. apeh, stb.).

Elég egy megbízási szerződés, amiben mondjuk leírjuk, hogy hozzájárulnak ahhoz ,hogy feltüntessem őket mint referencia munkákat, vagy a szerzőnek ez esetben ehhez minden esetben van joga papír nélkül is?

Fentebb az apeh-ot azért említettem meg, mert az is kérdéses számomra, hogy egy ismerősnek lehet -e ingyen csinálni honlapot, papírok nélkül és utána feltüntetni mint referencia munkát.

A válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv, Gábor.