Archívum - Jan 25, 2006 - Fórum téma
W3C validation
Hali!
A www.w3c.org oldalon ellenőriztettem az oldalamat, és rengeteg hibát talált, amiket sikeresen kijavítottam, de ezt nem bírom:
<form name="page"> : there is no attribute "NAME"
Fogalmam sincs, mi nem tetszik az ellenőröknek. Ha van ötlet, kérlek írjatok.
Köszi:
PogiG
■ A www.w3c.org oldalon ellenőriztettem az oldalamat, és rengeteg hibát talált, amiket sikeresen kijavítottam, de ezt nem bírom:
<form name="page"> : there is no attribute "NAME"
Fogalmam sincs, mi nem tetszik az ellenőröknek. Ha van ötlet, kérlek írjatok.
Köszi:
PogiG
Mi a velemenyetek?
Hello,
Egy uj linkgyujtemeny talalhato itt: Londoni Magyar Linkgyujtemeny. Mi a velemenyetek? Valtoztassak valamit vagy jo igy?
Koszi,
Klau
■ Egy uj linkgyujtemeny talalhato itt: Londoni Magyar Linkgyujtemeny. Mi a velemenyetek? Valtoztassak valamit vagy jo igy?
Koszi,
Klau
PHP hibaüzenet Drupalban taxonomy_menu használatakor
Az alábbiakat a drupal.hu-n is leírtam, de eddig ott nem érkezett válasz. Hátha itt... (Köszönöm!)
A drupal 4.6-tal ismerkedem. Létrehoztam egy szótárat, majd a taxonomy_menu modullal a hozzá tartozó menüt. A szótárhoz tartozó tartalmak így meg is jelennek a menüre kattintva, azonban ha egy kifejezést választok a szótárból (útvonal pl.: taxonomy_menu/1/1) akkor azt írja, hogy "nincs beküldött tartalom" - holott van; és php hibaüzenetek is megjelennek az oldal tetején, illetve a naplóban:
Wrong parameter count for array_merge() - /itt az útvonalat töröltem/modules/taxonomy.module - 838. sor.
Bad arguments to implode() - /itt az útvonalat töröltem/modules/taxonomy.module - 838. sor.
You have an error in your SQL syntax near ') AND n.status = 1' at line 1 query: SELECT COUNT(DISTINCT(n.nid)) FROM node n INNER JOIN term_node tn ON n.nid = tn.nid WHERE tn.tid IN () AND n.status = 1 - /itt az útvonalat töröltem/includes/database.mysql.inc - 66. sor.
Sajnos ez nekem semmit nem mond azon túl hogy gond van.
Mellesleg ha a beküldött tartalom alatt megjelenő linkről választom a kifejezést, akkor gond nélkül megjelenik az oda tartozó tartalom. Igaz, ekkor az elérési útvonal is más: taxonomy/term/1.
Mi okozza és hogyan lehetne orvosolni a problémát?
Köszönettel:
Hajas Tamás
■ A drupal 4.6-tal ismerkedem. Létrehoztam egy szótárat, majd a taxonomy_menu modullal a hozzá tartozó menüt. A szótárhoz tartozó tartalmak így meg is jelennek a menüre kattintva, azonban ha egy kifejezést választok a szótárból (útvonal pl.: taxonomy_menu/1/1) akkor azt írja, hogy "nincs beküldött tartalom" - holott van; és php hibaüzenetek is megjelennek az oldal tetején, illetve a naplóban:
Wrong parameter count for array_merge() - /itt az útvonalat töröltem/modules/taxonomy.module - 838. sor.
Bad arguments to implode() - /itt az útvonalat töröltem/modules/taxonomy.module - 838. sor.
You have an error in your SQL syntax near ') AND n.status = 1' at line 1 query: SELECT COUNT(DISTINCT(n.nid)) FROM node n INNER JOIN term_node tn ON n.nid = tn.nid WHERE tn.tid IN () AND n.status = 1 - /itt az útvonalat töröltem/includes/database.mysql.inc - 66. sor.
Sajnos ez nekem semmit nem mond azon túl hogy gond van.
Mellesleg ha a beküldött tartalom alatt megjelenő linkről választom a kifejezést, akkor gond nélkül megjelenik az oda tartozó tartalom. Igaz, ekkor az elérési útvonal is más: taxonomy/term/1.
Mi okozza és hogyan lehetne orvosolni a problémát?
Köszönettel:
Hajas Tamás
Flash transparent dinamikus váltása
Sziasztok, valahogy meg lehet oldani, hogy a Flash transparent értéke dinamikusan változzon. (mármint, hogy JavaScripttel tudom e változtatni?)
Az átlátszó Flash lassabb is, meg néhány funkció nem megy vele, pl. egérgörgetés, de ha nem átlátszó, akkor nem lehet felé tenni semmit.
Van valakinek megoldása erre?
Köszi, Gábor
■ Az átlátszó Flash lassabb is, meg néhány funkció nem megy vele, pl. egérgörgetés, de ha nem átlátszó, akkor nem lehet felé tenni semmit.
Van valakinek megoldása erre?
Köszi, Gábor
Webmin
Sziasztok!Valakinek van tapasztalata,vagy ismer esetleg valami doksit ami arról szól,hogy hogyan lehet a webimt installálni windows rendszerre.
Előre si köszönöm a segítséget!
■ Előre si köszönöm a segítséget!
Session gond /átírányítás/
Hali!
Van egy kis gondom a session-ökkel
A lényeg, hogy a mysql-es sessionkezeléshez a feketekönyvből vett példát alkalmazom kicsit átdolgozva.
Éspedig azért, mert a garbage_collector függvény nem nagyon akar lefutni.
Szóval minden megnyitásnál törlöm a lejárt session-öket.
Eddig nem is lenne gond, mert szépen működik is, de amikor ottfelejtem a böngészőt, akkor a szerver(saját ill. uw) egyszerűen átirányít localhost/-be (uw pedig 502-es hibát jelez).
Megpróbáltam, hogy kiszedem az általam beillesztett delete lekérdezést és akkor szépen megy, de persze a session megmarad az adatbázisba. Így amikor 5 óra múlva visszamegyek a géphez, akkor is tudom folytatni a munkamenetet.
Ebben kellene valakinek a segítsége.
Szerintem nagyon egyszerű hiba lehet, de nem jövök rá, hogy mi lehet.
Előre is köszönöm....
■ Van egy kis gondom a session-ökkel
A lényeg, hogy a mysql-es sessionkezeléshez a feketekönyvből vett példát alkalmazom kicsit átdolgozva.
Éspedig azért, mert a garbage_collector függvény nem nagyon akar lefutni.
Szóval minden megnyitásnál törlöm a lejárt session-öket.
Eddig nem is lenne gond, mert szépen működik is, de amikor ottfelejtem a böngészőt, akkor a szerver(saját ill. uw) egyszerűen átirányít localhost/-be (uw pedig 502-es hibát jelez).
Megpróbáltam, hogy kiszedem az általam beillesztett delete lekérdezést és akkor szépen megy, de persze a session megmarad az adatbázisba. Így amikor 5 óra múlva visszamegyek a géphez, akkor is tudom folytatni a munkamenetet.
Ebben kellene valakinek a segítsége.
Szerintem nagyon egyszerű hiba lehet, de nem jövök rá, hogy mi lehet.
Előre is köszönöm....
smarty
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy amikor felteszem az oldalamat egy ingyenes tárhelyre akkor a smrty-tól a következő hibaüzenetet kapom:
Smarty error: unable to read resource: "db:xcgal_header.html" in file class/smarty/Smarty.class.php line 1084
A localhoston megy hiba nélkül.Addig oké,hogy nem tuda olvasni a html filet,de nem tudok vele mit kezdeni,mert még nem nagyon ismerem a smartyt.Ezért kérem a segítségeteket,mit lehetne vele csinálni,hogy menjen hiba nélkül?
a smarty.class.php-ből
1082 function trigger_error($error_msg, $error_type = E_USER_WARNING)
1083 {
1084 trigger_error("Smarty error: $error_msg", $error_type);
1085 }
előre is köszönöm a segítséget!
üdv
■ Olyan problémám lenne,hogy amikor felteszem az oldalamat egy ingyenes tárhelyre akkor a smrty-tól a következő hibaüzenetet kapom:
Smarty error: unable to read resource: "db:xcgal_header.html" in file class/smarty/Smarty.class.php line 1084
A localhoston megy hiba nélkül.Addig oké,hogy nem tuda olvasni a html filet,de nem tudok vele mit kezdeni,mert még nem nagyon ismerem a smartyt.Ezért kérem a segítségeteket,mit lehetne vele csinálni,hogy menjen hiba nélkül?
a smarty.class.php-ből
1082 function trigger_error($error_msg, $error_type = E_USER_WARNING)
1083 {
1084 trigger_error("Smarty error: $error_msg", $error_type);
1085 }
előre is köszönöm a segítséget!
üdv