ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 11, 2006 - Fórum téma

Google indexelő követi a láthatatlan linkeket?

akosbacsi · 2006. Jan. 11. (Sze), 19.48
Sziasztok!

Az érdekelne, hogy ha egy linket "szabályosan" teszek láthatatlanná (css-el: {display: none}), akkor azt követni fogja e a kereső robot?
Valamint, hogy büntetéssel járhat-e az ilyen linkelés?
 

Session használata hiba kiíráshoz

Anonymous · 2006. Jan. 11. (Sze), 13.02
Hellosztok.

A következő lenne a kérdésem:

van egy űrlap, amelyet egy php fájllal dolgozok fel. Feldolgozás alatt értem azt, hogy megnézem minden mezőt helyesen kitöltött-e, ha nem akkor egy $_SESSION['hiba'] változóba elmentem a hiba okát, majd header('location....')-nel visszaküldöm az űrlap oldalra és megnézem mi volt a hiba oka, majd egy eddig láthatatlan divet láthatóvá teszek és kiírom benne a hiba okát.

A probléma a sessionnel van, nevezetesen, hogy a sessionid-t cookieban tárolnám, viszont ha le van tiltva a cookiek használata, akkor ugye az egész hiba kiírós móka ugrott. A megoldás az lenne, hogy beleteszem a linkbe, azonban ezt nem akarom, mert ronda lesz a szép linkem. :) Űrlapba meg nem tudom tenni. Na de akkor hogyan továbbítsam a sessionid-t??
 

Magyar nyelvű dokumentáció XMLTV-hez?

hajnalbela · 2006. Jan. 11. (Sze), 11.01
Üdv mindenkinek!

Legyetek szívesek segíteni. Hallottam az XMLTV-ről, rá is kerestem, leltem vmi angol nyelvű doksit, de kellene valakinek a segítsége.

A gyakorlati alkalmazásáról szeretnék érdeklődni, vagy esetleg tud-e valaki egy magyar nyelvű doksit hozzá???

Köszönöm!
 

Link körül pöttyözött keret Firefoxban

eMeLA · 2006. Jan. 11. (Sze), 09.57
Szerbusztok !

Firefoxban, ha egy linkre kattintok megjelenik egy pottyözött keret a link körül. Le lehet tiltani ezt a keretet valamilyen módon ?
 

MySQL/utf-8, rendezés (ORDER BY...)

laji · 2006. Jan. 11. (Sze), 09.51
Az uw-n van MySQL adattáram, tele cirill betűkkel (orosz szöveg). Látszik jól, rákereshető jól. Viszont: lekérdezéskor a sorrend (ORDER BY...) rossz - az orosz ábécé az uw-s MySQL szerint k-val kezdődik, majd a "já" (az utolsó cirill betű) után a-val folytatódik i-ig: K>JÁ, majd A-I.

Az adattár, a táblák és az oszlopok utf-8-ra vannak állítva, sorrendezés (COLLATE...) utf8_general_ci-re. Kipróbáltam az utf8_bin és utf8_unicode_ci-t is, nem segít. Az oszlopok nincsenek kettes számrendszerre állítva (BINARY).

Próbálkoztam s SET NAMES paranccsal, de az csak a bevitelre/kiolvasásra vonatkozik, a sorbarendezésre nem.

Feltételezem, hogy ez nem csak a cirill betűk esetében számít. Ha valaki utf-8-at használ magyar szöveghez, s ott ugyanilyen rossz lesz a rendezés, akkor az ő és ű betűk pl. az ábécé végére kerülhetnek (gondolom).

Valakinek ötlete?
 

Google Analytics invitation code?!

Anonymous · 2006. Jan. 11. (Sze), 04.42
Tudom, hogy nem szép dolog, de esetleg valaki tudna nekem kuldeni egy a topic cimeben szereplo kodot, vagy ez hogy is mukodik? :)

Elore is koszonom!
n