ugrás a tartalomhoz

Link körül pöttyözött keret Firefoxban

eMeLA · 2006. Jan. 11. (Sze), 09.57
Szerbusztok !

Firefoxban, ha egy linkre kattintok megjelenik egy pottyözött keret a link körül. Le lehet tiltani ezt a keretet valamilyen módon ?
 
1

Billentyű

Jano · 2006. Jan. 11. (Sze), 12.27
Az nem kattintásra kerül a linkre, hanem ha egy elem megkapja a focust. A kattintás előtt minden elem megkapja a focust, ezután játszódik le a kattintás esemény.

Arra szolgál, hogyha valaki billentyűvel kénytelen navigálni, akkor ez a pötyözött keret mutatja, hogy hol tart éppen az oldalon, melyik elemnél.

Billentyűzettel nem csak mozgássérültek, vagy kocka különcök navigálhatnak! Nekem pl jól jöt amikor egy ismerősnél a több sebből vérző gépen kellett vírusellenőrzöt letölteni netről, ahol egér is megpurcant és soros csatlakozós géphez usb-set vettek.
2

Nem olyan nagy baj az

Anonymous · 2006. Jan. 11. (Sze), 12.33
Pár nappal ezelőtt meghalt az egerem (persze pont akkor, amikor fontos dolgom lett volna) és kénytelen voltam billentyűzettel navigálgatni az oldalakon.
Akkor pl. kifejezetten jó volt a keret, mert anélkül...
3

IE-ben is megvan ez a szolgáltatás

Poetro · 2006. Jan. 11. (Sze), 12.34
Nem tudom, nézted-e, de ugyanez Internet Explorer-ben és zserintem az összes grafikus böngészőben megvan. Ez egy kényelmi szolgáltatás, ami segíti hogy lásd, mire is klikkeltél, illetve hogy éppen hol is van a fókusz az oldalon. Próbáld meg, hogy TAB gombot nyomogatsz egy weboldalon, és látod, hogy az egyes linkeket illetve ha a link egy kép, akkor azt is ez a keret körbeveszi, ezzel segítve a navigálást.
--------
Poetro
4

Lehet, de felesleges

suexID · 2006. Jan. 11. (Sze), 12.39
Le lehet tiltani, de kérdés, hogy minek? Ez a keret pontosan úgy van kialakítva, hogy senki ne zavarjon, aki nem akarja használni, és segítse azokat, akiknek hasznukra válhat. Ha csak a saját gépeden akarod letiltani, az a szíved joga, de ne akarj szándékosan kibabrálni a látogatóiddal, mert idővel visszakapod az élettől.
5

Le lehet tiltani

Tome · 2006. Jan. 11. (Sze), 18.05
Írd be a címsorba az about:config címet és
a browser.display.focus_ring_width értékét állítsd 0-ra!
6

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 11. (Sze), 18.28
CSS-bol is le lehet tiltani:
-moz-outline:none
vagy
js-ben:
...style.MozOutlineStyle = 'none';
7

<Nincs cím>

eMeLA · 2006. Jan. 11. (Sze), 19.57
Köszönöm a válaszokat.