ugrás a tartalomhoz

Flash transparent dinamikus váltása

Anonymous · 2006. Jan. 25. (Sze), 13.00
Sziasztok, valahogy meg lehet oldani, hogy a Flash transparent értéke dinamikusan változzon. (mármint, hogy JavaScripttel tudom e változtatni?)
Az átlátszó Flash lassabb is, meg néhány funkció nem megy vele, pl. egérgörgetés, de ha nem átlátszó, akkor nem lehet felé tenni semmit.
Van valakinek megoldása erre?
Köszi, Gábor
 
1

param

janoszen · 2006. Jan. 25. (Sze), 23.07
Param-ban át tudsz neki adni bármilyen értéket. Egyébként lehet valahogy JSből Flash elemet kezelni, de meg ne kérdezd hogy. Sztem a Google tud segíteni.
2

Re: param

Anonymous · 2006. Jan. 26. (Cs), 00.30
Ok, azt nem írtam le, hogy már néhány órát szívtam ezzel a problémával, Google-t is kérdeztem, de nem lettem okosabb. Az az egyszerűnek tűnő megoldás nem akart valamiért működni, hogy createElement, setAttribute, appendChild trióval hozzáadtam egy újabb param-ot, ezt sajnos semelyik böngésző sem vette figyelembe... IE-nek setAttribute-val az embed-et is átírtam, de ez sem segített...
Ami a JS-ből való Flash elem kezelését illeti sajnos viccnek is rossz, de nekem perpillanat nem az kell. Play, Stop, Set/GetVariable jelenleg nem segít a átlátszóságon.
Más ötlet?
Gábor
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 26. (Cs), 09.11
ujratöltés mélkül szerintem nem fog menni
4

Flash-ben mozgás

Poetro · 2006. Jan. 26. (Cs), 13.49
Én inkább abból indulnék ki, hogy magában a Flash-ben rakok be egy hátteret, ami alapértelmezetten átlátszó, vagy amilyennek kell lennie alapértelemezetten, és JS-el küldesz a Flash-nek parancsokat, hogy változtassa meg a háttér átlátszóságát.
--------
Poetro
5

nem ez a probléma

Anonymous · 2006. Jan. 26. (Cs), 14.10
Nem ez a probléma, ha JavaScripttel akarnám a flash hátterét változtatni, akkor arra valóban megfelelne a SetVariable. De nekem az kellene, hogy maga a Flash ne viselkedjen úgy, mint egy átlátszó Flash, illetve JavaScript esemény hatására meg igen.
(bár már egyre jobban valószínűsítem, hogy ez nem fog menni, valami más utat kellene keresnem....)
Köszi,
Gábor
6

Alapértelmezetten nem átlátszó

Poetro · 2006. Jan. 27. (P), 11.09
A lényeg. Maga a Flash alapértelemezetten áltátszó, és raksz bele a MovieClip-et, ami a megfelelő színű, de nem átlátszó, és ez van ugye leghátul. Ennek az átlátszóságát állítód JS-el.
--------
Poetro
7

sorry, de ezt nem értem...

Anonymous · 2006. Jan. 27. (P), 11.46
"Ennek az átlátszóságát állítód JS-el."
És ezt hogy csinálom? :) Mert ez a kérdés! :)

Amúgy, a szóban forgó flashnek valójában nincs is olyan része, mely átlátszó lenne, nekem nem is a háttér színe az érdekes, hanem azok a ficsörök, melyek az átlátszó és nem átlátszó flash-ek tudnak. (van amit csak az egyik, van amit csak a másik, de én mohó módon mindet akarom használni:)

"Maga a Flash alapértelemezetten áltátszó..."
Sajnos már itt megbukik a dolog, mert ekkor nem használhatom az egér görgetést, és emiatt indult el ez az egész.

Ám, ahogy a másik anonim kolléga írta, nagy valószínűséggel ezt nem fogom tudni megoldani. Mármint a újratöltés nélküli átlátszóság váltását...

Gábor