ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 17, 2006 - Blog bejegyzés

Balra vagy jobbra igazítsuk címkéinket?

Bártházi András · 2006. Jan. 17. (K), 23.22
Aki nekiállt már egy jól kinéző, kicsit összetettebb formot készíteni, minden bizonnyal felmerült benne a címben elrejtett kérdés. Az egymás mellé kerülő címke és beviteli mező felállásban a címke lehet balra és jobbra igazítva is. Vajon melyik a jobb? Nos, erre kereste (és találta meg) a választ Swapnonil Mukherjee.

Variációk a Lightbox JS-re

Török Gábor · 2006. Jan. 17. (K), 14.30
Alig egy hete, hogy Goba bemutatta a Lightbox JS névre keresztelt ügyes szkriptet, nagyon felpezsdült az élet a projekt körül. A temérdek visszajelzésnek köszönhetően a fejlesztő rögvest az első kiadás után publikálta finomított verzióját az eszköznek, amely már a képaláírásokat is kezelte. Azonban a szabadidővel rendelkező programozók sem voltak restek, egyre másra születtek a szemfüles kiegészítések.

iIR: képek cseréje képekkel

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 17. (K), 10.40
A képcsere megoldások igen nagy publicitást kapnak, számos trükk született arra, hogy egyes címfeliratokat miképpen helyettesítsük szebben megkomponált képekkel. Aaron Gustafson azonban úgy látta, hogy egy fontos kérdés nincs igazán tisztázva, mégpedig, hogy mit tehetünk, ha képet kell képre cserélnünk, például azért, hogy nyomtatásban és képernyőn különböző képek szerepelhessenek. Így született meg az iIR képcsere módszer, amely a Leahy/Langridge képcserén alapulva minden felesleges HTML nélkül biztosítja a két kép megadásának lehetőségét.