ugrás a tartalomhoz

Variációk a Lightbox JS-re

Török Gábor · 2006. Jan. 17. (K), 14.30
Alig egy hete, hogy Goba bemutatta a Lightbox JS névre keresztelt ügyes szkriptet, nagyon felpezsdült az élet a projekt körül. A temérdek visszajelzésnek köszönhetően a fejlesztő rögvest az első kiadás után publikálta finomított verzióját az eszköznek, amely már a képaláírásokat is kezelte. Azonban a szabadidővel rendelkező programozók sem voltak restek, egyre másra születtek a szemfüles kiegészítések.

A Renegade Zen Web Design egy szabványosabb CSS megoldást tett közzé, amely feltételes kommenteket használ a stíluslapban az IE-s kiegészítésekhez, míg Takuya Otani Lightbox Plus néven publikálta módosítását, amely már képes a böngészőablakba nem férő képek átméretezésére. A Slidebox még tovább fűzte a fonalat, a fejlesztők megoldották a képgalériákhoz praktikus lapozás funkciót is. Végül pedig nemrég blogmarkoltuk azt a Greasemonkey szkriptet, ami a Flickr-t vértezi fel a Lightbox JS képességeivel.
 
1

Örömhír

suexID · 2006. Jan. 17. (K), 14.39
Örvendetes, hogy ennyien szentelnek figyelmet ennek az ígéretes kezdeményezésnek.
2

teccik

akosbacsi · 2006. Jan. 17. (K), 15.18
Most láttam előszőr, de nagyon jó! Fogom is használni.
6

teccik? nem véletlen

ifrozen · 2006. Feb. 9. (Cs), 18.20
nagyon hasznos kis dolog ez - úgyhogy én 100% hogy használni fogom

// iFrozen
3

Én is

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 16.35
Jómagam is elkezdtem használni dialog boxok megjelenítésére. Én azért még annyival kiegészítettem, hogy IE-ben a szürke takarás alá beteszek egy iframe-et, hogy a select-ek eltűnjenek.
4

slidebox

airwalker · 2006. Jan. 17. (K), 22.18
Még egyetlen egy apróság hiányzik, egy kis bezár gomb alulra. Ez főleg galériáknál lehet jó, ahol a felhasználók már hozzászoktak, hogy a képre kattintás a következő kép megjelenítéséhez vezet.

airwalker
airwalker##kukac##freemail.hu
5

További modifikációk

Török Gábor · 2006. Jan. 23. (H), 13.20
Wordpresshez már bővítmény formájában is elérhető a Lightbox, a Flashlightbox pedig a skript Flash animációba integrálható verziója.