ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 13, 2006 - Blog bejegyzés

Mi is a web 2.0 tulajdonképpen?

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 13. (P), 18.46
Egyre többet hallani a Web 2.0-ról, és akárhova nézünk, annyiféle definíciót vagy legalábbis megközelítést kaphatunk erről a jelenségről. Az biztos, hogy nem valami termékről van szó, amit le lehet tölteni, de hogy ezen túl a társadalmi, szociális vetületére figyelünk vagy a modern technológiai megoldások érdekelnek bennünket, már teljesen más irányba indíthat el egy-egy beszélgetést. Még tavaly májusban foglalkoztunk a kérdéssel, ám ma délelőtt újra beindult a definíciós láz fórumunk egy kérdése kapcsán. Úgy gondoltam, érdemes reflektorfénybe helyezni a témát, és ide helyezni a kommentárokat, hogy többen bekapcsolódhassanak.
 

Tartalomértékelés stílusosan

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 13. (P), 18.39
Manapság egyre többször merül fel, hogy a látogatót be kívánják vonni egy-egy webhely életébe, lehetőséget adva a véleménye kinyilvánítására. Erre a hozzászólások mellett sokszor alkalmat adnak a különböző pontozási lehetőségek is, amely segítségével például egy filmet vagy zenei albumot lehet értékelni. Sokan nekikezdtek már a feladatnak, az utóbbi napokban Rogie King kavarta fel a kedélyeket lista alapú CSS Star Rater megvalósításával. A megoldási módszerek köre természetesen sok lehetőséget ad, Chris Messina nemrég hagyományos űrlapokra építette egyszerűbb megoldását.
 

Megjelent a Web Developer 1.0

Török Gábor · 2006. Jan. 13. (P), 11.43
Nem is olyan rég jelent meg a webfejlesztők életét megkönnyítő böngésző kiterjesztés, a Web Developer 1.0-s verziója. Temérdek újdonságot rejteget, és természetesen a bővítmény tucatnyi betegségére is gyógyírt jelent. A teljesség igénye nélkül szeretnék kiemelni néhány fontosabb változást.