ugrás a tartalomhoz

IE táblázat height="100%"

fabi · 2006. Jan. 17. (K), 10.15
Sziasztok!

Az alábbi oldalal demonstrálom a problémát:

http://vfabok.tvn.hu/teszt2.html

A zöld szinü tábla firefox böngészőben mindig 100% ra nyúlik. Tehát ha a jobb oldali menü hosszú akkor a zöld tábla hozzá nyúlik. Ezzel ellentétben viszont IE6.0 ban height="100%" az ablak méretét adja a zöld szinű táblának és nem nyúlik az öt benfoglaló táblázathoz.

A kérdésem az, hogy valamilyen módszerrel rá lehet-e venni az explorert, hogy a firefoxszal megegyezően módon működjön?

(A probléma egy sokkal bonyolultabb strukturánál jelentkezett. A fent említett teszoldal csak demo a proléma bemutatására. Tehát, kerülű utak nem jöhetnek szoba, úgy mint pl.: hátérkép használata, a jobb oldali cellának hátérszin adás stb. Nekem konkrétan arra van szükségem, hogy a zöld táblázat valóban a benfoglaó táblázat cella magasságát vegye fel. Mindezt XHTML allatt.)


Előre is köszönök minden segítséget.
 
1

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 11.03
a /html tag után már ne legyen még egy body elem. főleg xhtml-ben nem. :]

a html, body { height: 100%; } a body magasságát az ablakéval teszi egyenlővé. ha a benne lévő táblázat is 100% magas, akkor az is az ablakoddal megegyező méretű lesz. tehát a benne 100% magas cellák is /feltéve, hogy a padding és margin 0 értékű mindenhol/. szerintem ez a probléma, bár elég régen foglalkoztam táblázatokkal, úgyhogy ezt inkább csak egy tippnek mondanám.

gex
2

<Nincs cím>

fabi · 2006. Jan. 17. (K), 11.17
(a </html> utána azért van az a body mert a tvn így rakja be a reklám, az én eredeti kódomba nincs ilyen)

A html, body { height: 100%; } XHTML allatt azért kell mert csak ekkor működik egyátalán a tablenél a height="100%"

Próbaként készítettem a http://vfabok.tvn.hu/teszt3.html oldalt. Ez html 4.01-es és ebben már nincs benne a html, body { height: 100%; } sem. De az IE itt sem úgy műkodik ahogy szeretném.
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 12.01
kipróbáltam transition és strict fejléccel is, ie-ben tényleg nem megy a dolog, bár nem tudnék konkrét okot, hogy miért nem. a div + css dolgok szóba sem jöhetnek?

gex
4

<Nincs cím>

fabi · 2006. Jan. 17. (K), 12.08
Sajnos nem jöhetnek szóba. Táblázatos szerkeztű az oldal. És már elég sok minden ki van faragva.
A levlistán jöt olyan infó hogy a doctypot hagyam el. Ha elhagyom akkor működik. De a doctype elhagyás meg elenkezik az elveimmel. Valamilyen hackelt doctype url kellene. De olyat meg honnan lehetne szerezni. Hietetlen, hogy az IE nem tudja ezt megcsinálni.
5

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 12.26
doctype nélkül tényleg működik ez a fajta 100%-os magasság. az első dolog volt, amiről le kellett mondanom, mikor elkezdtem a szabványokkal is törődni. :]

google-n keress rá még, hátha találsz valami érdekeset:
http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=100%25+height+table+strict&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=