ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2012 - Fórum téma

március 31

MY SQL error number 1045

shigu · 2012. Már. 31. (Szo), 13.20
Heló
olyan problémám lenne hogy itthonról szeretnék belépni az iskolai adatbázisba és amikor be akarok lépni mindig "Error Number 1045" dob mi lehet az oka?
 

Webdesigner tanfolyam érdekesség

lamase · 2012. Már. 31. (Szo), 10.16
Sziasztok!

Bejegyzésem egy web designer képzést hirdető weboldalról fog szólni, melyre teljesen véletlen találtam rá. Ha logikusan belegondolunk egy ilyen jól megfizetett szakmát főleg az oktat akinek a zsebe piszkosul televan, vagy abszolút nem ért hozzá.(aki ért hozzá csinálja, aki nem tanítja) A webdesigntanfolyam.eu oldalról van szó, mely a frissen végzett "hallgatói" között pályázatot hirdetett hogy elkészítsék a Kvinna & Mann alapítvány új weboldalát:

www.webdesigntanfolyam.eu/webdesigner_blog/a-gyoztes-palyazo-munkaja/

Az oldal forrását nézegetve jól látszik, hogy a "tanfolyam" weboldalához hasonlóan, az új szájt wordpress motort használ. Már ez a dolog gyanús volt, de legyünk elnézőek, lehet valaki más húzta wordpress-re a designt, nem a frissen "végzett" hallgató. A forrásban akad egy apró érdekesség, mely a stylesheet-et hívja meg: "..LightBright/style.css".

Miután a fájlt megnyitottam jól látszik a téma alkotója és annak elérhetősége. Bárki akinek van $39 -ja szabadon letöltheti a komplett témát a http://www.elegantthemes.com/gallery/lightbright/ oldalról. Azt az elképzelést, hogy a hallgató a tanfolyam után wordpress témák készítésével keresi a kenyerét elvetettem

Sajnos úgy érzem a kedves "tanárnő"/fantom hallgató a leendő klienseket megtévesztette azzal, hogy egy ilyen weboldalt felhúzott.. de legalább a forrást módosíthatta volna.

A jövőben mindenki nagy körültekintéssel jelentkezzen egy olyan tanfolyamra, ahol azt hirdetik hogy pár hónapos tanfolyam után képes leszel egy olyan arculatot kialakítani amelyet más igazi designerek több éves gyakorlással és tanulással érnek el.

mit szóltok ti ehez?:)
 

március 30

csatlakozás a mysql-hez

Dzsijszi · 2012. Már. 30. (P), 18.09
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. A szerverszolgáltatómtól a következő adatokat kaptam meg:

Adatbázis kiszolgáló
Adatbázis port
Adatbázis név
Adatbázis felhasználónév
Adatbázis jelszó

A mysql a következőket kéri:

Stored Connection - ?
Connection Method - ?
Hostname - ?
Port
Username
Password

A problémám az, hogy nem tudok csatlakozni a szerverhez. Tudnátok segíteni abban, hogy a kérdőjelekhez milyen adatokat kell megadni?

A segítséget előre is köszönöm!
 

MySql select

simisoma · 2012. Már. 30. (P), 13.59
Sziasztok,

van nekem 5 táblám

user
aprohirdetes
megyek
varosok
keruletek

Ez nem igazán működőképes használat mert borzasztó lassú, milyen ennél gyorsabb jobban használható megoldás van több táblás lekérdezés esetén?
SELECT aprohirdetes .* , user_username, user_megye, user_varos, user_kerulet, user_telefon, user_mobil, user_email, user_veznev, megyek.MegyeNev AS megye, varosok.VarosNev AS varos, keruletek.KeruletSzam AS kerulet
FROM aprohirdetes, user, megyek, varosok, keruletek
WHERE user.user_username = ah_username
AND megyek.MegyeID = user.user_megye
AND user.user_varos = varosok.VarosID
AND user.user_kerulet = keruletek.KeruletID
AND ah_kapcs_kat = 'Autofelszerelesalkatreszek'
AND (
ah_leiras LIKE '%valami%'
OR ah_nev LIKE '%valami2%'
)
AND (
ah_alkategoria = 'Autoalkatresz'
)
AND (
ah_tulajdonsagok LIKE '%automarkak-35%'
)
OR (
ah_tulajdonsagok LIKE '%automarkak-36%'
)
AND (
user.user_megye =20
)
AND (
user.user_varos =392
)
AND (
user.user_kerulet =2
);
 

március 29

Amazon EC2 árai tartalmazzák az áfát?

gabesz666 · 2012. Már. 29. (Cs), 18.18
Sziasztok!

Egy éve használom már az Amazon vps szolgáltatását, az EC2-t, viszont ebben a hónapban lejár az egy éves free tier időszakom. (Ezt szerintem jó páran nem tudják ezért leírom, hogy amazonnál egy évig ingyen használhatsz, bizonyos szempontokból korlátozott paraméterekkel egy virtuálgépet. A micro instance, amit a free tier időszakban lehet használni tartalmaz 613 Mb memóriát, 8 giga tárhelyet, illetve cpu-nál egy ilyen leírás van, aminek még nem sikerült utánajárnom, hogy mit is jelent: 2 ECUs (for short periodic bursts)). Szeretnék váltani az ún. reserved instance típusú szolgáltatásra, ami az amazonos calculator szerint egész kedvező összegre jönne ki havi szinten, éppen emiatt is gyanús kicsit a dolog. A kérdésem az volna, hogy ha én megrendelem a szolgáltatást innen Mo.-ról, akkor kell-e még plusz áfát fizetnem a szolgáltatási díj mellett? Sajnos nem találtam erről infót az amazon oldalán.
 

Vendégkönyv lapozás

almasiweb · 2012. Már. 29. (Cs), 16.42
Üdv!
Csináltunk a suliba vendégkönyvet! illetve ott elkezdtük de miután hogy nekem is kellene a weblapomra így otthon folytattam, szóval megírtam hogy Mutassa az időt is, az ip címet mentse, Illetve kijavítottam a smyle-s hibát, és moderációs részt is csináltam.
Csak sajnos a lapozást még meg szeretném oldani ebbe kérnék segítséget, mert sajnos annyira még nem vagyok jó php-s hogy ez menjen (a többi a suliban tanultak miatt könnyen ment ) Köszönöm előre is a segítséget!

A kód: (write.php)
<?php
//1. rész
 $nick=$_POST["nick"]; 
 $hsz=$_POST["hsz"]; 

$datum  =   date("Y-m-d H:i:s");  
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR']; //ip cím
$miles=array("<img src=msolygo.png></img>","<img src=vigyorgo.gif></img>","<img src=tok.png></img>");
$mit=array(":) ",":D",":P");
$xd=str_replace($mit,$miles,$hsz); //smyle csere

$tiltott=array("csúnya","ronda");
$modera=array("*modera*","*buta*");
$modi=str_replace($tiltott,$modera,$xd); //üzenet moderálás
$modinev=str_replace($tiltott,$modera,$nick); // név moderálás


    //[b] bbcode-félkövér
    $modi = preg_replace("/\[admin\](.*)\[\/admin\]/","<strong>$1</strong>",$modi);
	

 if (empty($nick)||empty($hsz))
 {
 print("Minden mezőt kikell tölteni <a href=index.html>Vissza</a>");
 }
 
 
//2. rész
 else
 {
 $nick=strip_tags ($nick, '<. a><. b><. i><. u>');
  $hsz=strip_tags ($hsz, '<. a><. b><. i><. u>');
  
  //3. rész
  $fajl=fopen("hszol.txt", "a");
  fputs($fajl, "$modinev|$datum|$modi|$ip#");
  fclose($fajl);
  header("Location: read.php");}
  ?>
  
Read.php
[colorer=php]<?php>
//1. rész
print ("<body bgcolor=000000><center><font size=2><stong>

Számolás php-ben

pube · 2012. Már. 29. (Cs), 16.19
Következő dolgot szeretném megcsinálni, de nem ismerem hozzá eléggé a php-t.
Egy táblázatban van 2 cella. Az A1-be beírok egy számot(X), a php elvégzi ezt a műveletet: 480/100*X, majd az eredményt(ami perc érték), idő formátumba(óó:pp:mm) átszámolva írja be az A2-be.
Hogy lehet ezt megoldani?
 

Számlálásos ciklusok egymásba ágyazva elszámolnak

morocztamas · 2012. Már. 29. (Cs), 08.53
Nem a legpontosabb a cím, de mást nem tudtam neki adni.

Szóval. Miért hoz ki nyolcvanhármat, és nem pedig negyvenötöt? A második feladat az, de valami hibát vétettem, amit meg is találtam, csak hogy oldjam meg, hogy működjön?
[colorer=javascript]package nyul;

import java.io.*;
import java.util.Scanner;

public class Nyul {

public static void main(String[] args) throws FileNotFoundException {
Scanner s = null;
int n, l, k;
int[][] nyulak;
try {
s = new Scanner(new BufferedReader(new FileReader("nyul.be")));
n = s.nextInt();
l = s.nextInt();
k = s.nextInt();
System.out.println("Évek száma:\t\t" + n + "\nLegmagasabb kor:\t" + l + "\nSzaporodhat ekkor már:\t" + k);
nyulak = new int[l][2];
for (int i = 0; i < l; i++) {
for (int j = 0; j < 2; j++) {
nyulak[i][j] = (i < k - 1 && j == 1) ? 0 : s.nextInt();
System.out.print((j == 0) ? (i + 1) + " éves nyulak száma " + nyulak[i][0] : "\t" + nyulak[i][1] + "\n");
}
}
} finally {
if (s != null) {
s.close();
}
}

int szamuk = 0;
for (int i = 0; i < l; i++) {
szamuk += nyulak[i][0];
}
int ujak = 0;
for (int i = 0; i < n; i++) { // Eggyel negyvenöt, ami a helyes. Nullával nyolcvanhárom.
for (int j = 0; j < l; j++) {
if (j < k - 1) {
szamuk += nyulak[j][0];
} else {
szamuk += nyulak[j][0] * nyulak[j][1];
ujak += nyulak[j][0] * nyulak[j][1];
}
}
for (int j = l - 1; j >= 0; j--) {
nyulak[j][0] = (j == 0) ?

String kezelés

Individual · 2012. Már. 29. (Cs), 08.22
Sziasztok!

Melyik függvénnyel tudok olyan felbontást csinálni, hogy a karaktereket az első szünetig olvassa ki a fájl nevéből betöltéskor? (A fájlkezelő már meg van.)

A segítségek előre köszönöm!
 

március 28

ORM?

kemmma · 2012. Már. 28. (Sze), 18.45
Elmúlt időszakban egyre többször volt téma itt különféle keretrendszerek, ennek kapcsán merült fel benne, hogy rákérdezzek az ORM-re! Mikor, miért kell használni? Én is barátkozom mindenféle keretrendszerrel, és tulajdonképpen hasznosnak is találom, de valahogy az adatbázisok ezen fajta megközelítése teljesen idegen. Nem tudom elhelyezni.

Ne azt írjátok, hogy biztonságosabb, mert nekem ekkora szemléletváltáshoz ez elsőre kevésnek tűnik. :) És biztos van ennél jobb érv is. :)

(bár, ha valaki megkérdezné, hogy egyáltalán tudom-e, hogy mi az az ORM, akkor nem biztos, hogy tudnék rá határozott választ adni. Objektum-relációs térképezés:)