ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 19, 2012 - Fórum téma

Html - optgroup fa helyett valami

inf · 2012. Már. 19. (H), 23.46
Üdv.

Belefutottam abba a problémába, hogy optgroup-nál nem lehet fát megadni, csak 1 szint mélységig. Egy termék feltöltő űrlapnál akartam kategóriát megadni úgy, hogy csak "levél" kategóriát lehessen kiválasztani. Tudtok valami (gyorsan letölthető) alternatívát ajánlani?

Olyat szeretnék, amin több levelet is ki lehet választani. Ha nincs ilyen, akkor tákolok egyet ul-li-ből meg egy hidden input-ból.
 

PHP - kis refaktorálás

inf · 2012. Már. 19. (H), 18.42
Sziasztok!

Van egy iteratorom, amiben a next-et szeretném szebb formára alakítani:

class TreeIterator {
    public function next() {
        if ($this->isBranch())
            $this->addBranchIterator();
        else
            $this->stepCurrentIterator();

        while ($this->hasIterator() && !$this->isIteratorValid()) {
            $this->removeCurrentIterator();
            $this->selectParentBranchIterator();
            if ($this->hasIterator())
                $this->stepCurrentIterator();
        }

        if ($this->hasIterator())
            $this->updateVisitor();
    }
    //...
}
Ami történik:
  1. ha az előző elem ág volt, akkor hozzáadjuk az iterátorát (és közben meghívjuk a rewind-ot rajta), ellenkező esetben léptetjük az aktuális iterátort a következő elemre
  2. ezek után teszteljük, hogy az aktuális iterátorunk valid e, szóval hogy létezik e rajta a következő elem (vagy ha rewind-olt iterátor-ról van szó, akkor létezik e első elem)
  3. ha nem létezik a következő elem, akkor töröljük az aktuális ág iterátorát, és átlépünk a szülő ág iterátorára, azt léptetjük a következő elemre, és megnézzük, hogy azon létezik e a következő elem, és így tovább, amíg egy olyan szülő ágat nem találunk, amin létezik a következő elem, vagy el nem fogynak az iterátorok
  4. ha létezik a következő elem (szóval nem fogytak el az iterátorok), akkor frissítjük a visitor-t (ez a bejárás adatait tárolja, egyelőre nem tudtam jobb nevet kitalálni neki)


Nekem nem állt össze fejben, hogy ebből hogy lehet tömörebb és érthetőbb kódot csinálni, az elnevezésekkel szintén gondban lennék, bármi ötlet ezzel kapcsolatban?
 

Php css, és js összfűzés

therest · 2012. Már. 19. (H), 16.15
Mostanság arról olvasgattam, hogy célszerű a javascript és css fájlokat összefűzni egy-egy fájlba, hogy minél kevesebb kérés legyen a kliens és s szerver között.
Mivel egy MVC rendszeren dolgozom, ahol a controllerben kerül meghatározásra a model alapján, hogy milyen javascript illetve css fájlokat kell használni, arra gondoltam, hogy célszerűbb lenne egy php szkript ami összevágná a kért css fájlokat egy fájlba, és azzal térne vissza.
Mivel a kapcsolt fájlok nem mindig ugyanazok egy adott oldalnál, a manuális megoldás nem jöhet szóba.
A kérdés, hogy mi a gazdaságosabb: szerver oldalon megcsinálni a fenti összefűzést, és esetleg van plusz htacces szabály is, vagy ez túl nehézkes ahhoz képest, amit a több css/js fájlból fakadó kérés növekedés jelent?
 

Reklámfelület értéke

stan · 2012. Már. 19. (H), 13.53
Lassan két éve dolgozom egy projekten. Sikerült elérni azt, hogy most már stabilan havi 15.000 egyedi látogatója van, és hónapról hónapra növekszik.

Arra is rájöttem, hogy a Google Adsense-el egyszerűen nem lehet jól keresni ekkora látogatottság mellett. Kiszámoltam, hogy ahhoz, hogy minimálbért megkeressek az Adsense-el, úgy hogy az adókat is befizetem, havonta 500.000 látogatóra lenne szükségem, amit nem valószínű, hogy egyhamar elérek. Ezért úgy döntöttem, inkább megpróbálom én magam értékesíteni a reklámfelületeket.

Mennyi a reális piaci ára egy bannernek egy hónapra egy 15.000 egyedi látogató / hónap látogatottságú weboldalon?

Érdemes-e megpróbálni, illetve mennyire nehéz bannert eladni a mai világban?

Email-ben, telefonon, postai levél útján, vagy kizárólag személyesen érdemes megpróbálni a bannerhelyek értékesítését?