ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 7, 2012 - Fórum téma

lista-tábla linkel php css segítségével

Sadash · 2012. Már. 7. (Sze), 10.49
Sziasztok!

Lehet rossz helyre teszem fel a kérdésem ezért ne haragudjatok de mivel nem tudom,hogy lehetne megvalósítani a problémám ezért nem is tudtam hova tegyem fel a kérdésem.
Szóval a problémám az lenne,hogy adott egy txt fájl mondhatni egy lista amiben közel 600 tárgy van felsorolva ezt szeretném az oldalamon megjeleníteni minden egyes tárgyat linkel és egyéb adattal,na most nem szeretném klasszikus hmtl táblával megcsinálni és beírogatni mind a 600 "terméket" külön infóval egyesével és utána még formázni is,hogy egy szép táblázatba legyen foglalva az egész.Jó pár napja próbálok megoldást találni de nem igazán járok sikerrel és igazából azt sem tudom melyik az a metódus amivel ezt könnyen meglehetne valósítani.
Az elképzelésem szerint a tábla 600 sorból és 5 oszlopból állna esetleg lenne benne egy szűrő amivel rálehetne keresni pl az összes A betűs elemre stb. de ez nem annyira fontos a hangsúly maga a táblán/listán van
Az oldalam egy alap php oldal lesz nem sok extrával,és amíg ezt nem tudom megoldani nem is nagyon szeretném és nem is tudom feltölteni sehova.
Ebben kérném egy hozzáértő segítségét aki elbír indítani a jó irányba.
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.

Üdv
Sadash
 

node.js alkalmas-e P2P feladatra

szabo.b.gabor · 2012. Már. 7. (Sze), 09.30
Sziasztok!

nem értek a Node.js-hez, érdekesnek tartom, de nincs rá kapacitásom jelenleg, hogy megismerjem.

amit hallottam róla annyi, hogy google V8 motort használ (amit a Chrome is) és szerver oldalon futtat javascriptet, van http server, igen jó I/O teljesítményt nyújt. lehet, hogy már ezek sem igazak mind.

a kérdésem az volna, hogy szerintetek lehetséges-e, hogy a Node.js által használt http server kliens oldalon fusson (jó tudom azért kliens oldalon jóval korlátozottabbak a lehetőségek, security meg kiscicák, stb)? tehát valamiféle 'peer-to-peer' kommunikáció kialakítható-e két böngésző között? vannak-e ilyen irányú törekvések?

azért egy ilyesmi nem volna rossz dolog.