ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2012 - Fórum téma

július 31

Egy egyszerű Chat-et keresek weboldalba!

cszlak · 2012. Júl. 31. (K), 13.54
Egy egyszerű Chat-et keresek weboldalba!

Oldalba építhető, akár adatbázisos is lehet.
JS, PHP bármilyen lehet.

Ingyenes legyen, és nem kell másik oldal beilleszthető chat-je.

Link jöhet.
 

HTML5 Canvas image mask?

prototype · 2012. Júl. 31. (K), 11.53
Kedves fórumozók!

Néhány napja keresgélek, azonban nem igazán találtam még megoldást a problémámra (remélem azért van):

A következőt szeretném megvalósítani:
Adott egy transzparens hátterű png kép, és ennek a körvonalait szeretném canvas-ra átültetni. Legyen pl egy csillag, a képre nincs szükségem, csak a körvonalait lenne jó valahogy "lemásolni".

Lehet, hogy nem túl érthetően magyaráztam mit szeretnék, ezért képpel illusztrálom, hogy milyen kimenetre lenne szükségem.



Megj.: A kimeneti állapotot később real time színezni szeretném. Ha netán rossz irányba haladok, vagy más módon lehet ezt megvalósítani, akkor is segítségeteket kérném.
Köszönöm!
 

ajax honlap igy szokták?

kriszrap · 2012. Júl. 31. (K), 10.36
sziasztok :)
elkeztem egy ajax honlapot hát nem vagyok benne biztos hogy igy kell csinálni gondolom van egyszerübb megoldás.Azt csinálom hogyha rá nyomok a menüpontra akkor teruletbe betölti a dolgokat és igy sokkal gyorsabb.
a gombok:
<button type="button" onclick="home()">főoldal</button>
<button type="button" onclick="chat()">chat</button>

ezt egy home.php tölöm ahol a divnem tartalom értéket attam vagy is csak egy fáljba dolgozom.(home.php)
<script type="text/javascript">
function home()
{
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {
  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {
    document.getElementById("tartalom").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }else{  
    document.getElementById("tartalom").innerHTML = '<img src="ajax-load.gif" height="100" weight="100">';  
    }  
  }
xmlhttp.open("GET","home.php",true);
xmlhttp.send();
}
function chat()
{
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {
  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {
    document.getElementById("tartalom").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }else{  
    document.getElementById("tartalom").innerHTML = '<img src="ajax-load.gif" height="100" weight="100">';  
    }  
  }
xmlhttp.open("GET","fal.php",true);
xmlhttp.send();
}
</script>

azt a kérdésem ajax honlapoknál is igy csinálják vagy más modon?
 

PayPal HTML form - nem viszi át az árakat

inf3rno · 2012. Júl. 31. (K), 10.05
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség PayPal-ban jártasabbaktól. Az a kínom, hogy nem tudom átvinni a termékeket meg az árakat a paypal rendszerbe, csak egyetlen terméknek a nevét viszi át, meg a felhasználó nevét, akinek az utalás megy.

Így próbálkoztam (meg még ezer féleképpen)...

<form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" class="input-form" method="post" enctype="application/x-www-form-urlencoded; charset=utf-8">
    <input type="hidden" value="utf-8" name="charset">
    <input type="hidden" value="_s-xclick" name="cmd">
    <input type="hidden" value="{somehash}" name="hosted_button_id">
    <input type="hidden" value="17" name="item_number">
    <input type="hidden" value="kosár és szállítás" name="item_name">
    <input type="hidden" value="9990" name="amount">
    <input type="hidden" value="HUF" name="currency_code">
    <input type="hidden" value="1" name="upload">
    <input type="hidden" value="1" name="no_shipping">
    <input type="hidden" value="http://www.mydomain.loc/" name="return">
    <input type="image" border="0" alt="PayPal - The safer, easier way to pay online!" name="submit" src="https://www.paypalobjects.com/en_US/i/btn/btn_paynowCC_LG.gif" class="button submit-button image-button">
    <img width="1" height="1" border="0" alt="" src="https://www.paypalobjects.com/en_US/i/scr/pixel.gif">
</form>
Kipróbáltam amount_1-el meg amit csak olvastam a témáról, de nem jött össze. Most kaptam elérhetőséget az account-hoz, amiről a hosted button van, majd ránézek később.

Bármi ötlet addig is?

Lehetséges, hogy azért van gond vele, mert localhostos dev környezetben használom, és nem az éles oldal domain-je a referer?
 

CSS többszintű menü alányílik

cszlak · 2012. Júl. 31. (K), 06.54
Az a problémám, hogy a legördülő menü alányílik egy alatta lévő Sildernek, ami JS-el megy.

Itt az oldal:
link


Silder JS:

<script src="jquery-latest.js" type="text/javascript"></script>
<script src="jquery.bxSlider.min.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
  $(function(){
    $('#slider2').bxSlider({
    mode: 'fade',
    auto: true,
    controls: false,
    autocontrols: false,
    pause: 4000,

});
});        

</script>
Menü css:
[colorer=css]
.menu {
height:35px;
position:relative;
margin:0px -40px -17px 0;
padding:0 0 0 0px;

/*border:#00FF33 1px solid;*/
}

.menu ul {
height:19px;
padding:0;
margin:0;

list-style:none;
width:125px;
float:left;

}

.menu ul ul {
position:absolute;
z-index:-1;

-webkit-transition: 0.5s;

-moz-transition: 0.5s;

-ms-transition: 0.5s;

-o-transition: 0.5s;

transition: 0.5s;

transition-delay: 0.5s;

-o-transition-delay: 0.5s;

-moz-transition-delay: 0.5s;

-ms-transition-delay: 0.5s;

-webkit-transition-delay: 0.5s;

}

.menu ul ul ul {position:absolute; left:125px; top:0;}

.menu ul ul ul.rgt {position:absolute; left:auto; right:125px; top:0;}



.menu ul li {
float:left;
/*margin:10px 0 0 5px; */

/*border-left:#CCCCCC 1px solid;*/
padding-top:8px;

margin:0 auto;

height:35px;

width:125px;
position:relative;
z-index:10;

-webkit-transition: 0.25s;

-moz-transition: 0.25s;

-ms-transition: 0.25s;

-o-transition: 0.25s;

}


.menu ul ul li {

padding-top:8px;
margin:0 auto;
height:35px;

transition-delay: 1s;

-o-transition-delay: 1s;

-moz-transition-delay: 1s;

-ms-transition-delay: 1s;

-webkit-transition-delay: 1s;

}

.menu ul ul ul li {


transition-delay: 0.5s;

-o-transition-delay: 0.5s;

-moz-transition-delay: 0.5s;

-ms-transition-delay: 0.5s;

-webkit-transition-de

július 30

Ez miért van?

Pallosi Péter · 2012. Júl. 30. (H), 08.52
Sziasztok!
Van egy php lekérdezésem, amivel az a baj, hogy ha a lekérdezés eredménye több mint 255 találatot hoz ki, akkor az e fölötti rész teljesen rendezetlenül jelenik meg, a lekérdezés eredménye összefüggő szövegekből áll, értelmezhetetlen, de az első 255 találat viszont jól jelenik meg.
Mi lehet ennek az oka?
 

képgaléria-szerkesztés

Szuperjég · 2012. Júl. 30. (H), 00.31
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Dreamweaverben a „thickbox gallery” segítségével készítettem is egy html+css+java alapú galériát, ellenben csak css+html ismereteim vannak, így nem sikerült a kódokat (html+css és 2 db java kód) úgy felhasználnom, hogy a képgaléria a tartalomrészbe kerüljön. Van egy fejlécem, egy hír-dobozom és egy tartalomrész – kizárólag ezen utóbbi változna az oldalamon: bemutatkozás, galéria, audio és elérhetőség.

Ezt másoltam le: http://www.youtube.com/watch?v=YlB_IZqKg_o

Előre is köszi, remélem érthető ahogyan leírtam.
 

július 30

Trükkös z-index

hunkris · 2012. Júl. 29. (V), 23.20
Sziasztok!

Van egy érdekes problémám, mégpedig az, hogy mostanában sokat másolok weboldalakat, ilyen gyakorlás alapon (nem üzleti célokra). Ezekbe próbálom beépíteni a HTML5-öt és a CSS3-mat. Eljutottam a z-indexig, de van egy problémám.
 <header>
		     <aside id="menu">
			     <div class="kozep">
			         <img src="img/logo.png" id="logokep" alt="logo">
			         <nav id="menusav">
                         <a href="">Főoldal</a>
					     <a href="asdasd/">asdasd</a>
						 <a href="asdasd/">asdasd</a>
					     <a href="asdasd/">asdasd</a>
						 <a href="asdasd/">asdasd</a>
					     <a href="asdasd/">asdasd</a>
				     </nav>
			     </div>
			 </aside>
	     </header>
A CSS:
#galleriakep {
    margin: 0 auto;
	display: block;
	width: 1200px;
	height: 400px;
	z-index: 200;
}

#menu {
    height: 120px;
	text-align: left;
	opacity: 0.4;
    filter: alpha(opacity=40);
	background-color: #00b0d8;
	z-index: 300;
	font-size: 20px;
	word-spacing: 15px;
	font-weight: bold;
	position: relative;
	bottom: 420px;
	color: #FFFFFF;
}
Remélem ennyi kód elég lesz. Kicsit érdekesen húzza be a kódszínező a kódot, annyi baj legyen.

Úgy próbálom megcsinálni, hogy a menü átlátszó, és alá be van húzva a kép. Viszont a z indexet bárhogy is keverem, mindig a kép van feljebb. Ez csak akkor változik meg, mikor a kép van előbb a kódban és utána a menü, relatívan pozicionálva. Viszont akkor olyan nemkívánatos mellékhatások lesznek, amik engem zavarnak.

Ha az itt levő kód nem elég, itt az egész: wéwéwé(pont)66aaaa(pont)myds(pont)me/kk.
Kérlek nézzétek el, hogy ilyen rondán írtam le, de egy nasról megy a weboldal (ezen fejlesztek), jobb a biztonság.

Építő jellegű és egyéb kritikákat is szívesen veszek.
 

Spamre kerülnek az emailjeim

stan · 2012. Júl. 29. (V), 18.10
Van egy weboldalam, amelyen fut egy Joomla, és fel van rá telepítve a Kunena nevű fórum komponens. Ennek a komponensnek van egy olyan szolgáltatása, hogy kérhetsz email értesítést, ha az általad indított témában valaki válaszolt. Ez nem kötelező és alapból nincs is bepipálva, tehát csak akkor kap értesítést valaki, ha hozzászóláskor vagy témaindításkor bepipálja a követést.

Így is az történt, hogy többen jelezték felém, hogy eddig megkapták rendesen az értesítéseket emailben, de újabban a Gmailben és a Yahooban spam-nek érzékeli ezeket a leveleket. Van aki már a havi hírlevelet is spam-nek kapta meg. Természetesen ezek nem spam-ek, sem a hírlevél sem az értesítés, sajnálatos módon néhány szolgáltató ezt annak veszi.

Miért érzékelik spamnek az automatikus értesítőket?
Hogyan lehet ez ellen tenni, le lehet-e valahogyan kerülni a "spam-listáról"?
Letiltsam teljesen az értesítési szolgáltatást a weboldalamon?
 

Slider-nél hover probléma

geforce9600gt · 2012. Júl. 29. (V), 17.46
Hello!

http://tibi.net63.net

Ezen az oldalon a fejlécben lévő slider-nél ha a jobb-balra nyilakra vagy köré visszük az egeret, akkor megjelenik kicsiben az előző vagy következő kép.

Ezt a hovert hogy lehete megszűntetni? Előre is köszönöm a help-et!