ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2012 - Fórum téma

január 31

Megbízható magyar tárhely

mahoo · 2012. Jan. 31. (K), 20.13
Sajnos a hasonló témájú topic zárva van, ezért indítottam egy újat, remélem nem gond...

Bár végigolvasva azt, nem is találtam benne igazán hasznos információkat az adott kérdésben.

Számomra a megbízható tárhely semmi extrát nem jelent.
Legyen az 'uptime' a lehető legmagasabb, gyors elérésű legyen az oldal, ne legyen sávszélesség korlátozás, és ha problémám van akkor, ne kelljen 1-2 napnál többet várni, hogy a problémámra/kérdésemre választ kapjak a szolgáltatótól. Vagy ezzel sokat kér az ember? Nem tudom, nem vagyok jártas a témában, ezért is fordulok hozzátok.
Ezeken kívül mi az amit még érdemes figyelembe venni?

Egyébként úgy vagyok vele, hogy a szolgáltatók weboldalának megjelenését, szövegezését is valószínűleg egy marketinges kolléga tervezi, ezért jobban érdekelne a Ti személyes tapasztalatotok/véleményetek. Ha meg kellene nevezni 3 szolgáltatót akkor, kik lennének azok? Az ár nem (feltétlenül) meghatározó.


Ami egyébként nekem most még fontos lenne (de ezt most vehetjük speciális igénynek, mert ha jól tudom ez nem általános), a korlátlan számú aldomain létrehozás. Ezeken nagyon egyszerű, 4-5 oldalból álló microsite-ok lennének.
Ha jól tudom, az aldomain létrehozást, nem lehet php-vel automatizálni, azaz hogy php kód meghívásával létrejöjjön egy új aldomain. Ha nekem ez fontos lenne, akkor mit ajánlanátok, virtuál szervert? Ebben az esetben van olyan szolgáltató, aki előre beüzemelt virtuál szervert is ad, vagy ennek telepítése minden esetben a megrendelő feladata. Ezt azért kérdem, mert az ilyen irányú tudásom jelenleg közelít a nullához :(.

Jó lenne, ha érkezne 1-2 Top3-as szolgáltatói lista, szerintem sokaknak adhat támpontot a keresgélésben. Köszönöm!FIGYELEM kedves tárhely szolgáltatók! Csak az esetben szóljatok hozzá a témához, ha aktív tagjai vagytok a Weblabor közösségének. A friss regisztrációkkal történő (bújtatott) reklámot folytató felhasználók hozzászólásait töröljük, a belépési lehetőséget felfüggesztjük.

C++ disegn

Pallosi Péter · 2012. Jan. 31. (K), 17.48
Üdv!
Egy nagy problémába ütköztem.
Vettem egy c++ könyvet,és abba van egy csomó hasznos dolog,de elkészítm a könyv szerint a programot és semmien disegn nincs rajta.
És a könyvben egy szó sincs róla írva.
Tehát úgy értem mint pl"Html+css"ott be lehet hívni kivülről a css-t vagy html dokumentumban is meglehet hozzá írni.
Itt a c++ hogy van ez,mert azért elég ronda így a program sima fekete hátérral és fehér szöveggel,és kész!
 

php fejlesztő fizetés

Kubi · 2012. Jan. 31. (K), 17.28
Sziasztok!

Kíváncsi vagyok, hogy egy php fejlesztő mennyit keres egy hónapban, nem titkolt okom, tudni szeretném alul/felül fizetett vagyok e jelen pillanatban, és ez talán másoknak is segíthet, amikor megkérdezik állásinterjún, milyen fizetést vár el.

Nehéz téma, mert sok mindentől függ (szakmai tudás, hozzáállás, új dolgok megtanulására hajlandóság stb.), de örülnék, ha körvonalakban, fizetési kategória tól-ig, tudásszinttel, összeszedné egy-egy hozzá értő személy.

Ha nem akar valaki ilyen kényes infókat fórumba írni, azt is megköszönném ha magánban megkeres.
 

Python QT

H.Z. v2 · 2012. Jan. 31. (K), 16.23
Tudom, nem kifejezetten webes kérdés, ha nagyon idegen az oldaltól, nekem az is megfelelne, ha valaki privátban ki tudna segíteni pár Python-QT (PyQt4)-hez kapcsolódó kérdésben.

Első körben elakadtam ott, hogy a designerben szeretném megadni, hogyan kapcsolódnak egymáshoz egyes elemek, de olyan metódusokra hivatkoznék, amiket én írok meg.
Pl. egy egysoros szövegbeviteli mezőt (QLineEdit) szeretnék úgy beállítani, hogy amikor a mezőn állva lenyomom az entert, akkor történjen valami.
Ez idáig OK, ott a designerben a returnPressed() szignál.
De... az enter lenyomásakor a mező tartalmát szeretném hozzáfűzni egy QTextEdit mező végéhez.
Az a baj, hogy a Designerben a QTextEdit-hez nincs olyan "slot", hogy append (magának a QTextEdit osztálynak van ilyen metódusa).

Mi itt a kulturált megoldás?
– Teljesen kihagyom a Designerben a szignálokat és mindent a generált kódból származtatott saját osztályból intézek (illetve ennek egyéb, doksiban felsorolt variációi)?
– Amit lehet, azt a designerben állítom be, amit nem, azt hozzácsapom a programomból?
– Van valami egyéb mód, amit nem találtam a leírásokban?

Valamit rosszul értelmezek valószínűleg: én úgy képzeltem volna a designert, hogy egy abstract classt épít a megtervezett felület köré és pl. a slotok helyére nem csak egy megkötött listából választhatok, hanem bármely, általam kitalált metódus nevet beírhatok, amit később, a generált modul felhasználásakor definiálok. No ilyen nincs benne, ahogy elnézem.
 

Html oldal beillesztése Flashbe

Zsoltika8 · 2012. Jan. 31. (K), 15.19
Üdv!
Egy flash weboldalra kellene beillesztenem egy html oldalt, ami majd egy adatbázisból fog adatokat kapni. A getURL parancsot próbáltam, de az egy másik lapot nyit meg, ami nem valami szép megoldás.A html oldal egy egyszerű lista, aminél majd a listaelemkre kattintva jönnek be az adatok az adatbázisból.
remélem tud valaki segíteni!
Köszi!
 

Webáruház és Raktárkezelő

world-s · 2012. Jan. 31. (K), 01.29
Sziasztok az alábbiban kérném gyors segítségeteket.
Szerintem lehet van is erre már jól bevált adatbázis-szerkezet, de nekem még nem sikerült kitalálni.
A feladat: Van egy web áruház, és ehhez kapcsolódóan kezelni kéne a raktárkészletet (kiadni, rendelni,stb.)...

Azt kérték, hogy ha van egy termék: pl. egy konkrét üdítő, akkor az adott terméknek lehessen viszonylag korlátlan, és szabad tulajdonsága is, ami igazából más terméket takar raktározás szempontjából.

Ezt úgy kell elképzelni hogy van egy adott márkájú üdítőital, akkor az egy terméknek jelenjen meg az oldalon akkor is, ha különböző ízben, vagy kiszerelésben is kapható.
Tehát ha az ügyfél kiválasztja az XYZ üdítőt, akkor megrendeléskor ki tudja választani: milyen ízben (mondjuk, legyen 3 íz: alma, körte, szőlő) és miylen kiszerelésben szeretné megvásárolni (mondjuk, legyen 3 kiszerelés: 0.5 liter, 1 liter, 2 liter).
Ha a fenti példánál maradunk, akkor az adott XYZ terméket 9 féle variációban rendelhető max. meg.

Viszont raktárkészlet szempontjából a variációk max. 9 féle terméket jelent. Tehát ott nem kezelhető egyben az XYZ üdítőt, mert ha az ügyfél szeretne egy 2 literes szőlőt, akkor nem az érdekel, hogy van –e XYZ üdítő raktáron, hanem az, hogy az adott típus van –e, és annak mi az ára, stb..

Tehát kicsit olyan, mintha az adott termék ha minden variációban létezik, akkor 9 különböző termék lenne, de a shop szempontjából ez a 9 termék csak egyetlen egy termék lenne különböző tulajdonságokkal, és árakkal.
Egy egy terméknek vagy van változó tulajdonsága vagy nincs. Ha van, akkor tetszőleges számú tulajdonsággal rendelkezhet, és ezek tetszőleges értékkészletük lehet.

Tehát ha ezt a kettő rendszert egyben szeretném kezelni, akkor hogyan lehetne a legfrappánsabban kialakítani az adatbázist?
Gyors segítségeteket előre is köszönöm.

Zoli
 

január 30

Amazon S3 streamwrapper PNG megnyitás Drupal 7 alatt

Poetro · 2012. Jan. 30. (H), 20.02
Drupal 7 alatt már szépen lehet kezelni PHP-s streamWrapper-eket. Van egy ilyen URI-m: s3://images/d521131ae469573d684ff2f5807fca7f29d9b3ab.png. Létezik az s3:// „protokolhoz” egy nagyszerűen működő modul Drupal 7 alá. Ezt a fájlt meg szeretném nyitni. Viszont valamiért imagecreatefrompng($uri) nagyon lassan nyitja meg a fájlt, holott a fájl nem túl nagy, és minden egyéb esetben jól reagál az oldal (azaz például a file_exists nagyon gyorsan visszatér). Hogyan lenne érdemes módosítani a fájlok kezelését, hogy ne legyen ekkora a késés mire megérkezik a válasz az S3-ból.
Esetleg érdemes lenne előbb ideiglenesen letölteni a fájlt, így lenne egy lokális másolat, azon dolgozni, majd valami cron szkripttel törölni ezeket az ideiglenes fájlokat? Az is lehet, hogy csak maga az imagecreatefrompng viselkedik ilyen furán távoli URL-ek esetén, elvégre más furcsaságokat is találtam már streamWrapperek esetén GD2 függvényekben.
Ilyen például, hogy az imagepng és imagejpeg nem képes kezelni őket, nekik valós fájlok kellenek.
 

JQuery hiba

Freddy88 · 2012. Jan. 30. (H), 13.43
Sziasztok!

Most kezdek ismerkedni ezzel a módszerrel (jquery), de van egy problémám már most.
Azt láttam, hogy ha alkalmazni szeretnénk a JQuery-t akkor a www.jquery.com - ról le kell tölteni

- Itt az első kérdésem, hogy elég a ott kapott kódott egy .js fájlba elmenteni? -

a letöltés után próbáltam használni

(<script src="js/jquery.js" type="text/Javascript"></script>)

de nem működik

- A második kérdés, hogy működik-e egy sima környezetben (szerver nélkül)? -
 

Dataglobe.eu gondok

idream · 2012. Jan. 30. (H), 13.00
Sziasztok.
Van egy weboldalam a dataglobe.eu-nál. Már kb. 1 hete teljesne le van állva. Arra sem méltatnak, hogy visszajelezzenek az e-maileimre, és telefont sem veszik.
Nem tudja valaki mi lehet ezzel a céggel. Nagyon kellemetlen számomra a dolog, mert a php scriptjeimet sem tudom lementeni, mert még az ftp-re sem enged be.
Segítséget kérnék, hogy ebben az esetben hová lehet fordulni, vagy m a teendö.
A segítséget elöre is köszönöm.
 

január 30

Eladó PHP fejlesztés felsőfokon könyv - ELADVA

WebM · 2012. Jan. 29. (V), 23.27
Eladva, törölhető topic.