ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2012 - Fórum téma

november 29

Tárhelyszolgáltatás kínai piacra

neogee · 2012. Nov. 29. (Cs), 14.19
Sziasztok,

Egy projekt kapcsán belefutottam egy általam teljesen ismeretlen piacba, Kína.
Tud valaki olyan megbízható tárhely szolgáltatót, aki Kína irányába is kiváló sávszélességet tud biztosítani, minőségi szerverparkkal rendelkezik, és a support is kielégítően gyors, valamint konstruktív, és nem utolsó sorban Angol nyelven is igénybe vehető?
 

CSS és link probléma

titanium · 2012. Nov. 29. (Cs), 03.10
Sziasztok!

A problémám a következő: adott egy oldal footere, mely egy bal és egy jobb részből áll. A bal részben lévő 2 divre egyszerre szeretném ugyanazt a linket tenni, de valamiért az egész bal oldalra lesz érvényes. Ez azért problémás, mert a bal rész hosszabb, mint az a 2 belső div, amin a link van, ezért ha "üres" területre viszem az egeret a bal részen belül, akkor is ott a hivatkozás. Hogy tudnám megoldani?

Előre is kösz!

november 28

Jogdíj fizetés

mz82 · 2012. Nov. 28. (Sze), 21.13
Nagyon távoli téma, de érdekelne a véleményetek. Szerintetek ha a http://www.ambient-mixer.com -on található generált zenéket szeretne egy masszázsszalon háttérzeneként kezelés közben lejátszani, akkor miért akar az Artisjus jogdíjat fizettetni velük? Ha jól értettem az oldalon található Creative Common License tartalmát, akkor az oldalra feltöltő alkotók hozzájárulnak a zenék mindennemű, szabad felhasználásához.
Eléggé utánajártam a témának és már az Artisjussal is a harmadik levélváltáson vagyok túl, de folyamatosan terelnek, bejelentő űrlapokat meg tarifatáblázatokat küldözgetnek. Valakinek volt nyert ügye velük szemben? Mindenképpen le akarok velük iratni egy állásfoglalást mert elég sűrűn büntetnek.
 

Preg_replace

rob66 · 2012. Nov. 28. (Sze), 12.00
Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi preg_replace fg.-t, mely jelen formájában a nem alfanumerikus karakterek törlését végzi a karakterláncból, hogy lehetne úgy módosítani, hogy a . - / ? , karaktereket ne törölje?
	
$str1 = preg_replace('/[^a-z0-9áéíóöőúüűÁÉÍÓÖŐÚÜŰ ]{1,}/i', '', $str1);
Előre is köszönöm a válaszokat!
 

november 27

Drupal view több content typehoz

Emendre · 2012. Nov. 27. (K), 21.38
Sziasztok!

Sokat kísérleteztem már, de mégsem tudom megoldani az alábbi problémát:
Adott kétféle content type: Könyv és Könyv kritika
Node reference modul segítségével, egy field-ben ki tudom választani a kritikához kapcsolódó könyvet a Könyv kritika szerkesztése közben.

Még azt is sikerült összehozni egy view-val, hogy a Könyv krikika szövege felett, megjelenik a Könyv content szövege (ez egyébként a könyv fülszövege).

A gond, hogy én ezt ép fordítva szeretném. A Könyvhöz kapcsolódó kritikák megjelenítését.

Leegyszerűsítve a problémát, azt szeretném elérni, hogy egy content type úgy jelenjen meg, hogy közben minden másik kontent is megjelenjen, ami a node reference-el hivatkozik rá.

Minden ötletet szívesen veszek. Előre is köszönöm! :)
 

viszonteladói tárhely itthon

unregistered · 2012. Nov. 27. (K), 18.49
Sziasztok!

Hostgator-hoz hasonló (van ~50 tárhelyünk, emailestül, szőröstül-bőrüstül náluk) viszonteladói tárhely szolgáltatást keresek itthon (a sebesség miatt mert néha kevés a 30Mbit). Találtam is egyet, nem kevés kutakodással (csak mert itthon a viszonteladói alatt azt értik, hogy a normál tárhely csomagokból kapsz 10 % kedvezményt), ezen a linken megnézhető a kiszemelt cég.
A kérdésem annyi, hogy tudtok-e hasonlót ajánlani, illetve van-e valami tapasztalat, tanács a témával kapcsolatban, hogy mit csinálnátok a helyemben ("klasszikus" szerver bérlet nem játszik, mert nem értek annyira hozzá hogy egy ilyet élesben be merjek vállalni)?

Előre is köszönöm!
 

november 27

munka

ionminyon · 2012. Nov. 26. (H), 23.10
Tudja esetleg valaki, hogy miért nem tudok állás hirdetést beküldeni az oldalra?
Miután mentem, megjelenik, hogy állás létrejött, de mégsem mutatja a Munka és állás rovatban a hirdetést.
 

Kihaló fórumok...

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 26. (H), 09.15
Már hosszú ideje foglalkoztat a gondolat: hová lettek az emberek a fórumokról?
Igaz, csak hazai fórumokon vagyok törzslátogató, nemzetköziekről nincs információm, de itthon úgy tűnik, meredeken zuhan a látogatottság mindenütt.
Hová lettek az emberek?
Mindenki, mindent a fészbúkon beszél meg?
(oda nem járok, mert... ide csak egy politikai hasonlatot tudnék hozni, inkább nem teszem ;) )
Először, még évekkel ezelőtt, pár fotós fórumon tűnt fel. Az általam legforgalmasabbként ismert oldalon két oldal megtelt fotókkal egy nap alatt, most meg ennek a töredéke.
Az ország "legnagyobb" fórumán is látok egy jókora zuhanást, de ott mindig is a politika dominált, az ottani csökkenést meg a moderátorok számlájára is írhatjuk. (sőt... szinte biztos, hogy az ő kezük van a dologban)
IT témákkal foglalkozó oldalakból is van néhány, ahol egyre feltűnőbb a csökkenés. Többek közt itt is, bár nem tudom, régen nagyobb volt-e az érdeklődés, de mostanában elég nagy a pangás. Ugyanezt látom a hup-on és a hwsw-n is.

Ti hogy látjátok? Valóban ennyire csökken a fórumok iránti érdeklődés (témától függetlenül), vagy csak képzelődöm? Ha igazam van: mi lehet az oka szerintetek?
 

november 22

AdSense Host partner

vilmos.nagy · 2012. Nov. 22. (Cs), 11.46
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a címben említett szolgáltatással? Ha jól sejtem, ezzel az oldalamra ki tudom rakni azoknak a hirdetéseit, akik az oldalon a tartalmat generálják.

Azt látom, hogy ahhoz, hogy beléphessek kell egy oldal, mely napi 100.000 letöltést generál. Ha ez sikerül, mi minden lehet beállítani?

Ha nem jó helyen kérdezem, hol tudnék ennek utánakérdezni?

Köszi!
 

november 22

Javascriptből miket kell tudni?

geforce9600gt · 2012. Nov. 21. (Sze), 22.41
Hello!

Különböző slideshow-kon, tooltip-eken és hasonló plugineken kivül miket kell tudnia egy front end fejlesztőnek javascriptből? Miket érdemes tanulni leginkább?