ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 6, 2012 - Fórum téma

Megnyitás, kiolvasás, írás, majd mentés PHP-vel.

rainszarvas · 2012. Nov. 6. (K), 18.55
Sziasztok. Dolgozok egy nevelde-szerűségen, de elakadtam. Szeretném megcsinálni, hogy mikor valaki vásárol a boltban, a PHP nyissa meg azt a fájlt, amiben a felhasználó pénzének összege van, ellenőrizze, hogy van e elég pénze az adott cuccra, ha van, akkor vonja le az árát, majd mentse el a fájlt, ha nincs, akkor dobjon ki egy hibaüzenetet. ha ez kész van, nyissa meg az eszköztár fájlt, és rakja hozzá a megvásárolt tárgyat, tehát egy képet.
eddig ide jutottam, nem jó, és szerintem nem is működik:
<?php 
$File = "penz.txt"; 
if (file_exists($File)) 
# fa létezik a fájl 
{ 
$fp = fopen($File,"r"); 
# megnyitja olvasásra 
$num = fread($fp, filesize($File)); 
# kiolvassa a tartalmát 
fclose($fp); 
# bezárja 
$num = $num - 200; 
# levonja az árat
$fp = fopen($File, "w"); 
# újra megnyitja írásra 
fwrite($fp, $num, 10); 
# felülírja az új értékkel és zárja a fájlt 
fclose($fp); 
echo("Maradék pénzed: <B>" . chop($num) . "</B>."); 
# kiírja a lapon az új értéket. 
} 
?>
aki tud segítsen!
 

php időzóna

Pallosi Péter · 2012. Nov. 6. (K), 16.54
Sziasztok belépéskor eltárolom az ügyfél session_id-t,de az időpont egy órát csúszik pedig a putenv("TZ=Europe/Budapest"); fűggvényt hozzáadtam alapvetően 4 órát csúszott az idő,de szeretném ezt minimálisra csökkenteni,de nem nagyon megy van valakinek valami ötlete?
 

Az Apache 2.4 szolgáltatás elindult, majd leállt

gemkapocs · 2012. Nov. 6. (K), 00.00
Sziasztok!

Hónapok óta jól működött a néhány kattintással telepített XAMPP konfigurációm, ám nemrég volt egy Windows-lefagyásom, és a restart óta nem működik a helyi szerver.

XAMPP-ot reinstalláltam, de már nem indul el automatikusan az Apache-szolgáltatás. Ha a XAMPP Control Panelről akarom elindítani, az egész XAMPP alkalmazás lefagy, hibanapló: "Nem válaszoló alkalmazás: xampp-control.exe, verzió: 3.1.0.0, nem válaszoló modul: hungapp, verzió: 0.0.0.0, memóriacím: 0x00000000."

Ha a Szolgáltatásokban próbálkozom, ezt a hibaüzenetet küldi: "A(z) Apache 2.4 szolgáltatás (hely: Helyi számítógép) elindult, majd leállt. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek automatikusan leállnak, ha nincs feladatuk, pl. a teljesítménynaplók és -riasztások szolgáltatás."

Avast! vírusirtó "Állandó védelmeit" kikapcsoltam (apropó és OFF: be lehet valahogy az Avast!-ot mint futó programot zárni? Feladatkezelőböl ezt az üzenetet küldi: "A műveletet nem sikerült végrehajtani. Hozzáférés megtagadva.") Ha Windows tűzfalat akarnám elindítani a Vezérlőpultról, ez az üzenet jelenik meg: "Meghatározatlan hiba miatt a Windows nem tudja megjeleníteni a Windows tűzfal beállításait."

Ötletek?

Köszi!