ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 2012 - Fórum téma

szeptember 30

NodeJs - konzol átirányítása

inf3rno · 2012. Szep. 30. (V), 08.17
Üdv.

Próbálkozok azzal, hogy a console.log és a hibaüzenetek külön helyre menjenek. Az van, hogy appjs-t próbálom használni, de nehéz debuggolni, ha nem látom a hibaüzeneteket...

Így próbáltam fájlba küldeni:

var fs = require('fs');
var logStream = fs.createWriteStream(__dirname+'/node.log', { flags: 'a' });
process.stdout.pipe(logStream);
process.stderr.pipe(logStream);
console.log("teszt");
A fájl létre is jött, de a console.log ugyanúgy az aktuális konzol ablakba ment, és nem a fájlba. Mit rontok el?
 

szeptember 27

Valaki elmagyarázná,hogy mitől ilyen css?

Pallosi Péter · 2012. Szep. 27. (Cs), 15.47
Üdv van egy html-css ami még nincs kész,de elakadtam mivel van két divem
a második divet rá helyeztem az elsőre,és hülyén adja ki a színt
itt a kép,hogy miről beszélek!
http://kepfeltoltes.hu/120927/segitseg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És,ha nem baj ide írom a kódot is.:)
Lehet,hogy nagyon egyszerű a dolog,de nem ismerem annyira...
remélem mihamarabb segítetetek
index.html:
<html>

  <head>
  <title>Index</title>
  <link rel="stylesheet" href="stilus.css" type="text/css"/>
  <head>
  
 <body>
 <div id="login-box">
 <div id="login-box-box">
 </div> 
 
 </div>
 
 </body>
 
</html>
És a css.
body{
background-color:11a6d4;
}
#login-box{ /*login div-re vonatkozó stílus*/
background-color:#1992b7; /*háttérszín*/
width:380px; /*szélesség*/
height:260px;/*magasság*/
margin:140px auto 0px;/*margó*/
border-radius:5px;/*lekerekítés*/
opacity:0.5;/*Áttetszőség*/
}

#login-box-box{
width:360px;
height:240px;
background-color:#fdfdfd;
position:absolute;
margin:10px;


}
 

IOS6 CSS megjelenítés probléma

Fedor · 2012. Szep. 27. (Cs), 14.28
Sziasztok!

Van egy weboldalunk, amely eddig minden platformon megjelent minden gond nélkül. Aztán megjelent az IOS 6, és az arra frissített mobileszközök böngészői (nem csak a Safari) onnantól kezdve nem jelenítik meg az oldal háttérképét (helyette a nagy fekete semmi). Más oprendszeren (beleértve a korábbi IOS-okat is) továbbra sincs probléma, és a design se változott mostanában, tehát IOS 6 specifikusak tűnik a dolog.

Találkozott már más is ezzel a jelenséggel? Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

A vonatkozó css kódrészlet:

  background-image: url(/images/bg.png);
  background-position: top;
  background-repeat: repeat-x;
Előre is köszi a tippekért.
 

Weblabor kereső

Pepita · 2012. Szep. 27. (Cs), 02.45
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy az itteni (Google) kereső hogyan is működik. Elsősorban azért, mert - ha jól láttam - mentes a "mai" egyéni kereső js importjaitól. Viszont nem találtam ilyen megoldást / leírást. (Ha mégis van, akkor bocsi, csak link is elég.)
<form method="get" action="http://www.google.com/search"><div class="clear-block">
    <input type="hidden" name="ie" value="UTF-8" />
    <input type="hidden" name="oe" value="UTF-8" />
    <input type="hidden" name="domains" value="weblabor.hu" />
    <input type="hidden" name="sitesearch" value="weblabor.hu" />
    <input type="text" class="form-text" name="q" size="20" maxlength="255" value="" />
    <a href="/kereses">Részletes</a>
    <input type="submit" class="form-submit" name="btnG" value="Keresés" /></div>
   </form></div>
Itt leginkább a rejtett mezők magyarázatát, szintaktikáját kérném, ill. ha van még olyan tulajdonság, amit itt nem használtok, akkor azt is.

Google "nem szereti már", ha ilyet használunk? Sok szempontból örülnék js-mentes szöveges keresőnek.

Köszönöm előre is,
Pepita.
 

szeptember 26

Javascript

periannath · 2012. Szep. 26. (Sze), 05.52
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi kód, pontosan mit is csinál?

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function fixMailto(a) {
a.href = a.href.replace (/_AT_/g, "@");
a.href = a.href.replace (/_DOT_/g, ".");
return true;
}
</script>


A válaszokat előre is köszönöm!
 

szeptember 25

Weblabor sörözés

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 25. (K), 17.28
Néha jólesik leereszteni a fáradt gőzt egy hosszú hét után, kollegák, és kinti vagy benti hőmérséklettől függően például jéghideg, gyöngyöző, aranysárga sör, vagy pedig lávaszerűen bugyborékoló, fűszeres forró csokoládé társaságában! 2012. október 19-én, pénteken este hétkor beültünk Budapesten a VI. kerület Jókai utca 20-as szám alatt lévő Karcsi Bácsi Vendéglőbe megbeszélni az online és offline világ dolgait, valamint így élőben is megismertük végre egymást.
 

Kód telepítés

kemmma · 2012. Szep. 25. (K), 15.35
Sziasztok! Jelenleg nagyon fapados megoldást használok az élesítésre. (a módosított fájlokat egyszerűen kézzel kimásolom)
Milyen segédeszközök lennének erre? Mindenképpen kell a külső szerverre valami programot telepíteni, vagy elég, ha csak nálam van valami program? Létezik erre teljes automatizálás?
Jelenleg Git-et használok, de az is csak a saját gépemen van.
Nemrég olvastam azt a kifejezést, hogy „Több szintű code deployment”. itt mit jelent a több szint?
 

Https Curl-en keresztül nem megy, miért?

forumferenc · 2012. Szep. 25. (K), 13.27
Sziasztok!
Php-vel curl-en keresztül küldök adatokat de nem történik semmi. Mit rontok el?

Kódom:

$post=array("auth_username"=>"felhasznalonevem","auth_password"=>"jelszavam");
    function httpsPost($url, $data)
    { 

        $ch = curl_init(); 
        curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $data);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, 0);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, CURL_UTIL_CURL_TIMEOUT);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, CURL_UTIL_CURL_USERAGENT);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, true);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 2);
        curl_setopt($ch, CURLOPT_CAINFO, getcwd() . "tanusitvany.crt");
     
        return $content = curl_exec($ch);
        curl_close ($ch);

    } 

  echo httpsPost("https://valami.hu/index.php", $post);
Köszönöm
 

szeptember 24

Létezik valami megoldás?

Pallosi Péter · 2012. Szep. 24. (H), 16.48
Sziasztok ismét itt vagyok,és kaptam egy nagyobb feladatot.
Igazából egy nagyobb rendszert kéne elkészíteni és én egy szöveges játék oldalra gondoltam."nevelde szerűség"
Igazából még nem tudom mi lesz a konkrét tartalom,de azt tudom,hogy nevelde dolgos lesz!
Van rá még bő 3hetem,de nem tudok csak ezzel foglalkozni mert van más tantárgyam amire kőkeményen készülnöm kel!
És az lenne a kérdésem,hogy létezik valami CMS rendszer ami hasonló,vagy esetleg egy meglévő oldal?
Ha lenne időm szívesen megírnám nulláról,de mivel nincs egy meglévő rendszerrel kéne dolgozzak,és azt átszerkeszteni,elsősorban html-css-sel foglalkoznék,és utána bővíteném az oldalt mármint ha létezik valami rendszer mert,ha nem akkor gáz lesz! :-)
 

Weblapon a jobb klikk nem működik

Wieszt Dániel · 2012. Szep. 24. (H), 16.04
Üdvözlöm!
Lenne egy kis problémám!
Létrehoztunk egy honlapot a nővéremmel, a gond csak az, hogy a jobb egér klikkre nem reagál, így nem jön elő a másolás, beillesztés, könyvjelzőkhöz való hozzáadás, stb.
Valaki tudna segíteni,hogy mit rontottunk el? Mit kell csinálni, hogy visszajöjjön? Még kezdők vagyunk ebben!
Előre is köszönöm a válaszokat!