Archívum - Szep 2012 - Fórum téma
szeptember 30
NodeJs - konzol átirányítása
Üdv.
Próbálkozok azzal, hogy a console.log és a hibaüzenetek külön helyre menjenek. Az van, hogy appjs-t próbálom használni, de nehéz debuggolni, ha nem látom a hibaüzeneteket...
Így próbáltam fájlba küldeni:A fájl létre is jött, de a console.log ugyanúgy az aktuális konzol ablakba ment, és nem a fájlba. Mit rontok el?
■ Próbálkozok azzal, hogy a console.log és a hibaüzenetek külön helyre menjenek. Az van, hogy appjs-t próbálom használni, de nehéz debuggolni, ha nem látom a hibaüzeneteket...
Így próbáltam fájlba küldeni:
var fs = require('fs');
var logStream = fs.createWriteStream(__dirname+'/node.log', { flags: 'a' });
process.stdout.pipe(logStream);
process.stderr.pipe(logStream);
console.log("teszt");
szeptember 27
Valaki elmagyarázná,hogy mitől ilyen css?
Üdv van egy html-css ami még nincs kész,de elakadtam mivel van két divem
a második divet rá helyeztem az elsőre,és hülyén adja ki a színt
itt a kép,hogy miről beszélek!
http://kepfeltoltes.hu/120927/segitseg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És,ha nem baj ide írom a kódot is.:)
Lehet,hogy nagyon egyszerű a dolog,de nem ismerem annyira...
remélem mihamarabb segítetetek
index.html:És a css.
■ a második divet rá helyeztem az elsőre,és hülyén adja ki a színt
itt a kép,hogy miről beszélek!
http://kepfeltoltes.hu/120927/segitseg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És,ha nem baj ide írom a kódot is.:)
Lehet,hogy nagyon egyszerű a dolog,de nem ismerem annyira...
remélem mihamarabb segítetetek
index.html:
<html>
<head>
<title>Index</title>
<link rel="stylesheet" href="stilus.css" type="text/css"/>
<head>
<body>
<div id="login-box">
<div id="login-box-box">
</div>
</div>
</body>
</html>
body{
background-color:11a6d4;
}
#login-box{ /*login div-re vonatkozó stílus*/
background-color:#1992b7; /*háttérszín*/
width:380px; /*szélesség*/
height:260px;/*magasság*/
margin:140px auto 0px;/*margó*/
border-radius:5px;/*lekerekítés*/
opacity:0.5;/*Áttetszőség*/
}
#login-box-box{
width:360px;
height:240px;
background-color:#fdfdfd;
position:absolute;
margin:10px;
}
IOS6 CSS megjelenítés probléma
Sziasztok!
Van egy weboldalunk, amely eddig minden platformon megjelent minden gond nélkül. Aztán megjelent az IOS 6, és az arra frissített mobileszközök böngészői (nem csak a Safari) onnantól kezdve nem jelenítik meg az oldal háttérképét (helyette a nagy fekete semmi). Más oprendszeren (beleértve a korábbi IOS-okat is) továbbra sincs probléma, és a design se változott mostanában, tehát IOS 6 specifikusak tűnik a dolog.
Találkozott már más is ezzel a jelenséggel? Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
A vonatkozó css kódrészlet:Előre is köszi a tippekért.
■ Van egy weboldalunk, amely eddig minden platformon megjelent minden gond nélkül. Aztán megjelent az IOS 6, és az arra frissített mobileszközök böngészői (nem csak a Safari) onnantól kezdve nem jelenítik meg az oldal háttérképét (helyette a nagy fekete semmi). Más oprendszeren (beleértve a korábbi IOS-okat is) továbbra sincs probléma, és a design se változott mostanában, tehát IOS 6 specifikusak tűnik a dolog.
Találkozott már más is ezzel a jelenséggel? Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
A vonatkozó css kódrészlet:
background-image: url(/images/bg.png);
background-position: top;
background-repeat: repeat-x;
Weblabor kereső
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy az itteni (Google) kereső hogyan is működik. Elsősorban azért, mert - ha jól láttam - mentes a "mai" egyéni kereső js importjaitól. Viszont nem találtam ilyen megoldást / leírást. (Ha mégis van, akkor bocsi, csak link is elég.)Itt leginkább a rejtett mezők magyarázatát, szintaktikáját kérném, ill. ha van még olyan tulajdonság, amit itt nem használtok, akkor azt is.
Google "nem szereti már", ha ilyet használunk? Sok szempontból örülnék js-mentes szöveges keresőnek.
Köszönöm előre is,
Pepita.
■ Arra lennék kíváncsi, hogy az itteni (Google) kereső hogyan is működik. Elsősorban azért, mert - ha jól láttam - mentes a "mai" egyéni kereső js importjaitól. Viszont nem találtam ilyen megoldást / leírást. (Ha mégis van, akkor bocsi, csak link is elég.)
<form method="get" action="http://www.google.com/search"><div class="clear-block">
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8" />
<input type="hidden" name="oe" value="UTF-8" />
<input type="hidden" name="domains" value="weblabor.hu" />
<input type="hidden" name="sitesearch" value="weblabor.hu" />
<input type="text" class="form-text" name="q" size="20" maxlength="255" value="" />
<a href="/kereses">Részletes</a>
<input type="submit" class="form-submit" name="btnG" value="Keresés" /></div>
</form></div>
Google "nem szereti már", ha ilyet használunk? Sok szempontból örülnék js-mentes szöveges keresőnek.
Köszönöm előre is,
Pepita.
szeptember 26
Javascript
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi kód, pontosan mit is csinál?
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function fixMailto(a) {
a.href = a.href.replace (/_AT_/g, "@");
a.href = a.href.replace (/_DOT_/g, ".");
return true;
}
</script>
A válaszokat előre is köszönöm!
■ Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi kód, pontosan mit is csinál?
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function fixMailto(a) {
a.href = a.href.replace (/_AT_/g, "@");
a.href = a.href.replace (/_DOT_/g, ".");
return true;
}
</script>
A válaszokat előre is köszönöm!
szeptember 25
Weblabor sörözés
Néha jólesik leereszteni a fáradt gőzt egy hosszú hét után, kollegák, és kinti vagy benti hőmérséklettől függően például jéghideg, gyöngyöző, aranysárga sör, vagy pedig lávaszerűen bugyborékoló, fűszeres forró csokoládé társaságában! 2012. október 19-én, pénteken este hétkor beültünk Budapesten a VI. kerület Jókai utca 20-as szám alatt lévő Karcsi Bácsi Vendéglőbe megbeszélni az online és offline világ dolgait, valamint így élőben is megismertük végre egymást.
■ Kód telepítés
Sziasztok! Jelenleg nagyon fapados megoldást használok az élesítésre. (a módosított fájlokat egyszerűen kézzel kimásolom)
Milyen segédeszközök lennének erre? Mindenképpen kell a külső szerverre valami programot telepíteni, vagy elég, ha csak nálam van valami program? Létezik erre teljes automatizálás?
Jelenleg Git-et használok, de az is csak a saját gépemen van.
Nemrég olvastam azt a kifejezést, hogy „Több szintű code deployment”. itt mit jelent a több szint?
■ Milyen segédeszközök lennének erre? Mindenképpen kell a külső szerverre valami programot telepíteni, vagy elég, ha csak nálam van valami program? Létezik erre teljes automatizálás?
Jelenleg Git-et használok, de az is csak a saját gépemen van.
Nemrég olvastam azt a kifejezést, hogy „Több szintű code deployment”. itt mit jelent a több szint?
Https Curl-en keresztül nem megy, miért?
Sziasztok!
Php-vel curl-en keresztül küldök adatokat de nem történik semmi. Mit rontok el?
Kódom:Köszönöm
■ Php-vel curl-en keresztül küldök adatokat de nem történik semmi. Mit rontok el?
Kódom:
$post=array("auth_username"=>"felhasznalonevem","auth_password"=>"jelszavam");
function httpsPost($url, $data)
{
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $data);
curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, CURL_UTIL_CURL_TIMEOUT);
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, CURL_UTIL_CURL_USERAGENT);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 2);
curl_setopt($ch, CURLOPT_CAINFO, getcwd() . "tanusitvany.crt");
return $content = curl_exec($ch);
curl_close ($ch);
}
echo httpsPost("https://valami.hu/index.php", $post);
szeptember 24
Létezik valami megoldás?
Sziasztok ismét itt vagyok,és kaptam egy nagyobb feladatot.
Igazából egy nagyobb rendszert kéne elkészíteni és én egy szöveges játék oldalra gondoltam."nevelde szerűség"
Igazából még nem tudom mi lesz a konkrét tartalom,de azt tudom,hogy nevelde dolgos lesz!
Van rá még bő 3hetem,de nem tudok csak ezzel foglalkozni mert van más tantárgyam amire kőkeményen készülnöm kel!
És az lenne a kérdésem,hogy létezik valami CMS rendszer ami hasonló,vagy esetleg egy meglévő oldal?
Ha lenne időm szívesen megírnám nulláról,de mivel nincs egy meglévő rendszerrel kéne dolgozzak,és azt átszerkeszteni,elsősorban html-css-sel foglalkoznék,és utána bővíteném az oldalt mármint ha létezik valami rendszer mert,ha nem akkor gáz lesz! :-)
■ Igazából egy nagyobb rendszert kéne elkészíteni és én egy szöveges játék oldalra gondoltam."nevelde szerűség"
Igazából még nem tudom mi lesz a konkrét tartalom,de azt tudom,hogy nevelde dolgos lesz!
Van rá még bő 3hetem,de nem tudok csak ezzel foglalkozni mert van más tantárgyam amire kőkeményen készülnöm kel!
És az lenne a kérdésem,hogy létezik valami CMS rendszer ami hasonló,vagy esetleg egy meglévő oldal?
Ha lenne időm szívesen megírnám nulláról,de mivel nincs egy meglévő rendszerrel kéne dolgozzak,és azt átszerkeszteni,elsősorban html-css-sel foglalkoznék,és utána bővíteném az oldalt mármint ha létezik valami rendszer mert,ha nem akkor gáz lesz! :-)
Weblapon a jobb klikk nem működik
Üdvözlöm!
Lenne egy kis problémám!
Létrehoztunk egy honlapot a nővéremmel, a gond csak az, hogy a jobb egér klikkre nem reagál, így nem jön elő a másolás, beillesztés, könyvjelzőkhöz való hozzáadás, stb.
Valaki tudna segíteni,hogy mit rontottunk el? Mit kell csinálni, hogy visszajöjjön? Még kezdők vagyunk ebben!
Előre is köszönöm a válaszokat!
■ Lenne egy kis problémám!
Létrehoztunk egy honlapot a nővéremmel, a gond csak az, hogy a jobb egér klikkre nem reagál, így nem jön elő a másolás, beillesztés, könyvjelzőkhöz való hozzáadás, stb.
Valaki tudna segíteni,hogy mit rontottunk el? Mit kell csinálni, hogy visszajöjjön? Még kezdők vagyunk ebben!
Előre is köszönöm a válaszokat!