ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 19, 2012 - Fórum téma

Position:absolute és a magasság

fecso · 2012. Szep. 19. (Sze), 09.48
Sziasztok!

Egy oldal aljára szeretnék absolute pozicionálni egy egész tartalmat, de sajnos a böngésző átméretezésekor az alsó fele eltűnik és a gördítősáv nem jelenik meg. Gondolom azért, mert a konténer nem kap méretet. Hogyan lehetne ezt szépen megoldani? Köszönöm
 

Demeter törvénye??

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Szep. 19. (Sze), 08.47
Help! Ezt nem tudom értelmezni... Demeter törvénye szerint egy objektum metódusa
... a következőket hívhatja:

O-t magát
M paramétereit
M-en belül létrehozott/példányosított objektumokat
O közvetlen komponenseit


OK, ez így szerintem érthető, ebbe beleférne minden, amit eddig láttam, de...

A Clean Code-ot olvasgatva (magyar fordítás, 6. fejezet - most nincs kéznél, nem tudom pontosan idézni) bukkantam egy olyanra, miszerint a felhasznált objektumok által visszaadott objektumok metódusaira már nem szabad hivatkozni.
És itt elakadtam. A fenti felsorolásban az "M-en belül létrehozott"-ba belefér, hogy egy objektum metódusa ad vissza egy másik, általam ismert típusú objektumot, tehát azt nyugodtan használhatom, nem sértem meg vele pl. az említett Demeter törvényét. A könyvben írtak szerint viszont ez már nem fér bele, ha az objektum nem adatszerkezetet ad vissza.
Gyanítom, hogy ezzel valami nem stimmel, mivel egy v. két oldallal később, ezt demonstrálandó felhasznál egy, a példaként hozott, belső objektum által előállított stream objektumot, amit java-s emlékeim szerint nem csak paraméterként adok át más osztályoknak, hanem közvetlenül a metódusaira hivatkozva lehet rajta műveleteket végezni.
Akkor ez most hogy van (fejvakargatós smiley) ?
Nem beszélve arról, hogy pl. a DIC, mint olyan nem sérti ugyanezt az elvet, ha a könyv szerinti változatot fogadom el? Hiszen egy másik objektum által létrehozott objektummal akarunk dolgozni és annak ismerni kell a belsejét is...