ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 4, 2012 - Fórum téma

Ismerkedés a TDD szépségeivel...

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Szep. 4. (K), 22.34
Végre rászántam magam, hogy gyakorlatban is kipróbáljam a Unit Test-ekről olvasottakat, de szokás szerint bizonytalan vagyok, hogy jó úton járok-e. Ehhez kérném a segítségetek!

Sitebuilderre lenne szükségem

Maflancs76 · 2012. Szep. 4. (K), 11.36
Sziasztok, Sitebuilderre lenne szükségem, aki nem tanít, hanem irányít, feladatokat ad, ha elakadom, akkor segít. Úgy gondolom, hogy ő tudja, hogy mi szükséges ahhoz, hogy valaki Sitebuilderré váljon. Már vannak alapjaim, de nem tudom, hogy hogyan tovább, ezért kellene a segítség. Tudok html, css, php és mysql-ben középszinten programozni.

Köszönettel: Maflancs
 

Színpadon lévő objektumok Array-be rendezése (AS3)

bvr · 2012. Szep. 4. (K), 05.00
Sziasztok!

A kérdésem a címnél általánosabb, de a címben jelzett esetnél merült fel, és azzal is tudnám a legkönnyebben illusztrálni.
Szóval tegyük fel hogy a színpadon elrendeztem N db objektumot, és van is példánynevük, mondjuk clip01, clip02... clipN.

Mondjuk szeretném ezeket egy 1-től N-ig tartó ciklussal betenni egy Array-be. Namost odáig nincs gondom hogy a neveket legeneráljam, de utána nem jöttem rá hogy hogyan tudnám magát az objektumot betenni az Array-be, merthogy nyilván amikor a push-sal próbálom, akkor a nevét, azaz egy stringet tesz be, nem pedig magát a movieClip-et...
(azzal természetesen nem volt problémám, amikor magával a ciklussal hoztam létre objektumokat, rendeltem hozzájuk a generált nevet, és rögtön be is töltöttem őket egy array-be. De a meglévő objektumok eseténél elakadtam)

Szóval van valami AS3 utasítás, hogy a változóm egy string, de én most nem a stringgel szeretnék műveletet végezni, hanem azzal az objektummal, aminek ez a string a neve?