Archívum - Szep 15, 2012 - Fórum téma
Hangoló php-ban?
Van egy feladatom hangolót kell készítsek,de nem tudom hogyan kezdjem el tippek? egy ötletem sincs soha nem csináltam még hasonlót
■ html kód szűrése
Üdv!
Adatbázisban tárolok html kódokat (hozzászólások, cikkek stb.) és semmiféle tiltást nem akarok rajta alkalmazni (minden tag engedélyezve van) csak egy bizonyos dolgot szeretnék szűrni, mégpedig, hogy ne lehessen a javascriptes alert() függvényt használni.
Tehát ha van egy ilyen kódom:Akkor csak az alert(llalala); rész ne fusson le (ne legyen a kódban sem benne) a többi ugyan úgy maradjon meg.
Ez hogyan kivitelezhető? Valamifajta regexp-re gondoltam, de nem találtam használhatót.
■ Adatbázisban tárolok html kódokat (hozzászólások, cikkek stb.) és semmiféle tiltást nem akarok rajta alkalmazni (minden tag engedélyezve van) csak egy bizonyos dolgot szeretnék szűrni, mégpedig, hogy ne lehessen a javascriptes alert() függvényt használni.
Tehát ha van egy ilyen kódom:
Lalalalala
<script>
var llalala="sajt";
alert(llalala);
document.write(llalala);
</script>
Ez hogyan kivitelezhető? Valamifajta regexp-re gondoltam, de nem találtam használhatót.
eclipse pydev kódkiegészítés? (egyéb IDE?)
Python programok szerkesztéséhez használnám az Eclipse Pydev-t.
Viszont a kódkiegészítéssel komoly gondjaim adódtak.
mainWindow=QtGui.QMainWindow()
Ez még OK, a mainWindow-ról tudja a szerkesztőm, hogy ő egy QMainWindow típusú objektum.
menuBar=mainWindow.menuBar()
Ez már problémás. A mainWindow.menuBar() egy QtGui.QMenuBar típusú objektumot ad vissza, de erről már nem tudom az eclipse.
Ha a fentit kicsit kiegészítem:
assert isinstance(menuBar, QtGui.QMenuBar)
akkor már az menuBar változóval is működik a kiegészítés. (assert hasonlóan működik, mint bármely xUnit keretrendszerben, de futtatáskor kikapcsolható)
De...
self.menuBar=mainWindow.menuBar()
assert isinstance( self.menuBar, QtGui.QMenuBar )
ez már nem jó! Pusztán az elé írt "self." miatt...(a self. nélküli változók lokálisak, a self. kezdetűek az objektum változói/attribútumai)
Valami ötlet arra, hogy hogyan tudnám elmagyarázni a pydev-nek, hogy a self.xxxx változók milyen típusúak?
Google-n olyasmit kerestem, hogy "eclipse pydev code completion typecast", de csak az assert-es tippet találtam. :-(
Ha valaki tudna olyan Python IDE-t, ami ingyenes, windows-on+linuxon is fut, tud debuggolni, használható a kódkiegészítése, van benne refaktorálást segítő funkció stb., azt is szívesen veszem. (IDLE elég gyengécske :-( )
■ Viszont a kódkiegészítéssel komoly gondjaim adódtak.
mainWindow=QtGui.QMainWindow()
Ez még OK, a mainWindow-ról tudja a szerkesztőm, hogy ő egy QMainWindow típusú objektum.
Ez már problémás. A mainWindow.menuBar() egy QtGui.QMenuBar típusú objektumot ad vissza, de erről már nem tudom az eclipse.
Ha a fentit kicsit kiegészítem:
assert isinstance(menuBar, QtGui.QMenuBar)
akkor már az menuBar változóval is működik a kiegészítés. (assert hasonlóan működik, mint bármely xUnit keretrendszerben, de futtatáskor kikapcsolható)
De...
self.menuBar=mainWindow.menuBar()
assert isinstance( self.menuBar, QtGui.QMenuBar )
ez már nem jó! Pusztán az elé írt "self." miatt...(a self. nélküli változók lokálisak, a self. kezdetűek az objektum változói/attribútumai)
Valami ötlet arra, hogy hogyan tudnám elmagyarázni a pydev-nek, hogy a self.xxxx változók milyen típusúak?
Google-n olyasmit kerestem, hogy "eclipse pydev code completion typecast", de csak az assert-es tippet találtam. :-(
Ha valaki tudna olyan Python IDE-t, ami ingyenes, windows-on+linuxon is fut, tud debuggolni, használható a kódkiegészítése, van benne refaktorálást segítő funkció stb., azt is szívesen veszem. (IDLE elég gyengécske :-( )