ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 2012 - Fórum téma

február 29

PayPal fizetés

hight · 2012. Feb. 29. (Sze), 20.28
Tisztelt fórumozók,

Szeretnék készíteni egy oldalt amin van pay pal fizetési lehetőség.
Sok utána járás és szenvedés után fordulok hozzátok.

Addig sikerült megcsinálni, hogy a felhasználó egy gombra kattintva átmegy a paypal oldalra megfelelőek az adatok is, de miután utal a pay pal meghívja az ipn feldolgozót.

A probléma az lenne , hogy mindig "Pending" állapot van. A "complete" soha nem teljesül. Természetesen sandbox-ban teszteltem. A felhasználót és a boltot is megfelelően regisztráltam. Az pay pal account-os emailek között meg is jelenik a tranzakció és a két fél között is a játék pénzmozgás.

Mi lehet ennek az oka?

Válaszaitokat előre is köszönöm.
 

Magento theme készítés

lamase · 2012. Feb. 29. (Sze), 13.17
Sziasztok!

Több éves tapasztalattal rendelkező front-end fejlesztőként dolgozom, de még csak most jött el az ideje, hogy Magento témákat készítsek. Ebben kérném a segítségeteket, mivel az interneten eddig talált források alapján csak egyre hülyébbnek érzem magam.

Kezdeném a Magento 1.4 Theming Cookbook-al, ami szerintem több helyen hibás. Már az első chapter-nél problémáim voltak pedig csak kb. copy/paste volt a dolgom.

A kérdés az lenne, hogy köztetek van e olyan (biztos van), akik igényes magento témákat gyártanak mindenféle hákolás nélkül. Végső elkeseredettségemben kénytelen leszek felülvágni az eredeti css-t. Sajnos nem lesz valami szemantikus, valid, stb.

Hol kezdjem, mit ajánlotok? Jelenleg 1.6-al szívok.


Köszönöm a válaszokat!
 

Apache 2.2 Tomcat 7 ssl/https hogyan?

troy1979 · 2012. Feb. 29. (Sze), 11.59
Sziasztok

Az apache-ot, és a tomcat-et szeretném (együtt)müködésre birni valahogyan
ha nem lenne a https akkor sima ügy lenne

ahogy olvastam a különféle dokumentációkat 2 módja van az apache és a tomcat integrációjának

- apache mod_proxy különféle verziói
- apache mod_jk

ott zavarodtam kicsit ossze , amikor bejött a képbe az ssl

Azt olvastam, hogy a mod_jk használatával az apache és a tomcat közötti kommunikáció nem titkositott Ez mit jelent? illetve mikor okozhat ez problémát?

De azt is olvastam ,hogy bizonyos ssl-lel kapcsolatos információk csak a mod_jk használatával érhetők el

Akkor most hogy is van ez? Kicsit összezavarodtam, és kellene 1 kis segitség, hogy fény gyuljon a fejemben :)

Egy szó mint 100 ha az apache web szervert , és tomcat-et kellene integrálni, úgy hogy a https/ssl/biztonságos/titkositott komunikáció is követelmény, akkor ti hogy csinálnátok?

néhány kiegészitő információ:

- az apache és a tomcat ugyanazon a gépen fut
- ez nem 1 hobbi/teszt project

Előre is köszönöm a segitséget :)

Előre is köszönöm a segitséget
 

Elem kijelölése jqueryvel egy while ciklusban

Baller · 2012. Feb. 29. (Sze), 11.45
Sziasztok,

Van egy webshop kezdeményem :), amiben egy while ciklussal iratom ki a tartalmat.
Azt szeretném megoldani, hogy ha a felhasználó választ az egyik select legördülője közül, akkor a hozzá tartozó gomb is megjelenjen.

oldal

Itt csak az első selectre érvényes, de a többire nem...
 

február 28

Fájlok folyamatos kiszolgálása

alippai · 2012. Feb. 28. (K), 19.59
Készítünk egy online node.js alapú alkalmazást, ahol a kliens tölt fel mp3-at, a szerver meg egy másiknak kiszolgálja. Minden szépen működik, amíg nem akarom streamesíteni az egészet.
Felfele szépen darabok ravágom kliens oldalon és chunkonként töltöm fel websocketen keresztül a bináris adatot, egy streamWriterrel írom a diskre.

A probléma a letöltésnél kezdődik, nem tudom rávenni a szervert (alap esetben express-t, de mást sem), hogy a Chrome/FF <audio> tagjának kérésére az egész fájlt szolgálja ki. Mindig a kérés pillanatában létező fájlméretet veszi figyelembe (és nem törődik pl. a Content-Length headerrel, EOF-nak veszi az "éhezést").

Van erre valakinek ötlete? (Hogy hogy lehet HTTP streamet megvalósítani.)
 

Infinite sliding window

Poetro · 2012. Feb. 28. (K), 17.35
Sziasztok!

A következő a problémám:
  • Van egy táblám, elemekkel, amelyek meghatározott időrendben vannak, az egyszerűség kedvéért legyen az oszlop neve id és az értékek pedig egész számok.
  • Szeretném lekérdezni a meghatározott elem környezetében levő elemeket egy kis csavarral
  • Ha nincs elég elem a kiválasztott előtt, akkor a lista végéről kellene pótolni az elemeket.
  • Ha nincs elég elem a kiválasztott után, akkor a lista elejéről kellene pótolni.













id 1 3 5 7 9 10 12 14 16 18 21 24

Tegyük fel, hogy a kiválasztott elemünk a 10 és 3 elemnyi a környezet, ekkor a következő értékeket várom: 5, 7, 9, *10*, 12, 14 16.
Ha a kiválasztott elem a 3, akkor a következőket: 21, 24, 1, *3*, 5, 7, 9.
Ha a kiválasztott elem a 18, akkor pedig következőket: 12, 14, 16, *18*, 21, 24, 1. (A *-gal csak azt jelölöm, hogy az a kiválasztott, de a környezetére van csak igazából szükségem).

A fentit meg lehet valósítani 4 lekérdezéssel.
SELECT id FROM `test` WHERE id > X ORDER BY id ASC LIMIT 3;
SELECT id FROM `test` WHERE id < X ORDER BY id DESC LIMIT 3;
SELECT id FROM `test` ORDER BY id DESC LIMIT 3;
SELECT id FROM `test` ORDER BY id ASC LIMIT 3;
És ebből szerver oldalon fel lehet építeni a kívánt listát.

De gondolom van itt valaki aki jobban ért az adatbázisokhoz, mint én, és meg tudja oldani MySQL alatt egy vagy két akár subquery-t használó lekérdezéssel.
 

Egy megadott sor "melletti" sorok

sandrosdj · 2012. Feb. 28. (K), 14.37
Egy már megadott sor előtti és utáni sorok lekérdezése.
Magyarázó kép mellékelve:
 

február 27

Lekérdezés

simisoma · 2012. Feb. 27. (H), 19.53
Sziasztok!

Milyen módon tudnám a következő adatokat lekérni?

Tábla:

[kat_id][kat_nev][kat_tip][kat_szuloid]

[kat_id] - ID
[kat_nev] - kategória neve
[kat_szuloid] - melyik kategóriához tartozik

-------------------------------------------------------
A webshopban az alábbi kategória-rendszerem van pl:


-------------------------------------------------------

A kérdés, hogyan tudom lekérni adatbázisból, hogy amikor felveszek egy terméket kérdezze meg azt, hogy melyik kategória annak van -e alkategóriája és annak van -e további alkategóriája.....
gondolom valami while ciklus de nem jövök rá, hogyan tudnám ezt addig folytatni ameddig lekéri az összeset.

Köszi: soma
 

Unknown column 'Budapest' in 'field list'

csoma · 2012. Feb. 27. (H), 16.42
Sziasztok,

van egy array-em,

$invoiceAddress = array("city" => "Budapest", "ZIP" => "1231" , "nameofaddress" => "Tokoli");

aminek a tartalmát be szeretném küldeni a DB-be. Így oldottam meg:

$query="INSERT INTO address (ID, ".implode(',',array_keys($invoiceAddress)).") VALUES ('$this->ID', ".implode(',',array_values($invoiceAddress)).")";

A DB-ben az oszlopok nevei egy az egyben egyeznek az array key-vel. Ezt a hibát kapom rá:

Unknown column 'Budapest' in 'field list'.

Kérdésem, hogy valami szintaktikai hiba van benne, vagy inkább valami elvi hiba? Mi a jó megoldás?

Csoma
 

Cache tiltása firefox alatt is html-ből?

fulton · 2012. Feb. 27. (H), 16.20
Helo

Következő gondom lenne:

a web oldal meta tagjaiba ez szerepel:

<meta charset="utf-8">
<meta http-equiv="Cache-Control" content="maxage=20">
<META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0">
<META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache">
<META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">

De sajnos a css és js fájlokat a gyorsítótárból tölti be. Hogyan lehetne tiltani Firefox, és Opera alatt is?
Egyelőre csak IE alatt működik

("maxage=20" direkt lett beállítva 20 as értékre tesztelés céljából)