ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 9, 2012 - Fórum téma

PHP 5.2.2 és PHP 5.3 egy gépen

kizsbendo · 2012. Feb. 9. (Cs), 21.40
Sziasztok!

Jelenleg PHP 5.2.2 van a gépemen (Windows XP Sp3) Apache 2.2.4 alatt, szeretném mellé még felrakni a PHP 5.3-at is. Találtam egy jó kis tutorialt itt a Weblaboron ezzel kapcsolatban. A másik verziójú PHP telepítése odáig világos, hogy a környezeti változóknál a PATH változónál hozzáadom a PHP 5.3 elérési útját, de azt nem tudom, hogy az utána létre hozott új rendszerváltozónak milyen nevet adjak (a PHP 5.2.2.-nek PHPRC a neve), erre nem találtam infót. A PHP 5.3-ból melyik verzió telepítését javasoljátok?
Segítségeteket előre is köszönöm.
 

JQuery load

Freddy88 · 2012. Feb. 9. (Cs), 18.18
JQuery load metodusét szeretném használni, de szeretném időzíteni, hogy időközként frissüljön a bekért adat. Hogy tudom időzíteni?
 

java web programozás, hogyan kezdjek neki?

Kubi · 2012. Feb. 9. (Cs), 11.03
Sziasztok!

Leginkább php-s emberek vannak itt, ezt tudom, de hátha akad valaki aki ért java-hoz is :)

PHP-ban már elértem egy szintet, más webes programozási nyelvek iránt is elkezdtem érdeklődni, a java tetszett meg. Neten keresgélek leírásokat, de gondoltam java-ban tapasztaltabb emberektől megkérdezem:

Mit tanácsoltok, hogyan fogjak hozzá webes java tanuláshoz? Milyen keretrendszereket ismertek (Liferay amit eddig találtam)? A java szintaktikát menet közben tanulom, de ha tudtok jó leírásokat azt is szívesen venném :)