ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 24, 2012 - Fórum téma

Ismételten this, de egy kis flash-el megkavarva.

therest · 2012. Feb. 24. (P), 21.54
Sziasztok!

Adott egy JS osztály, van egy metódusa. Ezt a metódust paraméterként adom egy flash objektumnak, amit swfobject-tel hozok létre, majd amikor szükséges flashből meghívom ExternalInterface.call-al. Ez működik is a lenti kóddal (bár abban koránt sem vagy biztos, hogy az adott példány metódusát hívja), azonban a this már a window-ra mutat amikor a függvény fut. A kérdés, valahogyan megoldható-e, hogy az ExternalInterface-ből hívott callback-eknél, hogy a this-en keresztül az eredeti objetumot érjem el? Persze különösebb hekkelések, eval, meg túl sok kód nélkül?

JS:ben

CJukebox=function() {
var v= {callback:this.onFinishedLoad};
var p= {};
var a = {id: "musicPlayer", name: "musicPlayer"};
swfobject.embedSWF("player.swf",placeholder", "10", "10", "8.0.35.0", "", v, p, a);
}
CJukebox.prototype.onFinshedLoad=function() {
console.log(this);
}

//valahol később:
new CJukebox();
Flashben:

ExternalInterface.call(callback);
 

Fragment azonosítók

whiteman0524 · 2012. Feb. 24. (P), 20.43
Sziasztok!

Fragment azonosítókkal kapcsolatban futottam bele egy kisebb fajta dilemmába, és ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre.

Szóval adott egy bemutatkozó jellegű honlap aminek az egyik lapja a desing-ból fakadóan alapvetően többféle információt tartalmaz (személyes adatok, elérhetőség, projectek stb.) Ezek szekciókat alkotnak a lapon belül, és mindegyik szekción belül fel vannak sorolva az az alá tartozó tartalom blokkok (a továbbiakban csak "blokk") hogy így fogalmazzak. Tehát például a bemutatkozás szekció alatt fel vannak sorolva a személyek és a hozzájuk tartozó információk. A projectek alatt fel vannak sorolva az egyes projectek és némi információ róluk. Ezek egy-egy kisebb blokkot alkotnak, tehát egy szekció alapvetően az alá tartozó blokkok felsorolásából áll.

Azt szeretném megoldani hogy megfelelő URL hivatkozással kapásból rá lehessen ugrani egy-egy adott blokkra a lapon belül, fragmentek segítségével. Ez elsőre pofon egyszerűnek tűnik, mert minden blokknak adhatnék például egy id-t és akkor a .../#13 hivatkozás a 13. block-ra ugrana, csak ez így nem valami szép. Sokkal szebb lenne ha a fragment például valahogy úgy festene hogy .../#szekcio-id/blokk-id Ekkor az egyes blokkok id attribútuma úgy festene hogy id="szekcio-id/blokk-id". Viszont ez a megoldás azért nem működik, mert az id attribútum nem tartalmazhat slash karaktert. Tehát ahelyett, hogy minden blokkot egy számmal azonosítanék, sokkal jobb lenne ha a hova tartozása szerint kapna következetesen egy azonosítót.

A lényeg az, hogy mindezt minél beszédesebben, és minél szebben szeretném megoldani a fenti feltételeket figyelemebe véve. Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre. Ki hogyan oldaná meg?

A segítséget előre is köszönöm.
 

django olvasnivaló?

H.Z. v2 · 2012. Feb. 24. (P), 20.17
Tudnátok online olvasnivalót ajánlani a django-val (1.1 v. 1.3) való ismerkedéshez, ha már átrágtam magam a "hivatalos" tutorialon?
Szerettem volna megnézni a django.hu-t, de ott csak egy nginx hibaüzenet fogad :(