ugrás a tartalomhoz

Fragment azonosítók

whiteman0524 · 2012. Feb. 24. (P), 20.43
Sziasztok!

Fragment azonosítókkal kapcsolatban futottam bele egy kisebb fajta dilemmába, és ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre.

Szóval adott egy bemutatkozó jellegű honlap aminek az egyik lapja a desing-ból fakadóan alapvetően többféle információt tartalmaz (személyes adatok, elérhetőség, projectek stb.) Ezek szekciókat alkotnak a lapon belül, és mindegyik szekción belül fel vannak sorolva az az alá tartozó tartalom blokkok (a továbbiakban csak "blokk") hogy így fogalmazzak. Tehát például a bemutatkozás szekció alatt fel vannak sorolva a személyek és a hozzájuk tartozó információk. A projectek alatt fel vannak sorolva az egyes projectek és némi információ róluk. Ezek egy-egy kisebb blokkot alkotnak, tehát egy szekció alapvetően az alá tartozó blokkok felsorolásából áll.

Azt szeretném megoldani hogy megfelelő URL hivatkozással kapásból rá lehessen ugrani egy-egy adott blokkra a lapon belül, fragmentek segítségével. Ez elsőre pofon egyszerűnek tűnik, mert minden blokknak adhatnék például egy id-t és akkor a .../#13 hivatkozás a 13. block-ra ugrana, csak ez így nem valami szép. Sokkal szebb lenne ha a fragment például valahogy úgy festene hogy .../#szekcio-id/blokk-id Ekkor az egyes blokkok id attribútuma úgy festene hogy id="szekcio-id/blokk-id". Viszont ez a megoldás azért nem működik, mert az id attribútum nem tartalmazhat slash karaktert. Tehát ahelyett, hogy minden blokkot egy számmal azonosítanék, sokkal jobb lenne ha a hova tartozása szerint kapna következetesen egy azonosítót.

A lényeg az, hogy mindezt minél beszédesebben, és minél szebben szeretném megoldani a fenti feltételeket figyelemebe véve. Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményekre. Ki hogyan oldaná meg?

A segítséget előre is köszönöm.
 
1

szekcio-id_blokk-id

Poetro · 2012. Feb. 24. (P), 21.30
Elválasztó karakternek használhatsz _, :, - és . karaktereket.
Ekkor lehetne például szekcio-id::blokk-id vagy szekcio-id__blokk-id.
2

A :: tetszik

whiteman0524 · 2012. Feb. 24. (P), 22.14
Azt hiszem maradok is ennél. Köszönöm :)