ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2012 - Fórum téma

április 29

Git - config remote uploadpack nem működik

inf3rno · 2012. Ápr. 29. (V), 06.56
Üdv.

Van egy kis gondom gittel. Feltettem ssh-n egy szerverre ezt a tutorialt követve, minden megy rajta, kivéve a push meg a pull. Az a kínja, hogy nem találja a receive és upload pack-eket.

Ha megadom neki az upload pack helyét, akkor megy:

git clone -u /path/of/remote/git-upload-pack <remote-repo> <local-dir>
Viszont ha a szerveren konfigolom be, akkor nem találja:

git config --global remote.origin.receivepack libexec/git-core/git-receive-pack
git config --global remote.origin.uploadpack libexec/git-core/git-upload-pack
Próbáltam abszolút útvonallal is, de ugyanaz az eredmény. Sajnos nem írja ki, hogy hol keresné, így debuggolni sem tudom. Van bármi ötletetek ezzel kapcsolatban, hogy miért hagyja figyelmen kívül a config-ot, vagy hogy esetleg hogyan tudnám debuggolni?
 

április 28

SQL hiba

zenoe · 2012. Ápr. 28. (Szo), 19.56
Sziasztok!

Az eddig elkészült weblapomat szeretném élőben tesztelni. Viszont egy érdekes hibával találkoztam:

Adatok:
XAMPP-USB-LITE 1.7.7
PHP 5.3.8
WORDPRESS 3.3.2 (magyar)

Probléma: A phpMyAdmin-ban szeretném az adatokat SQL formátumban exportálni, de valamiért nem a megszokott anyagot kapom. Kinézetre gyakorlatiulag egy XHTML dokumentum, amit persze a fogadó phpMyAdmin nem tud értelmezni. Mi okozhatja ezt?
Itt egy kép a problémámról:

 

április 27

div probléma

rokkok · 2012. Ápr. 27. (P), 11.43
A gondom ez lenn:



Hogyan tudnám az egyes alá bevarázsolni a 4-est. Ez egy listázó oldal lenne blokkokba. A magasságuk változó. display:block, inline és barátai hatástalanok.

A példa div kódja:

<div style="width:606px;border:#cccccc 1px solid;display:block;">
<div style="float:left;width:200px;border:#cccccc 1px solid;display:block;">1<br />1<br />1<br />1<br /></div>

<div style="float:left;width:200px;border:#cccccc 1px solid;display:block;">2<br />2<br /></div>

<div style="float:left;width:200px;border:#cccccc 1px solid;display:block;">3<br />3<br />3<br /></div>

<div style="float:left;width:200px;border:#cccccc 1px solid;display:block;">4<br />4<br />4<br /></div>

<div style="float:left;width:200px;border:#cccccc 1px solid;display:block;">5<br />5<br />5<br /></div>

<div style="float:left;width:200px;border:#cccccc 1px solid;display:block;">6<br />6<br />6<br /></div><div style="clear:both;"></div>
</div>
Ha valakinek van ötlete kérem ossza meg velem. Sok helyen néztem, de mindeddig csak egyenlő blokk magassággal láttam az meg nekem nem jó.
 

április 25

Opera mini és a handheld css

Pepita · 2012. Ápr. 25. (Sze), 19.03
Sziasztok!

Nemrég kipróbáltam mobilon (Nokia 5500, buta, nem Android) az Opera Mini egy régebbi változatát és egy furcsaságot tapasztaltam:

Saját honlapomat nem a mobilhoz írt css-el, hanem a screen-re írttal jeleníti meg. Ha nem az Operával, hanem a saját böngészőjével nézem, akkor a mobilos css jön. Miért? Talán az Opera valami más useragent-et küld? Nem tudom, hogyan történik a media="handheld" feldolgozása, mi alapján dől el, melyik css-t tölti le (kapja meg) a böngésző. Rám férne némi korrepetálás...

Ezzel kapcsolatban egy php-s kérdésem is lenne: meg lehet-e állapítani (és hogyan) biztonsággal, hogy egy látogató éppen mobileszközzel látogat minket? Keretrendszert használok, tehát ha kell, megoldom én, hogy csak egyféle css-ből "válasszon" a böngésző (bár a nyomtatós?), csak nem tudom, miből látszik, ha valami mobil.
 

töbszöri felhasználó törlés.

kriszrap · 2012. Ápr. 25. (Sze), 10.37
Sziasztok!
Azt szeretném amikor a honlapomra regiznek akkor ugye van olyan ember aki elfeljti a jelszavát stb lusta kérni egy új jelszót és csinál még egyet.
Azt szeretném elérni ahol 2 vagy 2nél több felhasználó név van a adatbázisba annak a régebbi felhasználót törölni utolsó belépés alapján.
Ezt akarom meg csinálni de hogy csináljam ???
elöre is köszi:)
 

április 24

Szervergép routerként használata

mapdesign18 · 2012. Ápr. 24. (K), 11.26
Sziasztok,

Nem tud-e valaki egy biztosan működő jó how-to -t arra, hogy hogyan csináljak routert egy szerverből az alábbi kritériumok alapján:

- csatlakozott kliens fel/le töltésének korlátozása (erre elég azt hiszem egy síma iptables rule)
- internet használatának engedélyezése (összes porton, mintha csak switch vagy router lenne) >> itt már komoly gondok adódtak, mert a win7 nem tudott csatlakozni.
- a szervergépen futó pl. webszerver elérése >> szerintem ennek is gond nélkül mennie kell.

Amivel rendelkezem:

- Egy GNU Debian 6.0 / squeeze telepítésű szerver.
- 5 darab hálókártya (eth0 = internet bemenet, eth1 .. eth2 .. eth3 .. eth4 = szabad hálókártya - innen menne ki a többi gépfelé a net)

Sok how-ot val próbálkoztam eddig de mindig kudarc volt a dolog, szóval nem azért írok, mert lusta vagyok guglizni.

A válaszokat előre is köszönöm!
 

április 23

SQL id HTML paraméterben

faceless · 2012. Ápr. 23. (H), 16.27
Sziasztok!

Vélhetően sokaknan egyszerű lesz a kérdésem, nekem azonban most nehézséget okoz az én szintemen :) Bízom benne, hogy segítetek megérteni mi a probléma.

Adott egy ilyen kód:

$project_select = mysql_query('SELECT * FROM project');
echo '<form action="attekint.php" method="post">';
echo '<table border="1">';	
echo '<th> Azonosító </th><th> Projekt neve </th><th> Call Center </th><th> Státusz </th><th> Felelős </th><th> Határidő </th><th> Vezérlés </th>';	
	while ($sor = mysql_fetch_assoc($project_select)) {
		echo '<tr>';
			echo '<td>' . $sor['project_id'] . '</td>';
			echo '<td>' . $sor['project_name'] . '</td>';
			echo '<td>' . $sor['project_cc'] . '</td>';
			echo '<td>' . $sor['project_percentage'] . ' % </td>';
			echo '<td>' . $sor['project_felelos'] . '</td>';
			echo '<td>' . $sor['project_hatarido'] . '</td>';		
			echo '<td> <input type="text"       name="project"           value="'. $sor['project_id'] .'"> </td>';
			echo '<td> <input type="hidden"     name="project_h"         value="'. $sor['project_id'] .'"> </td>';
			echo '<td> <input type="submit"     name="project_control"   value="'. $sor['project_id'] .'"> </td>';			
		echo '</tr>';
	}
echo '</table>';
echo '</form>';
Aminek az eredménye:
Azonosító Projekt neve Call Center Státusz Felelős Határidő Vezérlés
9 kilenc kilenc 50 % kilenc 2012-04-24 (GOMB felirat: 9)
10 tiz tiz 50 % tiz 2012-04-24 (GOMB felirat: 10)
11 tizenegy tizenegy 50 % (GOMB felirat: 11)

Az attekint.php kódja nagyon egyszerű (lusta módban):
[colorer=php]
$pro1 = $_POST['project'];
$pro2 = $_POST['project_control'];
$pro3 = $_POST['project_h'];
echo $pro1;
echo '<br />';
echo $pro2;
echo '

php regex a következő szóra

sandrosdj · 2012. Ápr. 23. (H), 13.34
Üdv!

Hogyan vagy milyen regex-el oldanátok meg, hogy egy szó előtt közvetlen lévő szögletes zárójelbe írt szöveg a következő szó magyarázószövege legyen?

Hogy jobban érthető legyen mit akarok:

Beírt szöveg:
A következő cikk bemutatja a [Elektromos motor, stbstbstb]villanymotor működését.
Az eredmény:
A következő cikk bemutatja a <span title="Elektromos motor, stbstbstb">villanymotor</span> működését.
 

Webfejlesztés tanfolyam - hol?

tisch.david · 2012. Ápr. 23. (H), 11.57
Sziasztok!

A munkahelyem pályázik képzési pénzre, és így mindenki választhat egy-egy területet, amiben okosodni szeretne. Egyetlen pályázati feltétel van (állítólag), hogy a képzést vizsga kell, hogy zárja.

Tudnátok ajánlani olyan céget, aki tart igényes, haladó képzéseket webes témában (pl. HTML5)?

Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel:

Dávid
 

április 22

2 php oldal egybe illesztése

szoles70 · 2012. Ápr. 22. (V), 17.22
Sziasztok!
Lenne 2 php oldalam amit egybe szeretnék illeszteni, hogy egy oldalként fusson:
Ez lenne az egyik és ebbe szeretném illeszteni az alábbi másik oldalt, hogy rendesen megjelenjen, de sehogy se jön össze:
[colorer=php]<?php
$honap = $kev.'-'.$khonap.'-';

require_once("require.php");

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {

if (!$_POST['cim_id']) $crash[] = "HIÁNYZIK a PARTNER!";

if (count($crash)==0) {


$comm = "SELECT * FROM jos_szobak ORDER BY emelet, megnev";
$result = mysql_query($comm) or mysql_crash($comm);
while ($row=mysql_fetch_array($result)) {
if (is_array(${'szobade'.$row[szoba_id]})) {
foreach( ${'szobade'.$row[szoba_id]} as $ertek ) {
$honap = $kev.'-'.$khonap.'-';
if ($ertek>31) {
$honap = getnextdatum($kev, $khonap);
$ertek = $ertek - 31;
}
$comm = "DELETE FROM jos_foglalas WHERE cim_id='".$_POST['cim_id']."' AND szoba_id='".$row[szoba_id]."' AND fdatum='".$honap.$ertek."' AND allapot=1";
$resultal = mysql_query($comm) or mysql_crash($comm);
$comm = "INSERT INTO jos_foglalas SET cim_id='".$_POST['cim_id']."', szoba_id='".$row[szoba_id]."', fdatum='".$honap.$ertek."', allapot=1";
$resultal = mysql_query($comm) or mysql_crash($comm);
}
}
if (is_array(${'szobadu'.$row[szoba_id]})) {
foreach( ${'szobadu'.$row[szoba_id]} as $ertek ) {
$honap = $kev.'-'.$khonap.'-';
if ($ertek>31) {
$honap = getnextdatum($kev, $khonap);
$ertek = $ertek - 31;
}
$comm = "DELETE FROM jos_foglalas WHERE cim_id='".$_POST['cim_id']."' AND szoba_id='".$row[szoba_id]."' AND fdatum='".$honap.$ertek."' AND allapot=2";
$resultal = mysql_query($comm) or mysql_crash($comm);
$comm = "INSERT INTO jos_foglalas SET cim_id='".$_POST['cim_id']."', szoba_id='".$row[szoba_id]."', fdatum='".$honap.$ertek."', allapot=2";