ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 25, 2012 - Fórum téma

Opera mini és a handheld css

Pepita · 2012. Ápr. 25. (Sze), 20.03
Sziasztok!

Nemrég kipróbáltam mobilon (Nokia 5500, buta, nem Android) az Opera Mini egy régebbi változatát és egy furcsaságot tapasztaltam:

Saját honlapomat nem a mobilhoz írt css-el, hanem a screen-re írttal jeleníti meg. Ha nem az Operával, hanem a saját böngészőjével nézem, akkor a mobilos css jön. Miért? Talán az Opera valami más useragent-et küld? Nem tudom, hogyan történik a media="handheld" feldolgozása, mi alapján dől el, melyik css-t tölti le (kapja meg) a böngésző. Rám férne némi korrepetálás...

Ezzel kapcsolatban egy php-s kérdésem is lenne: meg lehet-e állapítani (és hogyan) biztonsággal, hogy egy látogató éppen mobileszközzel látogat minket? Keretrendszert használok, tehát ha kell, megoldom én, hogy csak egyféle css-ből "válasszon" a böngésző (bár a nyomtatós?), csak nem tudom, miből látszik, ha valami mobil.
 

töbszöri felhasználó törlés.

kriszrap · 2012. Ápr. 25. (Sze), 11.37
Sziasztok!
Azt szeretném amikor a honlapomra regiznek akkor ugye van olyan ember aki elfeljti a jelszavát stb lusta kérni egy új jelszót és csinál még egyet.
Azt szeretném elérni ahol 2 vagy 2nél több felhasználó név van a adatbázisba annak a régebbi felhasználót törölni utolsó belépés alapján.
Ezt akarom meg csinálni de hogy csináljam ???
elöre is köszi:)