ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2, 2012 - Fórum téma

Legördülő menü

Báló · 2012. Ápr. 2. (H), 23.53
Szeretnék egy legördülő menüt a weboldalamba(php) amiből ha kiválasztom hogy melyik hónap legyen akkor azt elmenti egy $honap változóba. Tehát ha rákattintok a Februárra akkor azt a későbbiekben a $honap ként kiíratva kiírja, hogy február, és ha változtatok rajta akkor megváltozik a kiírás is. Ha jól sejtem JavaScripttel lehetne megoldani a legjobban. Köszönöm a segítséget előre is!
 

Adat beillesztése egy bizonyos mezőbe

net105 · 2012. Ápr. 2. (H), 20.42
Sziasztok!
Van egy honlapom regisztrációval, és bejelentkezéssel együtt. Azt szeretném megoldani, hogyha valaki bejelentkezik, akkor akkor a főoldalon legyen egy mező ahol kiválaszthatja a tagságot. Ezt meg is csináltam select tag-el. A problémám az, hogy nem tudom a mysql táblába beiratni az adatot. Odáig jutottam hogy a megfelelő mezőt kiválasztottam.
$query = "SELECT tagsag FROM scraffiliateusr WHERE usrnam='$arrusr[2]'";

De tovább nem tudom, hogy kell.
Légyszi segítsetek.
 

ATW Session

rise01 · 2012. Ápr. 2. (H), 13.12
Üdv mindenkinek. Remélem jó helyre írok. AZ lenne a problémám, hogy az oldalamat felraktam, egy atw-s tárhelyre. Most már minden jó kivéve egy dolgot. Van egy regisztrált tag listám, ahol a mysql adatbázisból kiolvassa a neveket, listázza, majd linkként jelennek meg. Ha rá kattintunk a kilistázott névre, bejön az illető profilja. Ezzel csak a gond, hogy ha már belépett a saját nevével az illető, és megnézi valaki profilját, amint rámegy a felhasználó oldalára, a SESSION tömb átíródik pl admin névről "józsi" névre, és utána pedig úgy kezeli az oldal a felhasználót mintha azzal a profillal lépett volna be. Fordítva is működik, tehát ha valaki belép sima userként és megnézi az admin profilját akkor adminként üzemel tovább, de lényegében teljesen mindegy melyik profilt nézi meg ugyan az a hiba. Kiírattam a session tömböt, és amint a felhasználó oldalra megy átíródik. Pedig csak 1 helyen állítom be a session név paraméterét azt pedig a bejelentkezés gomb megnyomása után. Saját wamp szerveremen a gépemen működik tökéletesen, csak az atw.hu tárhelyén nem. Esetleg van valakinek ötlete?

Előre is köszönöm.
 

Háttérkép alulra, és felülre.

Joooe · 2012. Ápr. 2. (H), 12.07
Helló,

A köv. problémám lenne: Adott egy oldal, benne három div:

<div class="background-upper"></div>
<div class="content"></div>
<div class="background-bottom"></div>
Css-el szeretném ezeket úgy pozícionálni, hogy a felső fix felül legyen (ez rendben is van), a content div értéke (és ezálltal a mérete is) dinamikus, a bottom pedig alul.

Ez jelenleg úgy működik, hogy:
1, leteszem alulra a bottom-ot position: absolute-al, és akkor a content alatt megjelenik rendben, de ezt csak addig teszi, ameddig a content leér, vagy túlnyúlik a képernyőn (azaz scrollozni kell), ha kisebb, akkor ott fityeg az oldal közepén a content mögött/alatt.

2, position: relative-re állítva a képernyő alján lesz a grafika fixen, viszont ha a content túlnyúlik a képernyőn, a bottom akkor is csak a betöltéskor látható felület alján jelenik meg, és a contentel együtt elkezd felfele scrollozni, azaz nem az oldal alján jelenik meg.

Van erre valami workaround, hogy mind a két esetben fixen az oldal alján maradjon a kép, akkor is ha az oldal kisebb, mint az egyszerre látható terület, meg akkor is ha nagyobb?

Köszi előre is!
 

A legutóbbi spammer nem hozott valami egyéb szemetet is?

H.Z. v2 · 2012. Ápr. 2. (H), 10.54
Mondjátok! Az a spammer, aki ma hajnalban ide szemetelt, csak a reklámot hagyta itt?
IE9-t használok és közvetlenül a weblabor meglátogatása után fedeztem fel, hogy megkergült a böngészőm: amikor egy history-ban szereplő sorra kattintok, megnyitja a lapot és eltünteti a bejegyzést a history-ból. A google-n végrehajtott gyors keresés nem hozott eredményt, nem találtam semmit, ami ezt a viselkedést indokolná. (esetleg tipp, hogy mi lehet?) Most épp valami standalone víruskeresőt vadászok, hogy hátha az talál valamit...

A weblabor előtt a gmail-t, az index.hu-t, a prog.hu-t és a hup.hu-t nyitottam meg, máshol még nem jártam, egyedül itt futottam gyanúsnak mondható tartalomba: a spammer reklámszemetének "személyében" (nem kattintottam egyik linkjére sem). Tegnap este, kikapcsoláskor még minden rendben volt.
 

Generált thumbnail fotó letöltő link

haho · 2012. Ápr. 2. (H), 03.21
Az alapszituáció, hogy vannak egy mappában nagy méretű (HD) fotóim. Az oldalon ezeket természetesen nem teljes méretben jelenítem meg, hanem a generált kis méretű thumbnail képük jelenik csak meg. Ezeket a kis méretű fotókat futásidőben generálja egy php fájl, de ha az adott url-t megnyitom (pl.: imagesCreator.php?photoname=XY.jpg,100,100) akkor megjelenik a thumbnail fotó és le is tudom tölteni a böngésző beépített lehetőségével ha bal klikkel rákattintok.

Én azonban a kis képek alatt elérhetővé tettem egy Download linket a felhasználóknak ahol egy php fájl végzi a letöltést (pl.: photodownload.php?filename=photo.jpg)

A photodownload.php tartalma:
<?php
	$forbidden=Array("html","css","js","ico","png","gif");
	$fileName=$_GET['filename'];
	$folder="photos/";
	$filePath=$folder.$fileName;
	
	if(is_readable($filePath) && is_file($filePath) && !in_array($pathInfo['extension'], $forbidden)) {
	
		session_write_close();
		if(isset($_SERVER['HTTPS'])) {
			header("Pragma: ");
		}
		header("Content-Type: application/octet-stream");
		header("Content-Transfer-Encoding: binary");
		header("Content-Disposition: attachment; filename=\"".trim(htmlentities($fileName))."\"");
		header("Content-Length: ".(string)(filesize($filePath)));
		header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
		header("Connection: close");
		$bufferSize=16*1024;
		$handler=@fopen($filePath,"rb");
		while(!feof($handler)) {
			echo @fread($handler,$bufferSize);
			@flush();
		}
		@fclose($handler);
		
	} else {
		echo '<script>alert("Download Error!");</script>';
	}
?>
De ezzel a megoldással csak a képek TELJES MÉRETBEN történő letöltését tudtam megoldani.

AMIT SZERETNÉK: hogy egy hd kép (1920x1080) teljes méretben való letöltése mellett, azt akár pl.: 1280x720 méretben is letölthesse a felhasználó.

Template

dorten · 2012. Ápr. 2. (H), 02.46
Sziasztok!

Egy egyszerű template kezelőt készítek, és elakadtam benne. Adott egy html fájl, amely valamilyen kódot tartalmaz, most például legyen hozzászólásokhoz tartozó html.
Régebben az xTemplate-ben láttam olyat, hogy a blokkok egymásba voltak ágyazva:

<!-- BEGIN: hozzaszolasok -->
     <h1>Eddigi hozzaszolasok</h1>

     <!-- BEGIN: nev -->
          <h2>{NEV}</h2>
     <!-- END: nev -->

     <!-- BEGIN: szoveg -->
          <div>{HOZZASZOLAS}</div>
     <!-- END: szoveg -->

<!-- END: hozzaszolasok -->
Odáig rendben vagyok, hogy kiszedem a <!-- --> tagek közti tartalmat, ha nincs egybeágyazás. Viszont ha egybe van ágyazva, mint a példában, akkor visszakapom az aktuális tag tartalmát plussz az az előtt lévő tartalmat is. Egész pontosan így szeretném a tartalmakat megkapni (mindig csak az aktuális részre vonatkozót):

$blokkok = array(
    'html_fajl_neve' => array(
        'hozzaszolasok' =>  '<h1>...</h1>',
        'nev'           =>  '<h2>...</h2>',
        'szoveg'        =>  '<div>...</div>'
));
Egybeágyazás nélkül preg_replace_callback segítségével el tudom tárolni a blokkok nevét és hozzájuk a tartalmat.

A segítséget köszönöm!