ugrás a tartalomhoz

A legutóbbi spammer nem hozott valami egyéb szemetet is?

H.Z. v2 · 2012. Ápr. 2. (H), 10.54
Mondjátok! Az a spammer, aki ma hajnalban ide szemetelt, csak a reklámot hagyta itt?
IE9-t használok és közvetlenül a weblabor meglátogatása után fedeztem fel, hogy megkergült a böngészőm: amikor egy history-ban szereplő sorra kattintok, megnyitja a lapot és eltünteti a bejegyzést a history-ból. A google-n végrehajtott gyors keresés nem hozott eredményt, nem találtam semmit, ami ezt a viselkedést indokolná. (esetleg tipp, hogy mi lehet?) Most épp valami standalone víruskeresőt vadászok, hogy hátha az talál valamit...

A weblabor előtt a gmail-t, az index.hu-t, a prog.hu-t és a hup.hu-t nyitottam meg, máshol még nem jártam, egyedül itt futottam gyanúsnak mondható tartalomba: a spammer reklámszemetének "személyében" (nem kattintottam egyik linkjére sem). Tegnap este, kikapcsoláskor még minden rendben volt.
 
1

Nincs lehetősége

Poetro · 2012. Ápr. 2. (H), 11.37
Senki halandónak nincs lehetősége, hogy script elemet szúrjon be egy hozzászólásba, ezáltal ez nem igazán lehetésges, hacsak nem csinál valami fura dolgot a böngésződ (mondjuk elkezd betölteni mindenféle linkelt tartalmat). Azaz ez ebben a formában nem lehetséges, és az oldal forrásában sincs semmilyen ártalmas script-re utaló nyom.
2

Ki beszél itt halandókról? ;)

H.Z. v2 · 2012. Ápr. 2. (H), 11.50
Hogy halandónak nincs, az OK. De egy hozzáértő még találhatott rést a pajzson. ;)
(nem a jelen állapotra gondolok, hanem arra, amikor még itt volt az a hozzászólás)

Nem tudom mire vélni a dolgot úgy egyébként... Nem feltételezném, hogy innen jött, csak azért érdeklődtem, mert épp a weblabor után kezdett hülyéskedni a gépem.

Most a kaspersky standalone keresőjét futtatom, de eddig nem talált semmit.
Az is érdekes, hogy reboot után, ha elindítom az IE-t, egy rövid ideig normálisan működik, majd újra törölgetni kezd minden egyes kattintásra. És csak a history-ból (ami az URL bar legördülő menüjében jelenik meg).
Nagyobb gáz, hogy a kaspersky-n kívül egyelőre nem találok más, CD-ről indítható víruskeresőt. Se az f-secure-t, se a mcafee-t, se egyebet (bár eléggé kapkodva keresek, szóval lehet, hogy kicsit félre kellene tolni és ha lenyugodtam, utána keresni)

---
Azt sem tartom kizártnak, hogy egy múlt héten elkövetett registry matatás kezd most éledezni, bár elég valószínűtlen. (az üres tab-on megjelenő, leggyakrabban használt oldalakat tartalmazó lapról korábban töröltem pár oldalt és megkerestem, hogyan tudnám visszaengedni őket oda)
3

Jogosultság

Poetro · 2012. Ápr. 2. (H), 11.55
Ez jogosultság kérdése, és nekem sincs olyan jogosultságom, amivel script-et szúrhatnék be. Ezáltal egy 0 napos felhasználó se fog tudni.
4

Ismeretlen bugra céloztam,

H.Z. v2 · 2012. Ápr. 2. (H), 12.04
Ismeretlen bugra céloztam, amivel esetleg meg lehetne kerülni az oldal védelmét. (tudod: bugmentes program nincs ;) )
5

Hm. Windows...

H.Z. v2 · 2012. Ápr. 2. (H), 14.34
XP óta nem szeretem az olyan megjegyzéseket, amivel a windows-t izélgetik egyesek, mert mióta az XP megjelent, nem emlékszem olyan esetre, amikor ne a saját hülyeségemre vagy egy 3rd party szoftverre lett volna visszavezethető a problémám.
Ez az első: totál rejtély, mi történt. Víruskeresők semmit sem találtak (sem windows-ra telepített, sem az önállóan futó Kaspersky), viszont egy Delete browsing history..., amivel mindent kipucoltattam, úgy tűnik, rendbeszedte.

Tény: az emberiség egyik legnagyobb ellensége a windows registry-je és egyéb, bináris formátumú konfig fájljai... :)
A netet böngészve csak annyit találtam, amikor valakinek problémái támadtak a history-val, akkor valami index.dat fájlt kellett rendbetennie, ami a leírás szerint elég bonyolult játék volt számára. Én most (remélem) megúsztam annyival, hogy elveszett a history-m... Amit persze nem lehet exportálni sem. :(