ugrás a tartalomhoz

Háttérkép alulra, és felülre.

Joooe · 2012. Ápr. 2. (H), 12.07
Helló,

A köv. problémám lenne: Adott egy oldal, benne három div:

<div class="background-upper"></div>
<div class="content"></div>
<div class="background-bottom"></div>
Css-el szeretném ezeket úgy pozícionálni, hogy a felső fix felül legyen (ez rendben is van), a content div értéke (és ezálltal a mérete is) dinamikus, a bottom pedig alul.

Ez jelenleg úgy működik, hogy:
1, leteszem alulra a bottom-ot position: absolute-al, és akkor a content alatt megjelenik rendben, de ezt csak addig teszi, ameddig a content leér, vagy túlnyúlik a képernyőn (azaz scrollozni kell), ha kisebb, akkor ott fityeg az oldal közepén a content mögött/alatt.

2, position: relative-re állítva a képernyő alján lesz a grafika fixen, viszont ha a content túlnyúlik a képernyőn, a bottom akkor is csak a betöltéskor látható felület alján jelenik meg, és a contentel együtt elkezd felfele scrollozni, azaz nem az oldal alján jelenik meg.

Van erre valami workaround, hogy mind a két esetben fixen az oldal alján maradjon a kép, akkor is ha az oldal kisebb, mint az egyszerre látható terület, meg akkor is ha nagyobb?

Köszi előre is!
 
1

Kész megoldás is szóba jöhet?

kuka · 2012. Ápr. 2. (H), 12.13
Ez inkább position: fixed-nek hangzik.
2

Hogy a viharba ne?

Joooe · 2012. Ápr. 2. (H), 12.32
Position fixed-el odatapad a div a böngő alsó feléhez, és ott marad scrollozásnál is. Ez nem az, amit most csinál, és nem is az, ahogy működnie kellene.

A lényeg, h a content lehet egy soros is, de túlnyúlhat a lapon is. Mindét esetben a bottomnak lent kellene lennie a lap alján. Ha túlnyúlik, akkor a túlnyúlás alján.
3

Akkor nem igazán értem mit

kuka · 2012. Ápr. 2. (H), 12.38
Akkor nem igazán értem mit akarsz. Először azt akartam válaszolni, hogy lásd CSS Sticky Footer vagy CSS Sticky Footer, de aztán úgy tűnt nem azt akarod. Na de nézz rájuk, hátha mégis.
4

Nem, tényleg nem sticky

Joooe · 2012. Ápr. 2. (H), 13.03
Nem, tényleg nem sticky footert keresek.

Igen, az a bajom, hogy ez egy picit trükkösebb valami, és nem is vagyok benne biztos, hogy létezik e tisztán css megoldás rá (pláne olyan ami még IE alatt is úgy néz ki, ahogy kellene neki)

Van a háttér, aminek úgy kellene kinézni fenntről lefele, h background-upper, szünet, background-bottom. Ez elött pedig a content div.

Ha a content a benne tárolt tartalom miatt nem lóg ki (lefele) a böngészőből, akkor a background-bottom-nak lennt kellene lennie a lap alján, viszont ha igen, akkor meg a tartalom alján kellene lennie, azaz ha legörgetek a lap aljára, akkor kellene ugyanúgy a lap alján lennie, mint az elöbbi esetben.
5

valahogy

Joooe · 2012. Ápr. 2. (H), 13.18
6

Így

Dömcsi · 2012. Ápr. 2. (H), 14.50
7

Nagyon köszönöm uram, pont

Joooe · 2012. Ápr. 2. (H), 15.33
Nagyon köszönöm uram, pont erre gondoltam! :)