ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2012 - Fórum téma

június 30

Banda

Pallosi Péter · 2012. Jún. 30. (Szo), 17.17
Na sziasztok lehet,hogy irreleváns lesz ez a kérdés,de hát elszeretnék kezdeni egy nagyobb feladat megoldásában csak nem tudom sehogy se megoldani,ha esetleg ti tudnátok segíteni azt megköszönném!
Van egy oldal"Localhoston online maffiás játék oldal" eddig hát nem jutottam el elég sokáig html,css,adatbázis megvan és a regisztráció,belépés,kilépés,email küldés fórum,adatlapszerkesztése,pénz,életerő,energia,és még egyéb dolgok!
De most elakadtam,tehát banda alapításnál vagyok elakadva rá lépek a banda menüre
és ott leellenőrzőm,hogy van a játékosnak bandája,és ha nincs akkor be adom a banda alapítás formot ami áll név,jelszó,bankszámlaszám és elhelyezkedése.
ezt el is mentem és amikor újból vissza lépek a banda menüre akkor azt írja,hogy nincs banda és át irányít a formra,és onnan megint újból,de mysql,be meg benne van és,ha be írom ugyan azt a nevet stb-t akkor kiírja,hogy ilyen banda már létezik!
Hogyan oldom meg azt,hogy ne ezt csinálja már mindent próbáltam,de semmi se jó!
Ha valaki valami tanácsot tudna nem kell semmiféle kód csak valami ötlet! Már 2napja szórakozok vele,de nem működik :(
 

jQuery

bnc1995 · 2012. Jún. 30. (Szo), 15.08
Sziasztok!

A kérdésem az, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy ha a <p></p> tegek közötti szöveget megváltoztatom, akkor slideDown metódussal megjelenik 10 másodpercre aztán a slideUp metódussal eltűnik?

Még csal most kezdtem el a jQuery-t.

Segítségeteket előre köszönöm

Bence
 

június 30

jQuery image-map hover Magyarország megyéi

Totti 1986 · 2012. Jún. 29. (P), 22.33
Sziasztok!

Létezik olyan kész jquery script, ahol Magyarország megyéire lehet hover eseményt tenni? Nem mindegy, hogy nekem kell-e végig map-elnem, vagy van már készen is. Google-ben nem találtam.

Köszi
 

Apache 2.2 Tomcat 7 mod_jk 503- as hiba

troy1979 · 2012. Jún. 29. (P), 17.36
sziasztok,

A hozzáértők segitségét szeretném kérni

Adott a cimben szereplő 3 összetevő, vagyis az apache webszerver+tomcat7 mod_jk-val összekötve, és a hibajelenség: az oldal élérhetetlen

Annyit sikerült kideritenem hogy valszeg a tomcat a ludas a dologban, hiszen azok az url-ek amihez az apache volt rendelve simán megjelentek szemben azokkal az oldalakkal/url-ekkel amiket a tomcat-nak kellett volna megjeleniteni/kiszolgálni

leginkább csak 1 végtelen üres oldalt kaptam,illetve a maximum az 503-as hibát (service temporarily unavailable) kaptam az apache-tól miután a tomcat-et 2x is újrainditottam, és azt hiszem talán a 3. újrainditás után jelent meg végre az oldal....

hol/milyen log file-okban/config file-okban tudnék utána nézni hogy mi okozhatta a hibát?

illetve a log/config file-ok tartalma alapján meg tudnátok mondani/tudnátok segiteni hogy mi okozhatta a hibát , és persze hogyan tudnám azt orvosolni?

Legközelebb csak hétfőn leszek szerver közelben de addig is várok minden épitő jellegű hozzászólást

Előre is köszönöm a segitségeteket
 

június 28

Mysql select több részre bontása

aky22 · 2012. Jún. 28. (Cs), 18.23
Elnézést a hülye címért, nem jutott jobb eszembe :) Azt hiszem a jelenlegi gondom elég triviális probléma, csak valahogy már nem forog ilyenkor az agyam úgy ahogy kéne. a lényeg az, hogy van egy táblázatom amiben a <td></td> tagek közé szeretnék adatbázisból (mysql) kiíratni adatokat. Nem is lenne vele nagy probléma, csak a <tr> tageket nem kéne duplázni, mert elrontja az egészet. Megpróbáltam úgy csinálni, hogy 3 while ciklussal kiíratom, de az úgy nagyon nem jó :) Lécci segítsetek, mert agyilag zokni vagyok jelenleg. Köszi
 

Nagy fájlok kiszolgálása PHP-vel

mahoo · 2012. Jún. 28. (Cs), 18.17
Jelenleg egy 56M-ás fájlt szeretnék letöltésre kiszolgálni, de a "Fájl nem található" üzenetet kapom a böngészőtől.

Amit eddig próbáltam: http://php.net/manual/en/function.readfile.php#48683
Illetve a memória limit 128M-án van.

A 3xM-os fájlt vagy kisebbel nincs gond.

Merre induljak, milyen beállítással lehet esetleg gond?
 

Több kép összeillesztése a megfelelő helyen

mauladam · 2012. Jún. 28. (Cs), 16.35
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra mód, hogy több képet összeillesszünk a megfelelő helyen?

A lényeg az, hogy van egy kép választó, ahol kiválaszt a felhasználó egy fajta fejet,
a másik választóba meg egy hajtípust a képek közül.
Ez után pedig valahogyan össze kéne illeszteni a két képet, értelem szerűen úgy, hogy a fejen legyen a haj, valamint ezek alatt még lenne egy div, aminek egy fix szélessége, magassága, illetve háttérszíne van.

Köszönöm szépen a segítséget!
 

visszatérés a semmibe

rokkok · 2012. Jún. 28. (Cs), 15.57
Sziasztok,

a problémám az lenne, hogy kitöltök egy formot amit ellenőriztetek. ha hiba van alertel egy send oldalon, de amikor visszalépek egyszerűen az űrlapba beírt dolgok eltűnnek. mintha újra betöltene a lap. javascript history back-et használok a visszalépésre, de próbáltam simán böngésző vissza gombbal is. semmi. ez azért idegesítő mert nem 3 soros a form és a júzer anyázni fog, ha ismét ki kell töltenie a számtalan mezőt. :( az oldalon dolgozik htaccess file is illetve sessionos a figyelés nem kukis. ötlet? javaslat?
 

CGI írása PHP-ben?

mauladam · 2012. Jún. 28. (Cs), 00.42
Sziasztok!

Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre nyitottam-e a témát.

Egy egyszerű kérdésem lenne, ami már a téma címéből is adott, miszerint, lehet-e CGI-t írni PHP nyelven?
(Itt a weblaboron olvastam ez egyik válaszadó írta, hogy lehet, de azért gondoltam megkérdezem, mivel rákerestem, és alig találtam valamit..)

Ha valakinek van egy doksija, valamiféle leírása a cgi-ről (hogy futtatható, alapelv, működés, és példák) azt is elfogadnám, mert nagyon kezdő vagyok a témában, és jó lenne megtanulni ezt is.

Köszi a segítséget. :)
 

június 27

Blogger és a .hu

Emendre · 2012. Jún. 27. (Sze), 19.18
Üdv!

Egyik ismerősöm keresett meg a problémával, de még rajtam is kifogott, aki már összerakott jó néhány oldalt. Igaz az ilyen hybrid dolgokat nem szeretem mint a Google Blogger rendszere, mivel nem nyújt elég szabadságot.

Történt, hogy mostanában a magyar oldalakat átállították xy.blogspot.com-ról xy.blogspot.hu-ra. Így néhány modul nem működik és a következő jelenik meg a helyén:

"Ez a modul helytelenül van konfigurálva. Webmesteri javaslat: ellenőrizze, hogy a "Google Kapcsolat - Beállítások - Főoldal URL-címe" mezőben lévő érték megegyezik-e ennek a webhelynek az URL-címével."

Ha jól tudom, ez a Google Friend Connect üzenete, amit ha jól tévedek, integráltak a GooglePlus-al.? Mindegy is, mert az ismerősnek nincs Friend Connectje, gondolom a Blogger rendszerbe van integrálva a szolgáltatás, de ilyen beállítások nem elérhetőek.

A Blogger adminban, mindenhol .com-ként szerepel az oldal, átírni nem lehet. Legalább is én nem találtam rá módot.

Ti már találkoztatok ezzel a problémával? Sikerült megoldani valahogy?

Köszönöm előre is a válaszokat!