Archívum - Jún 11, 2012 - Fórum téma
php <?php--?->
Sziasztok!
OO szeretném kezelni a php egyes elemeit. Egy furcsa jelenséggel találkoztam: létrehoztam egy DbProduct nevű osztályt, és szeretném a megírt függvényeit használni. Pl.:
...
$product=new DbProduct();
...
$product->_construct("...", "...", "", "...");
$product->selectCategory($id);...
Ám a selectCategory($id) kimenete helyett a következőt kapom:
_construct("...", "...", "", "..."); $product->selectCategory($id); ?>
Tehát azt történik, hogy $product->_construct-nél a ">" karaktert php lezáróként értelmezi. Valaki találkozott már ilyennel, és ha igen talált rá megoldást?
Üdv.: Csoma
■ OO szeretném kezelni a php egyes elemeit. Egy furcsa jelenséggel találkoztam: létrehoztam egy DbProduct nevű osztályt, és szeretném a megírt függvényeit használni. Pl.:
...
$product=new DbProduct();
...
$product->_construct("...", "...", "", "...");
$product->selectCategory($id);...
Ám a selectCategory($id) kimenete helyett a következőt kapom:
_construct("...", "...", "", "..."); $product->selectCategory($id); ?>
Tehát azt történik, hogy $product->_construct-nél a ">" karaktert php lezáróként értelmezi. Valaki találkozott már ilyennel, és ha igen talált rá megoldást?
Üdv.: Csoma
Elakadtam a kódolással / UTF / Win-1250
Sziasztok!
Windows 7, 64 bit, Apache, PHP, Delphi.
Nagyon elakadtam kódolási problémákkal, ezért most már azzal is beérném, hogy ha tudnék működő php kódot kapni.
Tehát: MSXML2.XMLHTTP alól küldök PHP felé XML-t és azt is várnék vissza.
A PHP fájl UTF8 kódolt (PSPAD) és a belőle generált XML frankón megérkezik.Ez rendben.
Ám amint én akarok ékezeteseket küldeni az XMLHTTP-n keresztül, mindjárt nem a megfelelő karaktereket kapom...
Ha a php-ban definiálom, hogy:akkor a kimenet frankó, nagyszerű.
Ha a bemenő paramétert raknám bele:akkor természetesen nem jó az eredmény.
De ha konvertálom, akkor sem jó!Teljesen elakadtam, mert fogalmam sincs, hol lehet a hiba oka.
a.) már a COM object rosszat küld
b.) valamit elszúrok php alatt
c.) mittomén?
Valaki foglalkozott már efféle dolgokkal?
Tud valaki olyan kódot küldeni, amiben a bemenő XML-ből kivett paramétert belehelyezi a kimenő kódba és az azonos lesz azzal, mintha egy változót definiáltam volna szimplán php alól?
Mert ez utóbbival remekül megy a generálás, csak az inputból nem olyan sosem, mint kéne legyen!!!
Vagy van tippetek, hogyan teszteljem?
Windows 7, 64 bit, Apache, PHP, Delphi.
Nagyon elakadtam kódolási problémákkal, ezért most már azzal is beérném, hogy ha tudnék működő php kódot kapni.
Tehát: MSXML2.XMLHTTP alól küldök PHP felé XML-t és azt is várnék vissza.
A PHP fájl UTF8 kódolt (PSPAD) és a belőle generált XML frankón megérkezik.
$s = 'alma árvíztűrő tükörfúrógép beta';
$doc = new DOMDocument('1.0', 'utf-8');
$doc->formatOutput = true;
$m = $doc->createElement('package');
$doc->appendChild($m);
$n = $doc->createElement('Msg');
$m->appendChild($n);
$n->nodeValue = $s;
$xs = $doc->saveXML();
header('Content-Type: text/xml');
echo($xs);
Ám amint én akarok ékezeteseket küldeni az XMLHTTP-n keresztül, mindjárt nem a megfelelő karaktereket kapom...
Ha a php-ban definiálom, hogy:
$s = 'ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP';
Ha a bemenő paramétert raknám bele:
global $HTTP_RAW_POST_DATA;
$xmlstr = $HTTP_RAW_POST_DATA;
$xml = new SimpleXMLElement($xmlstr);
$msg = $xml->msg;
$s = $msg;
De ha konvertálom, akkor sem jó!
$s = iconv('UTF-8', 'Windows-1250//IGNORE', $s);
v.
$s = iconv('UTF-8', 'ISO-8859-2//IGNORE', $s);
a.) már a COM object rosszat küld
b.) valamit elszúrok php alatt
c.) mittomén?
Valaki foglalkozott már efféle dolgokkal?
Tud valaki olyan kódot küldeni, amiben a bemenő XML-ből kivett paramétert belehelyezi a kimenő kódba és az azonos lesz azzal, mintha egy változót definiáltam volna szimplán php alól?
Mert ez utóbbival remekül megy a generálás, csak az inputból nem olyan sosem, mint kéne legyen!!!
Vagy van tippetek, hogyan teszteljem?
Infinite scroll probléma
Sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni. Mivel nem értek nagyon a php-hez, vettem egy scriptet. A lényeg, hogy egymás alatt jelennek meg posztok és infinite scrollal működik a történet. Beállítottam neki 10 posztot oldalanként, de amint az első 10 poszt végére érek, nem a következő tizet tölti be, hanem az összes többit, azaz rengeteget és ez nagyon belassítja az oldalt. Bemásolom az index.php-t, ha minden igaz ez kell, hogy tartalmazza a scroll-t.
a segítségeteket szeretném kérni. Mivel nem értek nagyon a php-hez, vettem egy scriptet. A lényeg, hogy egymás alatt jelennek meg posztok és infinite scrollal működik a történet. Beállítottam neki 10 posztot oldalanként, de amint az első 10 poszt végére érek, nem a következő tizet tölti be, hanem az összes többit, azaz rengeteget és ez nagyon belassítja az oldalt. Bemásolom az index.php-t, ha minden igaz ez kell, hogy tartalmazza a scroll-t.