ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 8, 2012 - Fórum téma

PHP - move_uploaded_file mennyire fontos

inf · 2012. Jún. 8. (P), 20.22
Üdv.

Van egy olyan kínom a php-val, hogy a fájlnevek helyett szeretnék File objecteket használni, és a move_uploaded_file nagyon bekever ebbe. A kérdésem az, hogy van e bármilyen veszélye annak, hogyha sima move-al mozgatom a feltöltött fájlt?

(A $_FILES-ban előzőleg ellenőrzöm, hogy nincs e feltöltési hiba...)
 ■

Furcsaság a jQuery slide funkciójában

gdori · 2012. Jún. 8. (P), 14.50
Sziasztok!

Egy jQuery content slidert szeretnék összedobni, de sajnos amint rábökök a balra linkre szépen elcsúsztatja a dobozt, majd egy fehér doboz villan fel és annak a helyére jön be a következő elem. Ezen a linken elérhető. Kérdésem az lenne, hogy jó megoldást használok, vagy esetleg valami mással kellene próbálkoznom? Előre elkészített slidereket nem szeretnék használni, mindenképpen én írnám meg, csak itt elakadtam. Köszönöm!
 ■

HTML űrlap e-mail tárgya

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 07.54
Kedves Mindenki!

Lenne egy kis problémám...már hajnal óta googlizgatók rá, de nem találom a megoldást. Tutira én vok a hülye, de egyszerűen nem értem...
Tehát a szitu: webes űrlapot készítek amit kitöltés után szeretnék eldobni email-ba és nem tudom, hogy adhatnék az email-nek tárgyat...
A formom így néz ki:

<form method="post" action="mailto:valami##kukac##megvalami.akarmi">
Úgy olvastam, hogy egy rejtett mezőt kell beletenni ami megmondja az email-nek, hogy mi legyen a tárgya. De nem találtam konkrétan rá utaló tag-et.
Esetleg valaki tud segíteni? Esetleg egy példával?
Előre is köszi!

Üdv.: biroda
 ■

DI Container

T.G · 2012. Jún. 8. (P), 07.05
Egy másik fórumtéma kapcsán merült fel bennem a kérdés, hogy konkrétan mit is jelent a „Dependency Injection Container”, mire jó és hogyan kell használni?

Egy minta, ahol gyártófüggvényként lett bemutatva: http://fabien.potencier.org/article/12/do-you-need-a-dependency-injection-container
És egy másik minta, ahol egy asszociatív tömbként: http://pimple.sensiolabs.org

Azért ez a kettő nem egészen ugyanaz, magam részéről a DI-t előszeretettel használom és amikor azt hiszem, hogy DIC-et használok, akkor meg az elsőhöz hasonló szerkezetet, sok „boilerplate kóddal”. :)

Igaz, azt sosem értettem, hogy ezt miért konténernek hívjuk, de valahogy elfogadtam.
Tehát a kérdés: ez csak nekem ellentmondás és tényleg ugyanarról van szó? Vagy az első verzió esetén még nem beszélhetünk DIC-ről, akkor mi az? :)
 ■