ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 2012 - Fórum téma

október 31

Ruby on Rails

Bereczky · 2012. Okt. 31. (Sze), 16.55
Sziasztok!

Ma kezdtem el tanulgatni a Ruby-t. Nagyon nagyon kezdőfázisban vagyok és lenne egy két kérdésem. Még csak a harmadik leckénél tartok úgy hogy ha hülyeséget mondok nyugodtan hurrogjatok le :)

Jól látom hogy Gem fájlokból épül fel a honlap ezek olyanok mint az építőkockát / pluginok?

Szerintetek folyamatosan ki kéne töltenem a spec.rb-ket és leteszteltetni rspec-el vagy tök fölösleges?

Amúgy az első benyomásaim nagyon nagyon pozitívak. Nagyon tetszik az egész.
 

Dojo 1.8 - Custom build - CSS-t is de hogyan?

hNczy · 2012. Okt. 31. (Sze), 16.11
Sziasztok!

Elkezdtem "játszani" a dojo build készítéssel, de sehogyan sem sikerül rájönnöm, hogyan tudnám rábírni, hogy a dijit témákból az egyiket tegye bele lehetőleg egyetlen css fájlba. Sajnos nem találom a megoldást a dojotoolkit.org oldalon sem Jelenleg az alábbi profilig jutottam.

dependencies = {
	localeList: "en-gb,en-us,de-de,hu-hu,en,de,hu",
	action: "release",
	optimize: "shrinksafe",
	cssOptimize: "comments",
	mini: true,
	selectorEngine: "acme",
	internStrings: true,
	
	layers: [
		{
			name: "dojo.js",
			dependencies: [
				"dijit.Dialog",
				"...és itt még sok-sok modul felsorolása...",
				"dojox.widget.Calendar",
				"dojox.widget.CalendarViews"
			]
		}
	],

	prefixes: [
		[ "dijit", "../dijit" ],
		[ "dojox", "../dojox" ]
	]
};

 

webstorm mocha test runner behal

inf3rno · 2012. Okt. 31. (Sze), 09.53
Üdv.

Van egy olyan gondom, hogy felszórtam a mocha-t futtatom node.exe-vel, és minden szépen működik, ha mondjuk git bash-ból hívom. A helyzet már nem ilyen fényes, ha webstorm ide-ből hívom test runnerrel. Belenéztem a kódjába, írtam saját reportert, ami a megjelenítésért felel, de nem azzal van a probléma. Olyan, mintha néhány tized másodperc után megszakadna a kapcsolat, és onnantól nem írna semmit a konzol. Van, amikor a teljes stack lejön a hibáról, de általában a hibaüzenetig sem jut el a rendszer. A mochánál van egy --timeout beállítás, azt feltettem valami nagyon magasra, de nincs hatása erre a jelenségre. Valószínűleg nem is azzal van a gond, hanem vagy a nodejs timeout-ol (bár ennek ellentmond, hogy bash-ból megy), vagy a webstorm szakítja meg valahogyan a kapcsolatot. Van esetleg bármi ötlet, hogy mi a kínja, esetleg hogyan lehet jobb belátásra bírni?

Ki fogom próbálni netbeans-el is, kíváncsi vagyok más IDE-ben van e ilyen probléma. (nb-t nem sikerült úgy belőni, hogy tudja futtatni, szerencsétlenje php interpretert keres mindenhol...)
 

október 30

php Objektum Orientált + kód magyarázat

Pallosi Péter · 2012. Okt. 30. (K), 08.43
Sziasztok az egyetemen most vagyok majdnem 2.hónapja eddig csak strukturális nyelvi alapokat vettük,de most bejött az OOP,és nem értem egyáltalán sokat olvasok róla javában kezdtük el az oop-t,de én szeretném php-ban is,de a szemléletem még nincs meg hozzá.
Valaki részletesen elmagyarázná az alábbi kód részletet?
Legyen szíves olyan válaszolni aki nem fog elküldeni melegebb éghajlatra a kódommal ezt az egyik könyvben találtam tökéletesen működik.
Egy nagy bajom van a programozással,hogy nincs sehol jó magyar nyelvű könyv php oop-ről.
És egy középfokú angol nyelvvizsgával nem sokra megyek.(közel 5éve csináltam a vizsgát)

[colorer=php]<?php

class Login // itt létre hozzuk a login osztályunkat,ha nem jól tudom kijavítanál?
{
private $_id; // na igen mit is jelent pontosan,hogy private mit csinál ez?
private $_username;
private $_password;
private $_passmd5;

private $_errors;
private $_access;
private $_login;
private $_token;

public function __construct()//Ezt sem értem,hogy mi célt szolgál
{
$this->_errors = array();// a $this itt mi célt szolgál?
$this->_login = isset($_POST['login'])? 1 : 0; //ezt nem tudom értelmezni
$this->_access = 0; // és ezt se
$this->_token = $_POST['token'];//És ezt se!

$this->_id = 0;// szintén nem tudom mit jelent
$this->_username = ($this->_login)? $this->filter($_POST['username']) : $_SESSION['username'];// szintén nem tudom mit jelent
$this->_password = ($this->_login)? $this->filter($_POST['password']) : '';// szintén nem tudom mit jelent
$this->_passmd5 = ($this->_login)? md5($this->_password) :
$_SESSION['password'];// szintén nem tudom mit jelent
}

public function isLoggedIn() // szintén nem tudom mit jelent
{
($this->_login)?

jquery scroll efect

simisoma · 2012. Okt. 30. (K), 05.56
Sziasztok!

azt szeretném megoldani JQery-vel, hogy egy site-ról érkező horgonyos hivatkozásnál szépen betöltődjön az oldal és utána csússzon le a hivatkozott horgonyhoz.

hivatkozás amiről érkeznek: index.php?site=termek#parfum

most ügye betöltődik az oldal egyből a "#parfum" horgonynál.

ehelyett szeretném, betöltődik az oldal tetejénél és utána szépen lecsúszik a "#parfum" horgonyhoz.


Köszönöm!

SimiSoma
 

október 30

jQuery

Spiki · 2012. Okt. 29. (H), 23.41
Szervusztok!

Hogyan tudnám kinyerni jQuery-vel az alábbi sorból a span id értékét?
<span id="magneter" style="cursor: pointer">MAGMETER kezelés</span>

Spiki
 

ffmpeg-php install MAMP-ra GD supportttal

brtamas · 2012. Okt. 29. (H), 16.13
Sziasztok!

Több napja küzdök azon, hogy az ffmpeg-php működjön a mac-es MAMP-os környezetben. Sajna eddig sikertelenül. A probléma az, hogy telepedik az ffmpeg, az imagic és az ffmpeg-php is, de sehogy se tudom elérni, hogy az ffmpeg kiterjesztésben támogatott legyen a GD. (ffmpeg gd support disabled - phpinfo()). Van valakinek esetleg tapasztalata, tanácsa, hogy hogy lehet ebbe életet lehelni?

MAMP
PHP 5.3.6
ffmpeg-php 0.7.0

Kösz a segítséget!
Tamás
 

képen szöveg?

vmarci21 · 2012. Okt. 29. (H), 13.53
sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet egy képre szöveget rakni, html-ből. Tehát van a kép "háttérként", és előtte szöveg. (Próbáltam úgy hogy simán div hátterének beállítottam a képet, de akkor a képet nem lekicsinyíti, hanem levágja a 'felesleges' részt.)

Példának 1 weboldal (Itt ha rámutatsz egy film borítójára, elé jön a szöveg. (Gondolom valahogy 2 div-et egymás alá kell rakni??!))

Válaszokat előre is köszönöm.
 

Clearbox chrome hiba

aky22 · 2012. Okt. 29. (H), 12.12
Sziasztok! Hőn szeretett clearboxunk beadta az unalmast. Olyat akartam csinálni, hogy a body onload eseményére megnyílik a clearbox és bejön egy szöveg. Ez így szép és jó, firefox-ban megy IE-ben megy Chrome-ban nem akar működni az istennek sem.
<script type="text/javascript">
		function clearboxtext()
		{
		     CB_Open('href=htmlcontent#1,,html=<p>Próba</p>,,width=500,,height=400');
		}
		</script>
Ez a kód, és ezt a függvényt hívom meg a body onload eseményére. Please help.
 

Mysql, PHP azonos tételek lekérdezése

majsko · 2012. Okt. 29. (H), 09.07
Sziasztok!

Új vagyok az oldalon, ezért elnézést ha érthetetlen vagyok kissé.
Egy olyan problémám lenne, hogy van 9 mysql táblám tele adattal. Ezekben a táblákban az adatok egyedi azonosítóval vannak tárolva, itt nem az alap id-ra gondolok. Elmagyarázom:
Van 1 tételem tegyük fel egy doboz tej. Minden táblába van egy cikk_id oszlop.
A tejnek az cikk_id-je: 46
Az említett 9 tábla mindegyikében szerepel a tej cikk_id-je és nincs kizárva annak a lehetősége sem hogy nem 1-szer. Mindegyik táblába más-más tulajdonsága van eltárolva és a táblákban szerepelhet több tulajdonság is ugyanezzel a cikk_id-vel.

Az lenne tehát a kérdésem, hogyan tudok php-vel olyan lekérdezést csinálni ami az összes táblából kiszedi és összesíti az azonos cikk_id-s elemeket?
Összesítés alatt azt értem, hogy pl kiírja a megjelenítésnél, hogy:

46
tej
fehér
1 liter
2,8 %
dobozos
stb....

és ezek a tulajdonságok vannak külön táblába és feltételezhető, hogy az 1 liter és a 2,8% 1 táblába van, de külön sorban ugyanolyan cikk_id-vel

Nagyon köszönöm a segítséget!