ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 29, 2012 - Fórum téma

ffmpeg-php install MAMP-ra GD supportttal

brtamas · 2012. Okt. 29. (H), 17.13
Sziasztok!

Több napja küzdök azon, hogy az ffmpeg-php működjön a mac-es MAMP-os környezetben. Sajna eddig sikertelenül. A probléma az, hogy telepedik az ffmpeg, az imagic és az ffmpeg-php is, de sehogy se tudom elérni, hogy az ffmpeg kiterjesztésben támogatott legyen a GD. (ffmpeg gd support disabled - phpinfo()). Van valakinek esetleg tapasztalata, tanácsa, hogy hogy lehet ebbe életet lehelni?

MAMP
PHP 5.3.6
ffmpeg-php 0.7.0

Kösz a segítséget!
Tamás
 

képen szöveg?

vmarci21 · 2012. Okt. 29. (H), 14.53
sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet egy képre szöveget rakni, html-ből. Tehát van a kép "háttérként", és előtte szöveg. (Próbáltam úgy hogy simán div hátterének beállítottam a képet, de akkor a képet nem lekicsinyíti, hanem levágja a 'felesleges' részt.)

Példának 1 weboldal (Itt ha rámutatsz egy film borítójára, elé jön a szöveg. (Gondolom valahogy 2 div-et egymás alá kell rakni??!))

Válaszokat előre is köszönöm.
 

Clearbox chrome hiba

aky22 · 2012. Okt. 29. (H), 13.12
Sziasztok! Hőn szeretett clearboxunk beadta az unalmast. Olyat akartam csinálni, hogy a body onload eseményére megnyílik a clearbox és bejön egy szöveg. Ez így szép és jó, firefox-ban megy IE-ben megy Chrome-ban nem akar működni az istennek sem.
<script type="text/javascript">
		function clearboxtext()
		{
		     CB_Open('href=htmlcontent#1,,html=<p>Próba</p>,,width=500,,height=400');
		}
		</script>
Ez a kód, és ezt a függvényt hívom meg a body onload eseményére. Please help.
 

Mysql, PHP azonos tételek lekérdezése

majsko · 2012. Okt. 29. (H), 10.07
Sziasztok!

Új vagyok az oldalon, ezért elnézést ha érthetetlen vagyok kissé.
Egy olyan problémám lenne, hogy van 9 mysql táblám tele adattal. Ezekben a táblákban az adatok egyedi azonosítóval vannak tárolva, itt nem az alap id-ra gondolok. Elmagyarázom:
Van 1 tételem tegyük fel egy doboz tej. Minden táblába van egy cikk_id oszlop.
A tejnek az cikk_id-je: 46
Az említett 9 tábla mindegyikében szerepel a tej cikk_id-je és nincs kizárva annak a lehetősége sem hogy nem 1-szer. Mindegyik táblába más-más tulajdonsága van eltárolva és a táblákban szerepelhet több tulajdonság is ugyanezzel a cikk_id-vel.

Az lenne tehát a kérdésem, hogyan tudok php-vel olyan lekérdezést csinálni ami az összes táblából kiszedi és összesíti az azonos cikk_id-s elemeket?
Összesítés alatt azt értem, hogy pl kiírja a megjelenítésnél, hogy:

46
tej
fehér
1 liter
2,8 %
dobozos
stb....

és ezek a tulajdonságok vannak külön táblába és feltételezhető, hogy az 1 liter és a 2,8% 1 táblába van, de külön sorban ugyanolyan cikk_id-vel

Nagyon köszönöm a segítséget!
 

REST edit és new hova kerüljön

inf · 2012. Okt. 29. (H), 06.12
Szép napot!

Van néhány kérdésem REST-el kapcsolatban. Vannak alap koncepciók REST-ben, pl hogy accept header-el küldjük, hogy milyen formát akarunk viszont látni, nem pedig .json vagy .html végződéseket teszünk az erőforrás url-jébe. A másik ilyen, hogy amikor lekérdezünk egy erőforrást, és szűrjük, akkor a szűrés adatait a queryString-be tesszük, és nem az url-be.

Amit engem érdekelne, hogy mi a helyzet a new és az edit szavakkal. Az express-resource ezeket automatikusan az url-hez csapja hozzá, viszont az edit szinte biztos, hogy nem oda való, mert az egy módosított formája az erőforrás megjelenítésének. A new már érdekesebb kérdés, mert ott magát a gyűjteményt nem jelenítjük meg, csak egy hozzáadás űrlapot. Bármit ötlet, cikk, leírás, szabvány?