ugrás a tartalomhoz

ffmpeg-php install MAMP-ra GD supportttal

brtamas · 2012. Okt. 29. (H), 17.13
Sziasztok!

Több napja küzdök azon, hogy az ffmpeg-php működjön a mac-es MAMP-os környezetben. Sajna eddig sikertelenül. A probléma az, hogy telepedik az ffmpeg, az imagic és az ffmpeg-php is, de sehogy se tudom elérni, hogy az ffmpeg kiterjesztésben támogatott legyen a GD. (ffmpeg gd support disabled - phpinfo()). Van valakinek esetleg tapasztalata, tanácsa, hogy hogy lehet ebbe életet lehelni?

MAMP
PHP 5.3.6
ffmpeg-php 0.7.0

Kösz a segítséget!
Tamás
 
1

Kornyezet?

janoszen · 2012. Okt. 29. (H), 17.32
Miben fog ez eles kornyezetben futni? Az FFMPEG tipikusan olyan, hogy NAGYON nem platform-fuggetlen, ergo lehet hogy a Maceden jol fog mukodni, de a szerveren a Linuxon random el fog hasalni. Azt javaslom, hogy milyen jellegu dolgokat mindig olyan kornyezetben vegezz, ami a leheto legkozelebb all a productionhoz. Ergo ha ott Linux lesz, akkor tegyel fel egy Linuxot virtualis gepbe es azon futtasd! (Meg az sem mindegy, hogy 32 vagy 64 bites sajnos.)
2

Kösz a tanácsot! Linuxon fog

brtamas · 2012. Nov. 5. (H), 16.35
Kösz a tanácsot!

Linuxon fog működni, ez igaz. Drupálos site-hoz kellene, abban bízom, hogy a drupál megfelelő modulja elfedi az oprendszerbeli különbségeket.

De ha végképp nem megy, akkor így oldom meg, ahogy írtad. Kösz
3

Nem fogja

janoszen · 2012. Nov. 5. (H), 20.52
Egesz biztos lehetsz benne, hogy nem fogja elfedni. Csak azt fogod tapasztalni, hogy random videok nem ugyanugy neznek ki a vegen. Keszitettem mar video kodolot es tekintve, hogy a kulonbseg magaban a kodolo libben keresendo, nem fogod tudni PHP-bol elfedni.
4

Ok, kösz a tanácsot!

brtamas · 2012. Nov. 26. (H), 17.36
Ok, kösz a tanácsot!