ugrás a tartalomhoz

webstorm mocha test runner behal

inf · 2012. Okt. 31. (Sze), 10.53
Üdv.

Van egy olyan gondom, hogy felszórtam a mocha-t futtatom node.exe-vel, és minden szépen működik, ha mondjuk git bash-ból hívom. A helyzet már nem ilyen fényes, ha webstorm ide-ből hívom test runnerrel. Belenéztem a kódjába, írtam saját reportert, ami a megjelenítésért felel, de nem azzal van a probléma. Olyan, mintha néhány tized másodperc után megszakadna a kapcsolat, és onnantól nem írna semmit a konzol. Van, amikor a teljes stack lejön a hibáról, de általában a hibaüzenetig sem jut el a rendszer. A mochánál van egy --timeout beállítás, azt feltettem valami nagyon magasra, de nincs hatása erre a jelenségre. Valószínűleg nem is azzal van a gond, hanem vagy a nodejs timeout-ol (bár ennek ellentmond, hogy bash-ból megy), vagy a webstorm szakítja meg valahogyan a kapcsolatot. Van esetleg bármi ötlet, hogy mi a kínja, esetleg hogyan lehet jobb belátásra bírni?

Ki fogom próbálni netbeans-el is, kíváncsi vagyok más IDE-ben van e ilyen probléma. (nb-t nem sikerült úgy belőni, hogy tudja futtatni, szerencsétlenje php interpretert keres mindenhol...)
 
1

Testacular?

dropout · 2012. Okt. 31. (Sze), 13.38
Ha nem spanyolviasz neked akkor talán a Testacular-t nézd meg hátha azon keresztül nincs ez a probléma.
2

Tudnál mondani róla pár szót?

inf · 2012. Okt. 31. (Sze), 14.01
Tudnál mondani róla pár szót? A dokumentációja finoman szólva hiányos.

Ja nézem van video róla.

Ha jól értem, akkor ez ugyanúgy tudja tolni az eredményt webstorm konzolba és böngészőbe is akár, ha úgy van beállítva. Megpróbálom bekonfigolni, hátha összejön.

Hát ez nem igazán jön össze. Nincs igazán dokumentáció mocha-hoz, és ha jól sejtem ez csak böngészőben futtat js fájlokat, nekem meg éppen nodejs-hez kéne.
3

Storno

dropout · 2012. Okt. 31. (Sze), 18.07
Átfutottam a kitételen, hogy pont nodejs-hez kéne...
4

Próbáltam egyébként hasonlót,

inf · 2012. Okt. 31. (Sze), 18.32
Próbáltam egyébként hasonlót, valami nodemon vagy mi volt a neve, de az sem működött rendesen. A fájlokat szépen figyelte, hogy változtak e, de a teszt valamiért nem futott le. Őszintén szólva így 30+ óra fennlét után már nincs nagyon türelmem konfigolni, vagy működik elsőre, vagy megy a kukába... Egyébként nem nagyon látom értelmét ennek a teszteljünk több böngészőben dolognak. Még ie7, ie8 esetében talán hoz valamit, de amúgy nem hiszem.
5

https://github.com/joyent/nod

inf · 2012. Okt. 31. (Sze), 18.48
https://github.com/joyent/node/issues/1669
Úgy néz ki erről a hibáról van szó. Elég esetleges, hogy hol működik, és hol nem. Nekem git bash-ben megy, szóval ott fogom tesztelni.

Közben rájöttem, hogy valszeg azért, mert a git bash az emulált linux, ez meg windows-os gond.
6

A vége az lett, hogy

inf · 2012. Nov. 1. (Cs), 07.11
A vége az lett, hogy váltottam jasmine-re, egyelőre úgy néz ki, hogy az működik. A jasmine-node-t rántottam le, ugyanúgy nodejs-el futtatom a bin-t, mint mocha-nál, viszont it a konzol teljesen jól megy. Semmi hasonló probléma nincs vele.