ugrás a tartalomhoz

HTML űrlap e-mail tárgya

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 07.54
Kedves Mindenki!

Lenne egy kis problémám...már hajnal óta googlizgatók rá, de nem találom a megoldást. Tutira én vok a hülye, de egyszerűen nem értem...
Tehát a szitu: webes űrlapot készítek amit kitöltés után szeretnék eldobni email-ba és nem tudom, hogy adhatnék az email-nek tárgyat...
A formom így néz ki:

<form method="post" action="mailto:valami##kukac##megvalami.akarmi">
Úgy olvastam, hogy egy rejtett mezőt kell beletenni ami megmondja az email-nek, hogy mi legyen a tárgya. De nem találtam konkrétan rá utaló tag-et.
Esetleg valaki tud segíteni? Esetleg egy példával?
Előre is köszi!

Üdv.: biroda
 
1

Email küldés

Poetro · 2012. Jún. 8. (P), 08.48
Mi lenne, ha az email elküldését a szerver oldalon csinálnád, így nem küzdenél ezzel a problémával, valamint minden környezetben működne. Tegyük fel, hogy a felhasználó gépén nincs beállított email kliens, illetve nem működik. Ez manapság a Gmail, Yahoo! mail, Hotmail stb. idejében elég könnyen előfordulhat. Ezen kívül fontos, hogy a felhasználó böngészője tudja mit jelent a mailto protokoll, az email kliense tudja, mit jelent a mailto protokol, és tudja is kezelni a neki átadott paramétereket. Vagy gondolj bele, hogy a felhasználó egy publikus számítógépen látogatja meg az oldalt, ahol nem feltétlen lenne szerencsés, hogy egyáltalán beállítsanak egy email klienst. Természetesen lehetnek más problémák is, például biztonsági beállítások is megakadályozhatják az email ezen formában való elküldését.

Ezért mindenképpen szerver oldalon érdemes elküldeni a levelet, mert akkor nem függesz a felhasználótól, valamint a felhasználó kliense nem fog beleírni, illetve más módon módosítani az üzenet tartalmát (például digitális aláírással ellátni, aminek hiányában a címzett nem is fogja tudni elolvasni a levelet). Minden szerver oldali programozási nyelvhez létezik nyílt email küldő alkalmazás, osztály, keretrendszer stb. ezért ne szégyelljük őket használni.
2

egyetértek

-ii- · 2012. Jún. 8. (P), 09.30
... az előttem szólóval, egyébként meg emlékeim szerint így kell tárgyat beleírni: mailto:valami##kukac##valami.hu?subject=ide_írd_a_tárgyat&body=sőt_szöveget_is_lehet
4

vmi hasonló

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 10.13
köszi! ez még jó is lehet:) majd kipróbálom!
8

Azért számíts rá, hogy az

kuka · 2012. Jún. 8. (P), 10.43
Azért számíts rá, hogy az írásjelek és ékezetes betűk esetén a böngésző és az e-mail kliens között kódolási nézeteltérések lehetnek.

E-mail küldő szolgáltatás igénybevételére nem gondoltál? Vannak ingyenesek is, némely annyira testre szabható, hogy tökéletesen beilleszkedik az oldalad formatervébe. (Valaha a myContactFormot nézegettem, de a gyakorlati kipróbálása elmaradt. De azért ezzel kezdeném a keresgélést.)
3

??

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 10.12
Köszönöm szépen a felvilágosítást, nekem is ez lett volna az első, ha....HA a kedves ügyfél előfizetett volna valamilyen szerver használatra, ám nem neki csak tárhelye van és ennyi. Sem sql sem php sem asp.net ééés semmi érted?
Ezért írtam, hogy egy űrlapot szeretnék. Az ŰRLAP nem egy e-mail. A kedves user kitölti a megfelelő input-okat a megfelelő módon, majd rábök a küld gombra, ekkor a cucc szépen elrepül az e-mail címre. És ennyi. Nem kell hozzá a levelezőkliens...én úgy tudom...
5

Kipróbáltad?

Poetro · 2012. Jún. 8. (P), 10.19
Mondjuk állítsd át az alapértelmezett levelező programodat valamilyen olyan kliensre, ami nincs beállítva, és próbáld ki, hogy elküldi el a levelet. Egyáltalán hogyan küldhetne levelet a böngésző, ha nincsen beállítva email kliens? Honnan küldené el (milyen címről, milyen email szerveren keresztül stb.), ha nincsen beállítva a gépeden egy kliens.
7

nem fárasztom magam...

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 10.41
ezt még mindig értem...de úgy látom neked sötét...olvasd el az előző hozzászólásomat és gondolkodj el rajta...



segítek mert lehet magas? NINCS AZ ÜGYFÉLNEK SEMMILYEN SZOLGÁLTATÁS ELŐFIZETVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CSAK TÁRHELYE VAN A SZERVEREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
érted?
9

Ezt én sem értem

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Jún. 8. (P), 10.55
Mondjuk ebben az esetben Poetrot sem értem igazán, de a kedves ügyfeledet sem.
Nincs pénze tárhelyet bérelni, de téged ki tud fizetni?
Épp most néztem: egyik megbízhatónak mondott hazai tárhely 7200Ft-ért ad egy évre PHP-s tárhelyet. Ez sacc/kb. 600Ft/hó.
Nem hinném, hogy egy bárkit földhözvág egy ilyen összeg, ha külsős fejlesztőt tud foglalkoztatni.

ui: ha meg baráti alapon, ingyen dolgozol, akkor ne nevezzük ügyfélnek! ;-)
11

Olvastam

Poetro · 2012. Jún. 8. (P), 11.07
El hiszed, hogy elolvastam? Csak én legalábbis személy szerint nem adnék ki olyan munkát a kezemből ami a kliensek több mint 30%-án egyáltalán nem működik, mert ez szerintem a megrendelő megtévesztése, amennyiben nincs megfelelően kommunikálva vele, hogy ezzel rengeteg ügyfele nem tudja használni a kifejlesztett szolgáltatást, ezáltal megrendelőktől és bevételtől eshet el. Ha neki nem éri meg kifizetni a havi 500-2000 HUF-ot, hogy egy olyan tárhelyen legyen, amin lehet kódot futtatni, akkor lehet egyáltalán felesleges belevágnia bármilyen fejlesztésbe. Rakjon csak ki egy email címet, és a felhasználó majd megoldja a többit, amennyiben tényleg szeretné.
13

jah...

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 13.37
nem tudom, hogy mennyire amatőrnek néztek, de ám legyen...felvilágosítottam őket hogy mi hogy hány méter...de magyarázd meg ezt egy olyan fószernak aki a 60-at veri és egyáltalán nem érdekli/ért az informatika. jól menő cége viszont van... és az interneten is akarja hirdetni magát....
18

Itt kissé túllőttél a célon!

Pepita · 2012. Jún. 10. (V), 19.51
Nem kellene ordibálnod, épp te nem érted a lényeget, nem Poetro.

Mi hasznod van abból, hogy a kitöltött űrlap 50% eséllyel ér célba, a benne szereplő adatok pedig (akár) hamisak? Nem jó az semmire.

Plusz ennek a mailto történetnek mégegy hátránya: a kliensprogiban is klattyolni kell mégegyet Júzernek a tényleges küldéshez, és be kell zárnia. Nem túl felhasználóbarát.

Szerk: ha semmi mást nem találsz, guglizz valami harmadik fél felé, vannak online kérdőíves bulik, hátha van köztük mail-es is. Én mondjuk több okból sem használnék harmadik féltől származó cuccost.
6

Szivas

janoszen · 2012. Jún. 8. (P), 10.36
Ez igy szivas. Ha jol emlekszem a szamokra, a gepek kevesebb, mint 50%-an van beallitva a levelezo program es az bizony sajnos kell az ilyen urlap elkuldesehez.
10

ez ilyen

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 10.56
ez valóban lehet így, de sajnos skót az ügyfelem...így máshogy nem nagyon tom megoldani.
12

Ne oldd meg

janoszen · 2012. Jún. 8. (P), 11.17
Nezd, erre van egy regi sztorim a Victor Hugo utcabol. Ir egy e-mailt a fonoknek az IT-s, hogy a disk be fog telni es a news szoltaltatas le fog allni, szoval kellene venni uj disket. A valaszlevelben jott, hogy "nincs penz uj diskre, a news szolgaltatas nem allhat le". Az IT-s persze fogta a fejet es elobb-utobb eljott a pillanat hogy betelt a disk, ment a level a fonoknek: "a disk betelt, a news szolgaltatas megallt".

Magyaran szolva ami lehetetlen, azt nem tudod megoldani. Ha az ugyfel azt kerte toled, hogy az urlap jojjon el neki mailben. Namost az adott feltetelekkel ez lehetetlen. Ha megis azt mondod az ugyfelnek, hogy el fog menni a level neki, akkor konkretan atvagod a palankon. Tessek megmondani az ugyfelnek, hogy ilyen formaban a feladat nem megoldhato, mert az emberek 30-50%-anak ez konkretan nem fog mukodni es csunya hibakat fog produkalni, ezert Te nem vallalod el a munkat, leven hogy szart nem adsz ki a kezedbol.
14

pénz,,

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 13.41
sajnos én meg pénzből élek és nem engedhetem meg magamnak hogy akár egy munkát is kiengedjek a kezem közül. mivel van akit eltartsak ezért elég nagy kiesés lenne. az ügyfélnek elmagyaráztam a dolgokat, és ha nem én oldom meg akkor megoldja más.
15

Magyarázd

janoszen · 2012. Jún. 8. (P), 14.20
Magyarázd el neki az ő nyelvén. Fordítsd le úgy, hogy az ő szakterületéből keresel példákat. Erre például remek analógia lehet az, hogy vajon mit szólna hozzá, ha olyan ajtaja lenne, ami csak minden második vásárlót enged be?

Egyébként meg ha ennyire skót, akkor Neked megéri neki dolgozni?
16

És volt már rá példa, hogy

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Jún. 8. (P), 16.17
És volt már rá példa, hogy neked fizetett? (céges kiadásra évi ~10000Ft ÁFÁval... ha ezen spórol, az nekem több, mint gyanús)
17

+1

Pepita · 2012. Jún. 10. (V), 19.48
Ez valóban érdekes kérdés...
19

elég kontár megoldás, de...

Peete · 2012. Jún. 12. (K), 16.07
és remélem, nem leszek nagyon leszólva az ötletem miatt, de:
1.) az előttem szólóknak maximálisan igaza van abban, hogy szerveroldali script nélkül bizony nem lesz túl életképes a dolog..
2.) Ám, ha nincs pénze a megrendelőnek elégséges feltételek megteremtésére, akkor old meg ingyen: konkrétan arra gondolok, hogy regisztrálj mondjuk egy atw-s tárhelyet, és vagy navigáld át oda a kapcsolat-menüre klikkelőt, vagy akár valami frame-es megoldással az ott futó fájlt építsd be a statikus tárhelyeden lévő oldalba.
20

3rd party

Pepita · 2012. Júl. 3. (K), 01.11
És máris magadnak gyártottál egy csomó problémát...
Akkor már vidd át az egész honlapot atw-re, ha még létezik.