Archívum - Jún 2012 - Fórum téma
június 18
Include és a változók
Másik fórumon került szóba, de... Na mindegy, szóval kíváncsi lennék a ti véleményetekre.
Adott egy PHP program, ami itt-ott include-dal betölt egy kódrészletet és az így betöltött részben az include-ot kiadó környezet változóit használja.Nekem szokás szerint, eléggé... khm... "sarkos" véleményem van a dologról. :-)
Szerintetek ez mennyire kulturált megoldás?
Én egyetlen esetet tudok elképzelni, amikor elfogadhatónak tartom: ha template-ként PHP-t használok. Bár ott is vannak kétségeim.
■ Adott egy PHP program, ami itt-ott include-dal betölt egy kódrészletet és az így betöltött részben az include-ot kiadó környezet változóit használja.
$x=1;
include "x.php"
...
és az x.php felhasználja, esetleg átírja a $x értékét.
Szerintetek ez mennyire kulturált megoldás?
Én egyetlen esetet tudok elképzelni, amikor elfogadhatónak tartom: ha template-ként PHP-t használok. Bár ott is vannak kétségeim.
június 17
C-ben char tömböt hogyan adok vissza egy függvényben?
char* TopOrBottom (char character, int width) {
char str[width];
str[0] = '*';
int i = 1;
for (i = 1; i < width - 1; ++i) {
str[i] = character;
}
str[width - 1] = '*';
str[width] = 0;
return str;
}
user@pc:~/dev/c/pprint$ gcc -Wall -W -Werror pprint.c -o pprint
pprint.c: In function ‘TopOrBottom’:
pprint.c:22:5: error: function returns address of local variable [-Werror]
cc1: all warnings being treated as errors
pprint.c: In function ‘TopOrBottom’:
pprint.c:22:5: error: function returns address of local variable [-Werror]
cc1: all warnings being treated as errors
június 16
iframe helyet 'a' tag?
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az 'a' tag-nek megadott 'href' attribútum ami egy php fájlra mutat képes e megvalósítani azt amit egy 'iframe'-mel lehet, azaz pl. egy komplett űrlapot ágyazzak be egy külső weboldalba.
Iframe-mel megy, de az nem mindenhol engedélyezett, ezért szeretném 'a' tag-gel. Ebben az esetben, hogyan kell eljárni? Köszönöm!
■ Iframe-mel megy, de az nem mindenhol engedélyezett, ezért szeretném 'a' tag-gel. Ebben az esetben, hogyan kell eljárni? Köszönöm!
június 15
Bekezdés eleji évszámnál Markdown sajátosság kikerülése?
Markdownban számozott felsorolást úgy definiálunk, hogy a bekezdést számjeggyel kezdjük, amit egy pont karakter követ -- sajnos éppen úgy, ahogyan a magyar helyesírás szerint az évszámokat írjuk.
Ezért nem nyilvánvaló, hogy mi a legjobb módja Markdown használatakor az olyan bekezdés írásának, ami évszámmal kezdődik.
Milyen megoldást javasolnátok erre azon kívül, hogy átfogalmazzuk az érintett bekezdést?
■ Ezért nem nyilvánvaló, hogy mi a legjobb módja Markdown használatakor az olyan bekezdés írásának, ami évszámmal kezdődik.
Milyen megoldást javasolnátok erre azon kívül, hogy átfogalmazzuk az érintett bekezdést?
Apache, symlink -> 403
Helló guruk!
Elkövettem egy olyan manővert, hogy Apache kiszolgálón használatba vettem az userdir modul kiegészítést. Létre hoztam a public_html nevű mappát a kívánt helyen és le is teszteltem egy index.html-el amit fel is hozott.
Na most a home mappámon belül van egy Projects nevű mappa amiben vannak webes projektek, ez egy szinten van a public_html mappával. A Projects mappából szeretnék pár almappát belinkelni a public_html-be, de akárhogy konfigolom az Apache-ot 403-at kapok válsz gyanánt. Már próbáltam a FollowSymLinks opciót, de semmi. Nem indexeli amit belinkelek, ha pedig el akarom érni 403-at dob.
Lehet, hogy komplett mappát nem lehet linkelni???
Jelenleg vissza álltam az eredeti konfigurációra:Nem vagyok Apache guru sajnos, aki segít annak megköszönöm.
■ Elkövettem egy olyan manővert, hogy Apache kiszolgálón használatba vettem az userdir modul kiegészítést. Létre hoztam a public_html nevű mappát a kívánt helyen és le is teszteltem egy index.html-el amit fel is hozott.
Na most a home mappámon belül van egy Projects nevű mappa amiben vannak webes projektek, ez egy szinten van a public_html mappával. A Projects mappából szeretnék pár almappát belinkelni a public_html-be, de akárhogy konfigolom az Apache-ot 403-at kapok válsz gyanánt. Már próbáltam a FollowSymLinks opciót, de semmi. Nem indexeli amit belinkelek, ha pedig el akarom érni 403-at dob.
Lehet, hogy komplett mappát nem lehet linkelni???
Jelenleg vissza álltam az eredeti konfigurációra:
karvaly@ubuntu:~$ cat /etc/apache2/mods-enabled/userdir.conf
<IfModule mod_userdir.c>
UserDir public_html
UserDir disabled root
<Directory /home/*/public_html>
AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit Indexes
Options MultiViews Indexes SymLinksIfOwnerMatch IncludesNoExec
<Limit GET POST OPTIONS>
Order allow,deny
Allow from all
</Limit>
<LimitExcept GET POST OPTIONS>
Order deny,allow
Deny from all
</LimitExcept>
</Directory>
</IfModule>
karvaly@ubuntu:~$
június 15
CKEDITOR Horgany
Sziasztok!
Lenne két kérdésem CKEditor -ral kapcsolatban.
1. Tudok-e config.js fájlban előre felvenni link horganyokat?
2. Ki tudom-e valahogy kapcsolni a létező horgany ellenőrzést?
Nem enged nem létező horganyt felvenni.
Köszi: SimiSoma
■ Lenne két kérdésem CKEditor -ral kapcsolatban.
1. Tudok-e config.js fájlban előre felvenni link horganyokat?
2. Ki tudom-e valahogy kapcsolni a létező horgany ellenőrzést?
Nem enged nem létező horganyt felvenni.
Köszi: SimiSoma
Css-ről videók?
Sziasztok!
Css-hez keresek oktató videókat vagy esetleg könyvet olyan érdekelne amiben modern példákat mutatnak be akár fizetős videó is lehet! Bármilyen link jöhet ami css :):):)
■ Css-hez keresek oktató videókat vagy esetleg könyvet olyan érdekelne amiben modern példákat mutatnak be akár fizetős videó is lehet! Bármilyen link jöhet ami css :):):)
Php include failed
Halló!
Ezzel a problémával még nem találkoztam ezért kérlek , hogy ne hurrogjatok le!
azt tudom , hogy mit jelent csak azt nem tudom , hogy mi a baj!
Warning: include(php.php?op=2) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a9426947/public_html/4/php.php on line 116
op ban elküldött szám az azt jelenti , hogy melyik funkciót vegye elő.
php.php?op=2ben viszont nincs baj tehát ebből arra következtetek , hogy nem szereti ha így hívom meg:ez éppen egy másik funkciót dolgoz fel de a lényeg az ugyanaz.....
Kérdés:
Hogyan tudom kijavítani ezt a hibát ami számomra fatális?
Előre is köszönöm az építőjellegű válaszokat!
■ Ezzel a problémával még nem találkoztam ezért kérlek , hogy ne hurrogjatok le!
azt tudom , hogy mit jelent csak azt nem tudom , hogy mi a baj!
Warning: include(php.php?op=2) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/a9426947/public_html/4/php.php on line 116
op ban elküldött szám az azt jelenti , hogy melyik funkciót vegye elő.
php.php?op=2ben viszont nincs baj tehát ebből arra következtetek , hogy nem szereti ha így hívom meg:
<?php
include ("php.php?op=4");
?>
Kérdés:
Hogyan tudom kijavítani ezt a hibát ami számomra fatális?
Előre is köszönöm az építőjellegű válaszokat!
Szöveges blokk
Üdv Mindenkinek!
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy egy weblap bal oldalán egymás alatt lévő címsorokhoz a lap jobb oldalán több soros szöveget rendezzek. Röviden: minden címsorhoz, azt követően egy kis betűs szöveges blokkot szeretnék tenni.
Táblázat nélküli megoldás érdekelne.
■ Hogyan tudnám azt megoldani, hogy egy weblap bal oldalán egymás alatt lévő címsorokhoz a lap jobb oldalán több soros szöveget rendezzek. Röviden: minden címsorhoz, azt követően egy kis betűs szöveges blokkot szeretnék tenni.
Táblázat nélküli megoldás érdekelne.
Csak szám
Kedves weblaboros társaság :),
a problémám javascript jellegű (elvileg). Egy text boxba szeretnék figyelést ami csak számot engedne. jelenleg ezt használom: onkeyup="this.value=this.value.replace(/[^\d\.]/g, '')" firefox szereti is, de IE leszrja. Túrtam a netet, de igazán jó megoldást nem sikerült találnom. Tipp?
Köszönöm,
rokkok
■ a problémám javascript jellegű (elvileg). Egy text boxba szeretnék figyelést ami csak számot engedne. jelenleg ezt használom: onkeyup="this.value=this.value.replace(/[^\d\.]/g, '')" firefox szereti is, de IE leszrja. Túrtam a netet, de igazán jó megoldást nem sikerült találnom. Tipp?
Köszönöm,
rokkok