ugrás a tartalomhoz

CGI írása PHP-ben?

mauladam · 2012. Jún. 28. (Cs), 00.42
Sziasztok!

Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre nyitottam-e a témát.

Egy egyszerű kérdésem lenne, ami már a téma címéből is adott, miszerint, lehet-e CGI-t írni PHP nyelven?
(Itt a weblaboron olvastam ez egyik válaszadó írta, hogy lehet, de azért gondoltam megkérdezem, mivel rákerestem, és alig találtam valamit..)

Ha valakinek van egy doksija, valamiféle leírása a cgi-ről (hogy futtatható, alapelv, működés, és példák) azt is elfogadnám, mert nagyon kezdő vagyok a témában, és jó lenne megtanulni ezt is.

Köszi a segítséget. :)
 
1

PHP futtatása FastCGI módban

tgr · 2012. Jún. 28. (Cs), 02.05
PHP futtatása FastCGI módban (gondolom, nem a sima CGI-re vagy kíváncsi).
2

CGI

janoszen · 2012. Jún. 28. (Cs), 09.43
A klasszikus CGI funkcionalitasat tekintve annyit jelent, hogy minden oldallekeresre elindit egy programot a webszerver. A PHP-nak van egy sajat belso CGI modulja, tehat ha a webszerver megfeleloen fel van konfiguralva, nem is kell semmit valtoztatnod a programodon. Ha megis sajat programot akarsz irni CGI modban, akkor kb. ennyi:

#!/usr/bin/php
<?php

//Fejlecek kiirasa
echo('Content-Type: text/html' . PHP_EOL);
//Plusz sortores
echo(PHP_EOL);
//A tartalom
echo('Hello World!');
Nyilvan a /usr/bin/php filenak leteznie kell, tehat a PHP interpreternek ott kell lennie a rendszeren. Egyebkent ennek ilyen formaban semmi ertelme nincs, mert egy csomo dolgot kezzel kell megcsinalnod, amit amugy nem kellene.

A FastCGI ebben annyi ujdonsagot hoz, hogy maga a PHP interpreter folyamatosan fut es egy UNIX vagy TCP socketen keresztul beszelget a webszerverrel, amelyik megmondja neki, hogy melyik filet kell futtatni.
3

Köszönöm szépen

mauladam · 2012. Jún. 28. (Cs), 15.54
Köszönöm szépen a válaszokat, és azt hiszem, inkább más módon oldom meg, mert janoszen I proclub is mondta, ennek nem lenne sok értelme, csak kiváncsi voltam mivel lenne érdemesebb elkezdenem a munkát.