ugrás a tartalomhoz

töbszöri felhasználó törlés.

kriszrap · 2012. Ápr. 25. (Sze), 11.37
Sziasztok!
Azt szeretném amikor a honlapomra regiznek akkor ugye van olyan ember aki elfeljti a jelszavát stb lusta kérni egy új jelszót és csinál még egyet.
Azt szeretném elérni ahol 2 vagy 2nél több felhasználó név van a adatbázisba annak a régebbi felhasználót törölni utolsó belépés alapján.
Ezt akarom meg csinálni de hogy csináljam ???
elöre is köszi:)
 
1

Azt szeretném elérni ahol 2

kuka · 2012. Ápr. 25. (Sze), 11.51
Azt szeretném elérni ahol 2 vagy 2nél több felhasználó név van a adatbázisba annak a régebbi felhasználót törölni utolsó belépés alapján.
Ezt mégis mi alapján állapítanád meg? Egyelőre nem programozásra gondolok. Te mikor ránézel két felhasználó adataira, miből állapítod meg, hogy ugyanahhoz a személyhez tartoznak?
2

Ne így!

Emendre · 2012. Ápr. 25. (Sze), 12.36
Ne felhasználó névre szűrj, mert mondjuk pista52 néven akár 100 Pista nevű ember is regelhet. E-mail címre szűrj, abból ugye nem lehet azonos több embernek.
A regisztrációs folyamatban ellenőrizd, hogy a megadott e-mail címmel már van-e felhasználód az adatbázisban.
De ekkor sem jó ötlet törölni azt aki már bent van egy bizonyos e-mail címmel, mert mi van ha valaki szándékosan így kitöröltet ki mást? Vagy félregépel és véletlenül szúr ki mással...
Kapjon egy figyelmeztetést, hogy ilyen mail címmel már van felhasználó. És lehet ott egy jelszó emlékeztető kérés, amivel elküldi a rendszer a jelszavát arra az e-mail címre, vagy ha kódolva tárolod, akkor generáltatsz neki újat, amit majd megváltoztathat ha sikerült belépnie.
3

Majdnem jó

Pepita · 2012. Ápr. 25. (Sze), 18.41
Azt tenném hozzá, hogy az esetek többségében célszerű a felhasználónevet is kizárólagos kulcsként kezelni, és soha nem törölni a táblából. Gondolj arra, ha a Júzer bármiféle tartalmat feltölt, aminél megjeleníted a nevét.
4

értem akkor semmi értelme.

kriszrap · 2012. Ápr. 25. (Sze), 21.27
értem akkor semmi értelme. mind1 akkor töröljétek ezt a topikot köszönöm