ugrás a tartalomhoz

SQL hiba

zenoe · 2012. Ápr. 28. (Szo), 20.56
Sziasztok!

Az eddig elkészült weblapomat szeretném élőben tesztelni. Viszont egy érdekes hibával találkoztam:

Adatok:
XAMPP-USB-LITE 1.7.7
PHP 5.3.8
WORDPRESS 3.3.2 (magyar)

Probléma: A phpMyAdmin-ban szeretném az adatokat SQL formátumban exportálni, de valamiért nem a megszokott anyagot kapom. Kinézetre gyakorlatiulag egy XHTML dokumentum, amit persze a fogadó phpMyAdmin nem tud értelmezni. Mi okozhatja ezt?
Itt egy kép a problémámról:

 
1

lemaradt

zenoe · 2012. Ápr. 28. (Szo), 20.58
Az lemaradt, hogy nagyon köszönök minden tanácsot, hozzászólást :)
Szép napot:
z
2

hiba

Poetro · 2012. Ápr. 29. (V), 09.18
Valami hiba történik a phpMyAdmin használata közben. Nézd meg az hibajelentést, valamint ha lehet, ne használj XAMP, WAMP stb. mókákat, mert előfordulnak benne nagyon fura problémák.
És exportáláshoz használd inkább a MySQL beépített eszközeit az exportáláshoz. Azok működnek, amennyiben a MySQL működik.
3

Az XHTML dokumentum

Pepita · 2012. Ápr. 29. (V), 15.19
ami a képen látható, olyan, mintha a phpMyAdmin oldalt mentetted volna le, nem exportáltál. Mivel ennek köze sincs egy SQL exporthoz, persze hogy nem fog belőle importálni. Csatlakozom Poetro véleményéhez az XAMPP, WAMP, stb. csomagokat illetően.

A phpMyAdmin verziót nem tudjuk - nem írtad - én az itthoni régi 2.10.3-assal gond nélkül exportálok/importálok, ha akarok.

Egyébiránt tényleg jobb egy valamirevaló webhely esetében legalább az exportálást "beleprogramozni", hogy az időnként szükséges biztonsági mentésed ne függjön a phpMyAdmin elérhetőségétől. (Mert ez a tárhelyszolgáltatódtól függ.)

Ha mindenképp phpMyAdmin-nal akarsz exportálni, próbálgasd végig a formátumokat, hátha egyikre sikerül SQL formátumot kapnod. Egyébként a Wordpress-nek nincs ilyen (mentés) funkciója?
4

Export

janoszen · 2012. Ápr. 29. (V), 23.42
A saját exporttal vigyázzunk, mert a PMA legtöbbször különleges beállításokkal fut, hogy legyen elég ideje megcsinálni. A Wordpressnek viszont van saját backup funkciója, azt érdemes igénybe venni. Vagy (kicsit drágább szolgáltatás esetén) kell kérni egy SSH belépést és onnan mindent meg lehet csinálni.
5

Bővebben?

Pepita · 2012. Május. 1. (K), 12.07
A közeljövőben valószínűleg csinálok egy honlapot, ahol lesz némi felhasználókezelés, egyéb adatbázisdolgok (din. tartalmak), ami miatt érdekelne bővebben a saját export. Nem CMS-t, csak egyszerűbb framework-öt (CodeIgniter) fogok használni. Viszont fontos lenne, hogy az időszakos mentést (cron-nal) automatizáljam, az üzemeltetőnek (nem nekem) legfeljebb ftp-n kelljen egy mappát otthonról lemásolnia. Az esetleges backup-hoz már nem baj, ha én is kellek. Esetleg tudnál javasolni ehhez olvasnivalót? (Magyar jobb lenne.)
8

rsync

janoszen · 2012. Május. 2. (Sze), 11.50
Hat figyelj, attol fugg, hogy milyen tarhelyen lakik a cucc. En annyit csinalnek, hogy minden nap ledumpolnam a tarhelyre az SQL-t es utana rsync-el letoltenem a backupot valahova. Az FTP-t mint protokollt temesd el, egy relikvia, millio sebbol verzik.

A backupot minden esetben ugy tervezd meg, hogy folyamatosan teszteled a visszaallitast. Ha egy CMS feluletebe akarod beepiteni, akkor gondold at, hogy nem csinalsz-e egy egyseges adatstrukturat, amibol importalni is tudja a rendszer az adatot, mert akkor nem kell a nyers SQL-el bibelodni es lehetove tesz reszleges importot is.

Ha lesz idom, irok ezekrol a temakrol, mostanaban sajnos ritkan jutok hozza a magyar nyelvu cikk irashoz.
9

Köszönöm, megfogadom

Pepita · 2012. Május. 2. (Sze), 12.42
Úgy gondoltam, vagy XML-be, vagy egyéni struktúrába mentek, aztán zip v. gzip. Persze az importot is jobb megírni, akkor különféle feltételeket is megadhatok "magamnak" az importálás mikéntjéhez. Hál' Istennek (sajnos) még kicsit gondolkodhatok rajta...

A cikk(ek)nek nagyon örülnék!
6

SQL hiba

zenoe · 2012. Május. 1. (K), 22.05
Szia!
A phpMyAdmin 3.5.0

És próbáltam a Wordpress saját mentési funkcióját is, de sajnos csak részleges sikerrel, mert egy fontos részét hibaüzenettel nem tudtam importálni (a menü lényeges része - wp e-commerce bővítmény).
Azt hiszem ez az utca zsákutca :). De megfogadva a tanácsotokat nekiállok segédprogram nélkül feltelepíteni az Apache-t, a PHP-t, a MySQL-t, és a phpMyAdmin-t.
További szép napot:
z
7

Helyes!

Pepita · 2012. Május. 2. (Sze), 11.29
Ha te telepíted a fejlesztői környezeted, lesz beállítási tapasztalatod. Keresgélj, az itteni cikkek között fogsz találni segítséget hozzá.

Wordpress-ben sajnálom, de nem tudok segíteni.