Archívum - Feb 5, 2012 - Fórum téma
Wordpress jQuery post lekérdezés
Üdv!
jQueryvel használatával hívok meg egy saját PHP függvényt, amely egy bejegyzést lekérdez.
Ehhez a WP saját AJAX feldolgozóját használom: jQuery.post('http://.../wp-admin/admin-ajax.php',data, successFunction);
Nincs is a módszerrel semmi gond, szépen megjelenik az adott bejegyzés formázásokkal egyetemben.
Viszont van néhány plugin, ami a bejegyzésekben átalakítást végezne shortcodeok alapján. Ezeket az átalakításokat így viszont nem végzik el, egyszerűen a shotcode jelenik csak meg.
Kerestem, kutattam, de nem találtam erröl a problémáról infót.
Tud esetleg valaki ötlettel szolgálni?
Előre is köszönöm!
■ jQueryvel használatával hívok meg egy saját PHP függvényt, amely egy bejegyzést lekérdez.
Ehhez a WP saját AJAX feldolgozóját használom: jQuery.post('http://.../wp-admin/admin-ajax.php',data, successFunction);
Nincs is a módszerrel semmi gond, szépen megjelenik az adott bejegyzés formázásokkal egyetemben.
Viszont van néhány plugin, ami a bejegyzésekben átalakítást végezne shortcodeok alapján. Ezeket az átalakításokat így viszont nem végzik el, egyszerűen a shotcode jelenik csak meg.
Kerestem, kutattam, de nem találtam erröl a problémáról infót.
Tud esetleg valaki ötlettel szolgálni?
Előre is köszönöm!
önfenntartó honlap
Üdv!
bocs, semmi jobb cím nem jutott eszembe...
Vegyünk egy fiktív oldalt, pl. egy balatoni horgászegyesület oldalát, vagy ilyesmit..
Tulajdonságai:
- az egyesület tagjai (~50fő) gyakran látogatják az oldalt
- emellett érkeznek pl. a google-ból látogatók
- létezik egy ingyentárhelyen oldaluk, ami bejáratottnak mondható
a koncepció az lenne, hogy vesznek egy korrekt, ám a kategóriában elérhető szinte legolcsóbb tárhely+domaint /pl egy .hu domaint + basic csomagot a Dotrolltól, vagy bármit, kb. 10.000++ HUF/év értékkategóriában/
Itt, weblaboron a jobb oldali, "Friss blogmarkok"-kal kezdődő hasábbal kb. megegyező elrendezésű és méretű hasáb áll rendelkezésre reklámok elhelyezésére.
A kérdésem az lenne, hogy milyen statisztika kellene ahhoz, illetve milyen megoldások vannak arra, hogy az egyszeri pénzráfordítást követően az oldal kitermelje éves szinten a fenntartáshoz szükséges pénzt?
■ bocs, semmi jobb cím nem jutott eszembe...
Vegyünk egy fiktív oldalt, pl. egy balatoni horgászegyesület oldalát, vagy ilyesmit..
Tulajdonságai:
- az egyesület tagjai (~50fő) gyakran látogatják az oldalt
- emellett érkeznek pl. a google-ból látogatók
- létezik egy ingyentárhelyen oldaluk, ami bejáratottnak mondható
a koncepció az lenne, hogy vesznek egy korrekt, ám a kategóriában elérhető szinte legolcsóbb tárhely+domaint /pl egy .hu domaint + basic csomagot a Dotrolltól, vagy bármit, kb. 10.000++ HUF/év értékkategóriában/
Itt, weblaboron a jobb oldali, "Friss blogmarkok"-kal kezdődő hasábbal kb. megegyező elrendezésű és méretű hasáb áll rendelkezésre reklámok elhelyezésére.
A kérdésem az lenne, hogy milyen statisztika kellene ahhoz, illetve milyen megoldások vannak arra, hogy az egyszeri pénzráfordítást követően az oldal kitermelje éves szinten a fenntartáshoz szükséges pénzt?
Notebook + virtualizáció
Sziasztok!
Úgy fest el kell majd utaznom, és be kell szerezzek egy notebook-ot, mert mozgásban leszek egy pár évig. Nem tudok róla, hogy notebook-okba van e lehetőség két HDD-t szerelni úgy, hogy ki iktatható legyen alkalom attán egyik vagy másik. Ezért tapasztalatokra lenne szükségem, hogy ha virtualizációval akarom megoldani a LAMP környezetet milyen vasat érdemes venni, illetve melyik VM-et érdmes használni, egyáltalán valaki dolgozott már notebook-on???
i3-as G41 chipset-es, 17" notikat nézegettem egyenlőre. Amit szeretnék, hogy windowsban fejleszteni, és azt deploy-olni lapm-ra linux openSUSE-ra, és az openSUSE-t teljesen ki tudjam használni VM-ből. Csak iránymutatásokra lenne szükségem, hogy kutatni tudjak a témában.
■ Úgy fest el kell majd utaznom, és be kell szerezzek egy notebook-ot, mert mozgásban leszek egy pár évig. Nem tudok róla, hogy notebook-okba van e lehetőség két HDD-t szerelni úgy, hogy ki iktatható legyen alkalom attán egyik vagy másik. Ezért tapasztalatokra lenne szükségem, hogy ha virtualizációval akarom megoldani a LAMP környezetet milyen vasat érdemes venni, illetve melyik VM-et érdmes használni, egyáltalán valaki dolgozott már notebook-on???
i3-as G41 chipset-es, 17" notikat nézegettem egyenlőre. Amit szeretnék, hogy windowsban fejleszteni, és azt deploy-olni lapm-ra linux openSUSE-ra, és az openSUSE-t teljesen ki tudjam használni VM-ből. Csak iránymutatásokra lenne szükségem, hogy kutatni tudjak a témában.