ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 23, 2012 - Fórum téma

w3fools vs w3schools.com

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Szep. 23. (V), 11.02
T.G. említette ezt az oldalt az imént.
Csak felszínesen néztem rá, de elég ellenszenves helynek tűnik.
Találtak néhány hibát az oldalon (legalábbis amit felsoroltak, az mennyiségében, az eredeti oldal méretéhez képest, nem túl nagy) és csak annyit láttam náluk, hogy emiatt fikázzák a terjedelmében néhány ezerszer nagyobb site-ot, ráadásul "kártékonynak" kikiáltva azt.

Ahogy beleolvastam, van benne némi szőrszálhasogatás is... (lásd pl. "miért használunk .htm végződésű fájlneveket)
Szerintem írnak kimondottan hülyeséget is: nehezen tudom elképzelni, hogy egy komolyabb site-ot vi-ban raknak össze ahelyett, hogy valami WYSIWYG jellegű szerkesztőt használnának.

Mind az egy lapot átfutva valami olyan érzésem van, hogy valakit kiraktak a w3schools csapatából, ezért megpróbált valami lejáratókampányba kezdeni az oldal ellen.
Millió tévedéssel, hibás kóddal vannak tele a netes tutorialok, miért pont ez az oldal fáj nekik/nektek? Tényleg nem értem...
(most az üzleti témát hanyagolnám, kizárólag az ott megtalálható tutorialokról és egyéb doksikról beszélek!)
Olyan utalást viszont nem láttam (lehet, hogy van, elég felszínesen futottam át rajta, nem szeretem az ilyen agresszív, támadó hangvételű lapokat), hogy megpróbálták volna jelezni a w3schools felé a tévedéseiket és megkérni őket, hogy javítsák azokat.

A w3schools szerintem arra jó (mint a netes tutorialok többsége), hogy az ember egy minimális alapot kapjon és el tudjon indulni valamerre.
 

Mélyebb html-css ismeret,hogyan tovább?

Pallosi Péter · 2012. Szep. 23. (V), 08.53
Sziasztok!
Szeretném a Html-Css tudásomat bővíteni,de nem tudom hol találok hozzá jó kis irodalmat.
Ezt a könyvet kölcsönöztem ki a könyvtárból,és már egy párszor átlapoztam.Ha tudtok valamit lehetőleg Magyar nyelven azt megköszönném :-)