ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 3, 2012 - Fórum téma

PHP-ból nyomtatás blokknyomtatóra

ladymea · 2012. Szep. 3. (H), 18.45
Sziasztok!
Valaki nyomtatott már esetleg webes programból php segítségével blokkos nyomtatón? Konkrétan az epson TM-U295 érdekelne, hogy megfelelően működik-e, de bármilyen hasonló típusról érkező infó jól jönne.
A printer_open() és társai függvényeket használom, helyi gépen kell. Az itthoni HP és epson FX890 (leporelló) nyomtatón működik, bár csak A4-es méretben. A spec méret (20x5cm) miatt gondoltam megoldásként a mini printert, de sajnos csak megvenni van lehetőség, kipróbálni nem :(
Köszönöm előre is!
 

HTML táblázat copy-paste xls-be

krisy · 2012. Szep. 3. (H), 17.15
Sziasztok!

Adott egy HTML táblázatom mindenféle tartalommal (checkbox-ok, lenyíló listák, stb.).
Olyan funkcionalitást szeretnék elérni, hogy ha a felhasználó kijelöli a táblázatot, copy (CTRL+C vagy jobbklikk - másolás is), majd utána nyit egy excel-t, végül paste, akkor az eredeti táblázathoz "hűen" kerülnek be az adatok az xls-be, plain text-ként, nem HTML-ként.

Például ha a felhasználó kiválasztja a táblázat egy sorát, amiben van egy link, és egy radio button (mondjuk checked állapotban), copy, majd xls-be paste, akkor a link szövege jelenik meg (nem az elérési útvonala), és egy "igen" felirat (mivel a radio button be volt pipálva).

Olvastam sok fórumot, de úgy tűnik, univerzális megoldás nincsen rá.

Ti milyen megoldást szoktatok alkalmazni?
(ha lehetséges, szeretném elkerülni a flash és a java applet-ek használatát)

köszi,
krisy