ugrás a tartalomhoz

PHP-ból nyomtatás blokknyomtatóra

ladymea · 2012. Szep. 3. (H), 18.45
Sziasztok!
Valaki nyomtatott már esetleg webes programból php segítségével blokkos nyomtatón? Konkrétan az epson TM-U295 érdekelne, hogy megfelelően működik-e, de bármilyen hasonló típusról érkező infó jól jönne.
A printer_open() és társai függvényeket használom, helyi gépen kell. Az itthoni HP és epson FX890 (leporelló) nyomtatón működik, bár csak A4-es méretben. A spec méret (20x5cm) miatt gondoltam megoldásként a mini printert, de sajnos csak megvenni van lehetőség, kipróbálni nem :(
Köszönöm előre is!
 
1

Miért?

Poetro · 2012. Szep. 3. (H), 19.38
Miért PHP-ból akarod? Mi a pontos cél? A PhantomJS tud PDF-be renderlni, azt pedig például GhostScript segítségével ki tudod küldeni nyomtatóra.
3

webes (PHP, HTML, JS) program

ladymea · 2012. Szep. 4. (K), 13.51
Azért gondoltam a php-ra, mert egy webes alapú jegykezelő programot akarok írni, és mivel csak sima szöveget kell nyomtatni a jegyre, a 3 soros PHP kód megfelelőnek tűnt hozzá.

A probléma az egésszel amúgy a nyomtató, mivel XP-ből egyszerűen nem enged egyedi papírméretet állítani az epson leporelló nyomtatóra, mindenképp a4-est méretben nyomtat (vagyis egy jegy esetén is kipörgeti az a4-es méretű papírt, azaz még 5 jegyet). Ezért gondoltam alternatívának a mini printert, hogy ezek talán már rendelkeznek olyan vezérlőkkel, ami támogatná az egyedi méretet is.
2

Tikettnyomtatóra most

NiGGa · 2012. Szep. 4. (K), 13.09
Tikettnyomtatóra most nyomtatok js-ből ,amit php rak össze úgy,hogy a kliensnél van egy java webserver ami figyel egy porton a nyomtató meg van osztva LPT1-re és arra tolja rá a parancsokat. Ez egy online erp amúgy.
4

biztató

ladymea · 2012. Szep. 4. (K), 13.52
Ez biztatónak tűnik.. még kérdéses az is, hogy a perforált leporellót ezen át lehet-e fűzni (mintha normális "gurigás" papír lenne)?