ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 3, 2012

PHP-ból nyomtatás blokknyomtatóra

ladymea · 2012. Szep. 3. (H), 18.45
Sziasztok!
Valaki nyomtatott már esetleg webes programból php segítségével blokkos nyomtatón? Konkrétan az epson TM-U295 érdekelne, hogy megfelelően működik-e, de bármilyen hasonló típusról érkező infó jól jönne.
A printer_open() és társai függvényeket használom, helyi gépen kell. Az itthoni HP és epson FX890 (leporelló) nyomtatón működik, bár csak A4-es méretben. A spec méret (20x5cm) miatt gondoltam megoldásként a mini printert, de sajnos csak megvenni van lehetőség, kipróbálni nem :(
Köszönöm előre is!
 

HTML táblázat copy-paste xls-be

krisy · 2012. Szep. 3. (H), 17.15
Sziasztok!

Adott egy HTML táblázatom mindenféle tartalommal (checkbox-ok, lenyíló listák, stb.).
Olyan funkcionalitást szeretnék elérni, hogy ha a felhasználó kijelöli a táblázatot, copy (CTRL+C vagy jobbklikk - másolás is), majd utána nyit egy excel-t, végül paste, akkor az eredeti táblázathoz "hűen" kerülnek be az adatok az xls-be, plain text-ként, nem HTML-ként.

Például ha a felhasználó kiválasztja a táblázat egy sorát, amiben van egy link, és egy radio button (mondjuk checked állapotban), copy, majd xls-be paste, akkor a link szövege jelenik meg (nem az elérési útvonala), és egy "igen" felirat (mivel a radio button be volt pipálva).

Olvastam sok fórumot, de úgy tűnik, univerzális megoldás nincsen rá.

Ti milyen megoldást szoktatok alkalmazni?
(ha lehetséges, szeretném elkerülni a flash és a java applet-ek használatát)

köszi,
krisy
 

Tartalomkezelés kicsiknek: PyroCMS

Walkman_ · 2012. Szep. 3. (H), 01.26

A PyroCMS egy egyszerű, moduláris felépítésű, MVC alapú, CodeIgniterre épülő tartalomkezelő rendszer. Filozófiája hogy nem akar minden problémára azonnal megoldást nyújtani, inkább kapunk egy könnyen kezelhető alaprendszert, amit modulokkal tovább bővíthetünk, ezért nagyon kis memóriaigényű és gyors.