ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 5, 2012

Opera Mini and JavaScript

Joó Ádám · 2012. Szep. 5. (Sze), 19.25
Mire ügyeljünk fejlesztéskor az Opera Mini kapcsán?
 

HTML tag lezárásának vizsgálata

miki999 · 2012. Szep. 5. (Sze), 19.15
Üdv!

Nos az lenne a problémám, hogy egy blogszerű oldalon a hosszú bejegyzéseket szeretném lerövidíteni és egy egyszerű "tovább" linkkel megjeleníteni a teljes bejegyzést...

nomármost ezt sikerült is úgy, ahogy megcsinálni... egyszerűen js-el módosítottam az adott html tag innerHTML-jét...
mivel a bejegyzések egy sql táblából töltődnek be és phpvel rövidítem le őket(simán ha 500 karakternél hosszabb, akkor csak az első 500-at írom ki és rögtön utána oda rakom a linket, h "... tovább-->"), ezért nem lehet tudni, hogy pontosan hol fogja levágni a bejegyzés végét.. konkrétan a probléma ott van, hogy a bejegyzések tartalmaznak html tageket és ha pont kettévág mondjuk egy táblázatot, akkor teljesen összekuszálódik az oldal..

az első gondolatom az volt, hogy vhogy detektálni kéne a lezáratlan tageket és egyszerűen lezárnám őket még mikor phpvel megcsinálom a lerövidítést.. és hát itt akadtam meg, mert nemakarom egyesével leellenőrizni, az összes taget, hogy benne van-e a bejegyzésben és ha benne van, vajon le van-e zárva az első 500 karakteren belül..

remélem tud valaki segíteni.. természetesen más megközelítést is szívesen látok...

a kódok:

js:
function kibont() {
document.getElementById('H1').innerHTML = 'a bejegyzés teljes tartalma' + '<a href=javascript:becsuk); > <--becsuk</a>';
}
function becsuk() {
document.getElementById('H1').innerHTML = 'a bejegyzés rövidítettje' + '<a href=javascript:kibont(); > tovább--></a>';
}

Html:
<font face="Comic Sans MS" style="font-size: 11pt" id="H1">
"a bejegyzés rövid tartalma"
<a href='javascript:kibont();'> tovább--></a>
</font>

php:
if(strlen($teljesbejegyzes)>500) {
$roviditettbejegyzes = substr($teljesbejegyzes,0,500) . "...";
} else
$roviditettbejegyzes = $teljesbejegyzes;
 

dotroll.com beállítás

psita · 2012. Szep. 5. (Sze), 18.01
Sziasztok!

Most előszőr töltök fel DotRollhoz oldalt és nem vagyok vele tisztában, hogy mi ennek a folyamata. Annyi az egész, hogy feltöltöm a honlapot mondjuk egy www mappába és a domaint hozzárendelem ehhez a mappához, onnantól kezdve pedig működni fog? Vagy van még más teendő is? Azonnal megy az oldal?

A válaszokat előre is köszönöm!
 

JQuery: Autocomplete betöltés probléma

belvaros@freemail.hu · 2012. Szep. 5. (Sze), 01.28
Sziasztok.

Van egy php fájl, ebben pedig egy text input-om, amire rá van húzva a jQuery-s autocomplete települések kiválasztásához.
A dolog nagyon szépen működik amikor az input-ot tartalmazó php fájlt csak önmagában vagy az index.php-ből hívom meg (utóbbi esetben include-ból), beírásra jön az autocomplete-s legördülő menü, ki tudom választani, stb.
A gond akkor van amikor nem include-ból hoznám be, hanem egy div-be tölteném be jQuery-vel:
jQuery(document).ready( function()  {jQuery("#div_felulet").load("div_kereses.php");} );
Ekkor már nem működik az autocomplete, a Chrome ellenőrző eszközében a következőt kapom:
Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'autocomplete'


Ezt azért nem értem, mert a jQuery-vel kapcsolatos minden szkript a div_kereses.php -ben van meghívva (ezért is fut akkor is ha csak önmagában ezt a php-fájlt hívom meg), de ha div-be töltöm mégis olyan, mintha nem is látná a függvénykönyvtárakat. Bár elvileg nincs rá hatással, de kísérletképpen az index.php-ben is meghívtam a szkript-eket, de ahogy várható volt ennek nincs semmilyen hatása.


Bár csak pár hónapja kezdtem el javascript-tel foglalkozni, eddig minden sikerült amit elterveztem és ha voltak is nehéz pillanataim, idővel bármin átrágtam magam, de itt most nagyon elakadtam. Tud valaki segíteni abban, hogy ilyen esetben mi lenne a megoldás?

Előre is köszönök minden segítséget.