ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2012

november 30

Pécs.Web Meetup

Drawain · 2012. Nov. 30. (P), 03.09

Hosszas előkészületeket követően 2012 december 12-én szerdán rendezzük meg az első pécs.web meetupot. A szakmai közösség célja, hogy összehozza azokat a pécsi fejlesztőket és designereket, akiket érdekel a web- és mobiltechnológia, akik szeretnének más szakmabeliekkel találkozni, tapasztalatot cserélni és magukat képezni.

november 29

Tárhelyszolgáltatás kínai piacra

neogee · 2012. Nov. 29. (Cs), 14.19
Sziasztok,

Egy projekt kapcsán belefutottam egy általam teljesen ismeretlen piacba, Kína.
Tud valaki olyan megbízható tárhely szolgáltatót, aki Kína irányába is kiváló sávszélességet tud biztosítani, minőségi szerverparkkal rendelkezik, és a support is kielégítően gyors, valamint konstruktív, és nem utolsó sorban Angol nyelven is igénybe vehető?
 

CSS és link probléma

titanium · 2012. Nov. 29. (Cs), 03.10
Sziasztok!

A problémám a következő: adott egy oldal footere, mely egy bal és egy jobb részből áll. A bal részben lévő 2 divre egyszerre szeretném ugyanazt a linket tenni, de valamiért az egész bal oldalra lesz érvényes. Ez azért problémás, mert a bal rész hosszabb, mint az a 2 belső div, amin a link van, ezért ha "üres" területre viszem az egeret a bal részen belül, akkor is ott a hivatkozás. Hogy tudnám megoldani?

Előre is kösz!

Hyphenation works!

Joó Ádám · 2012. Nov. 29. (Cs), 02.13
A Firefox, az IE és a Safari már tud elválasztani
 

november 28

Jogdíj fizetés

mz82 · 2012. Nov. 28. (Sze), 21.13
Nagyon távoli téma, de érdekelne a véleményetek. Szerintetek ha a http://www.ambient-mixer.com -on található generált zenéket szeretne egy masszázsszalon háttérzeneként kezelés közben lejátszani, akkor miért akar az Artisjus jogdíjat fizettetni velük? Ha jól értettem az oldalon található Creative Common License tartalmát, akkor az oldalra feltöltő alkotók hozzájárulnak a zenék mindennemű, szabad felhasználásához.
Eléggé utánajártam a témának és már az Artisjussal is a harmadik levélváltáson vagyok túl, de folyamatosan terelnek, bejelentő űrlapokat meg tarifatáblázatokat küldözgetnek. Valakinek volt nyert ügye velük szemben? Mindenképpen le akarok velük iratni egy állásfoglalást mert elég sűrűn büntetnek.
 

Preg_replace

rob66 · 2012. Nov. 28. (Sze), 12.00
Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi preg_replace fg.-t, mely jelen formájában a nem alfanumerikus karakterek törlését végzi a karakterláncból, hogy lehetne úgy módosítani, hogy a . - / ? , karaktereket ne törölje?
	
$str1 = preg_replace('/[^a-z0-9áéíóöőúüűÁÉÍÓÖŐÚÜŰ ]{1,}/i', '', $str1);
Előre is köszönöm a válaszokat!
 

november 27

Drupal view több content typehoz

Emendre · 2012. Nov. 27. (K), 21.38
Sziasztok!

Sokat kísérleteztem már, de mégsem tudom megoldani az alábbi problémát:
Adott kétféle content type: Könyv és Könyv kritika
Node reference modul segítségével, egy field-ben ki tudom választani a kritikához kapcsolódó könyvet a Könyv kritika szerkesztése közben.

Még azt is sikerült összehozni egy view-val, hogy a Könyv krikika szövege felett, megjelenik a Könyv content szövege (ez egyébként a könyv fülszövege).

A gond, hogy én ezt ép fordítva szeretném. A Könyvhöz kapcsolódó kritikák megjelenítését.

Leegyszerűsítve a problémát, azt szeretném elérni, hogy egy content type úgy jelenjen meg, hogy közben minden másik kontent is megjelenjen, ami a node reference-el hivatkozik rá.

Minden ötletet szívesen veszek. Előre is köszönöm! :)
 

viszonteladói tárhely itthon

unregistered · 2012. Nov. 27. (K), 18.49
Sziasztok!

Hostgator-hoz hasonló (van ~50 tárhelyünk, emailestül, szőröstül-bőrüstül náluk) viszonteladói tárhely szolgáltatást keresek itthon (a sebesség miatt mert néha kevés a 30Mbit). Találtam is egyet, nem kevés kutakodással (csak mert itthon a viszonteladói alatt azt értik, hogy a normál tárhely csomagokból kapsz 10 % kedvezményt), ezen a linken megnézhető a kiszemelt cég.
A kérdésem annyi, hogy tudtok-e hasonlót ajánlani, illetve van-e valami tapasztalat, tanács a témával kapcsolatban, hogy mit csinálnátok a helyemben ("klasszikus" szerver bérlet nem játszik, mert nem értek annyira hozzá hogy egy ilyet élesben be merjek vállalni)?

Előre is köszönöm!
 

november 27

munka

ionminyon · 2012. Nov. 26. (H), 23.10
Tudja esetleg valaki, hogy miért nem tudok állás hirdetést beküldeni az oldalra?
Miután mentem, megjelenik, hogy állás létrejött, de mégsem mutatja a Munka és állás rovatban a hirdetést.
 

Biztonságosabbá teszi a webet az új HTTP Strict Transport Security

Hidvégi Gábor · 2012. Nov. 26. (H), 15.27
Hivatalos ajánlássá vált a HTTPS-nél szigorúbb követelményekkel rendelkező HSTS