ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 10, 2012

E-mail beágyazott kép megjelenjen automatikusan

TeeCee · 2012. Nov. 10. (Szo), 18.30
Üdv,

Érdeklődnék, valaminek van-e valami használható technikája arra, hogy e-mailbe beágyazott képet hogyan lehet megjeleníttetni automatikusan. (CID-et használok, phpmailerrel pakolom bele, meg is jelenik - amennyiben kattintunk gmail-ben, hogy megjelenítés. Nos és ezt a kattintást szeretném megspórolni.)

Köszi!
 

PHP kiterjesztések megvalósítása

darevish · 2012. Nov. 10. (Szo), 17.17
PHP kiterjesztések megvalósítása

Megtörténhet, hogy bővíteni szeretnénk a PHP funkcionalitását. Egyértelmű a kérdés: mégis hogyan? Miután a téma magyar nyelvű irodalma nem túl terebélyes, így gondoltam elkezdem, hátha lesz folytatása.

Távmunkánál mennyire jellemző?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 10. (Szo), 11.40
Láttam egy álláshirdetést, amiben távmunkát ajánlottak, de volt egy számomra hajmeresztőnek tűnő kitétel:

A számitógépedre egy ***** (www.*****.com) nevű "Remote Employee Monitor" program kerül telepítésre, ahol munka megkezdésekor Check-in -elni. Innentől mi látjuk hogy mennyit / mivel dolgoztál.


Amellett, hogy ezt biztonsági kockázatnak tartom (hogy miért, az mellékes), mi értelme egy fejlesztő esetében az ilyesminek?
Honnan tudja akár a program, akár a program által rögzített adatokat feldolgozó személy, hogy az illető fejlesztő épp gondolkodik egy problémán, netán papíron vázolja a készülő programot vagy elment kávézni?
Ti találkoztatok már hasonlóval?

Egykori munkahelyemen lokálisan próbáltak valami hasonlót bevezetni, de csúfos bukás lett a vége, mert többet kellett adminisztrálni, mint amennyi munkát végeztünk. (úgy értem: arányaiban több időt kellett az adminisztrációra fordítani sok esetben, mint amennyi időbe egy-egy probléma megoldása került)
 

AJAX elméleti kérdés

blabla · 2012. Nov. 10. (Szo), 09.15
Sziasztok

Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogyan valósítanátok meg a következô feladatot. Adott egy parent div es benne tobb masik:

<html>
 <body>
 .... 
 <div id='parent'>
  <div id='child1'>...</div>
  <div id='child2'>...</div>
  <div id='child3'>...</div>
  <div id='child4'>...</div>
  <div id='child5'>...</div>
 </div>
 ...
 <input type='button' value='' onclick='refresh_content_of_1_and_3_child_div()'>
 <input type='button' value='' onclick='refresh_content_of_3_4_and_5_child_div()'>
 ...
 </body>
</html>
A feladat az lenne, hogy AJAX segítségével szeretném frissíteni az egyes child divek tartalmát. Egyes események bekövetkeztekor (pl gombra, linkre kattintáskor) , nem kell minden child-ot frissíteni, elég néha csak 2-ôt , vagy 3-at.
Minden child div-nek van tartalma, amely nem egy teljes oldal, de nem is pár html tag, hanem egy összetettebb, esetenként képeket is megjelenítô html kód, és minden child elemhez egyetlen, igaz kicsit komolyabb adatbázis lekérés tartozik.

A konkrét kérdésem annyi, hogy érdemes-e külön-külön refreshelni a child diveket, vagy egész egyszerûen a parent-et frissítsem és kész? És ha érdemes külön, akkor csak külön kérésekkel tudom frissíteni a cél elemek tartalmát, vagy lehetôség van arra hogy egyetlen kéréssel újratöltôdjenek a kívánt tartalmak?

Számomra nem egyértelmû hogy csináljam, ezért szeretném a segítségeteket kérni
Köszönöm
 

wordpress bővitmény

elemer · 2012. Nov. 10. (Szo), 01.11
Üdv mindenkinek,lenne egy kis gondom,Wordpress-be telepítettem a buddypress bővitményt és ezt az üzit küldi ki :

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '//wp-content/plugins/buddypress//bp-core/bp-core-wpabstraction.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /wp-content/plugins/bp-friends/bp-loader.php on line 355

Eddig minden megvan csak nem értem h mit kell átírnom.
Előre köszönöm a választ!